In de Agenda | Nederlands eerste Taco Festival

Na het allereerste Ramen Festival van Nederland, maakt Amsterdam zich klaar voor het allereerste Taco Festival. Yes! Dat heb je goed gelezen er komt een heus Taco Festival naar Amsterdam en jij kunt hierbij aanwezig zijn. Benieuwd naar alle ins & outs? The Daily Dutchy knows best! 

taco's

Hoewel het ons heerlijk lijkt om helemaal naar Mexico te vliegen en daar te genieten van huisgemaakte taco’s, kunnen we gelukkig dezelfde sferen proeven in het Sieraad. Op zaterdag 20 en zondag 21 november vindt namelijk de allereerste editie van het Amsterdam Taco Festival plaats op de Postjesweg 1 in Amsterdam West.

De échte Mexicaanse smaken

Struin langs de verschillende foodstands, vergaap je aan al het lekkers dat er te koop is en maak kennis met de geuren en smaken van Mexico. Tijdens het festival zullen meerdere (Mexicaanse) ondernemers paraat staan om je kennis te laten maken met ‘hun’ Mexico. Zo heb je Pedro Mouneau, jaren geleden heeft hij het alom bekende Los Pilones opgericht met zijn broer en nu runt hij het succesvolle Piloncito. Op het Amsterdam Taco Festival kun je zijn taco’s met verschillende stoofvleesjes of flautas de pollo eten. Of wat dacht je van de Mexicaanse Gabriel van de foodtruck Ay Caray!, hij laat je graag proeven van zijn versie van de alambres de pollo en fajitas de pollo. Stort je op de lamstaco of holy pastor van Local Dealer, zet je tanden in chipotle braised beef taco’s van Taqueria Lima of laat je verrassen door de lekkernijen van Duck Truck, Corazón Contento, Caliente Latin Food en Caramba Vergeet ook niet even langs de stand van Sweet Heat te lopen, deze boys hebben een crimineel lekkere hot honey die heel erg goed smaakt bij taco’s.

Échte verse tortilla’s

Wat is het verschil tussen een tortilla en een taco? Wat gaat er in een échte Mexicaanse tortilla en hoe wordt deze gemaakt? De uit Mexico-Stad afkomstige Karla runt al jaren tortillería Taiyari in Uithoorn en speciaal voor het Amsterdam Taco Festival neemt ze haar gigantische Mexicaanse tortillamachine mee om bezoekers te laten zien hoe je échte maïstortilla’s maakt en natuurlijk kun je de tortilla’s ook proeven en mee naar huis nemen.

Amsterdamse tequila

Van al die taco’s krijg je natuurlijk dorst, Iris en Ambre van het eerste Amsterdamse tequila merk LALA Tequila zorgen voor tequila(cocktails) waarmee je je keel kunt smeren.

taco's

Good to know

Het Taco Festival vindt dus plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november in het Sieraad te Amsterdam. Tickets bestel je hier en kosten slechts €11 per persoon. Het tacofestival is een initiatief van By Sam.

Kom je mee taco’s klappen? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved