In de Agenda | World Vegetarian Day

Vegetarisch eten is maar wat sla? Nee joh, de vegetarische keuken is veelzijdiger dan je denkt. Wanneer je maar geen afscheid kunt nemen van jouw vertrouwde stukje vlees op het bord, is het een idee om Vega(n) voor een dag te worden. En laat 1 oktober nou toevallig World Vegetarian Day zijn. Om je een eind op weg te helpen, heeft The Fork de 10 beste vega(n) restaurants op een rijtje gezet. Eet smakelijk! 

The Daily Dutchy World Vegetarian Day (2)

1. Groenten van Roos – Sittard

Dat je gezond gaat eten, zit bij Groenten van Roos wel snor. Hier serveren zij gerechten die biologisch, lokaal, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch én vrij van geraffineerde suikers zijn. Van een volledig ontbijt tot iets lekkers voor bij de koffie. Ook handig: voor iedereen die de smaakt te pakken heeft, kun je het kookboek kopen en de smakelijke gerechten thuis maken.

2. BlaBla – Rotterdam

Rotterdam is ondertussen de thuisstad geworden van de velen vegetarische restaurants en staan er ook een paar fijne plekken in deze lijst; waaronder BlaBla. Hier krijg je geen vleesvervangers voorgeschoteld, maar betreden ze de wereldse keukens met een heleboel creativiteit. Je bent dus verzekerd van een gerecht dat met liefde voor je is klaargemaakt en een smaakexplosie in je mond veroorzaakt.

3. Bistro ’t Bloemendaeltje – Amersfoort

Bij Bistro ’t Bloemendaeltje staan de groenten in de hoofdrol en weet kok Bas Janssen precies hoe je met Nederlands eigen groentes moet werken. Denk hierbij aan smakelijke gerechten met Hollandse asperges, krieltjes, penen, kolen, knollen en uien.

4.  Dumbo – Rotterdam

Yes! Een knaller van een hotspot in dit lijstje is Dumbo in Rotterdam. Deze street chique vegan restaurant schotelt eten voor waarbij het water in je mond loopt. Ze omschrijven zichzelf als rebels, origineel, vrolijk, modern en artistiek wat je ook zeker terugziet op je bord. Chef Rogier Peeters weet precies wat iedere doorgewinterde carnivoor nodig heeft: een gerecht dat elke zintuig prikkelt.

5. Black & White Kafe – Breda

Geen simpele groentes bij Black & White Kafe, maar indrukwekkende vega(n) salades en groentegerechten. Chef Emilio Wille gaat voor je aan de slag met diverse noten, tofu, tempeh, peulvruchten, granen en toegevoegde onverzadigde goede vetten zoals kokos, olijfolie en sesam. En daarnaast is de botanische inrichting van het restaurant een andere goede reden om vaker terug te komen in Breda.

6. Meatless District de Pijp – Amsterdam

Gevestigd aan de van Woustraat in Amsterdam vind je Meatless District de Pijp. De zaak is geïnspireerd door de oude slachterswijk Meatpacking District in New York, maar zal je op de menukaart uitsluitend plantaardige gerechten vinden. Met een menukaart vol gezonde salades en (on)gezond comfortfood is het hier prima vertoeven.

7. Flowerburger – Rotterdam

Flowerpower bij Flowerburger in 020. Dit vrolijke tentje  dat zijn oorsprong heeft in Milaan is al ontzettend populair over de grens, maar kunnen wij er sinds vorig jaar ook terecht in Rotterdam. De menukaart is een bonte verzamelijk van gerechten die niet alleen smakelijk zijn, maar ook ontzettend fotogeniek. Kies bijvoorbeeld voor de Cherry Bomb Burgen, een 100% veganistische burger die roze gekleurd is.

8. Hearth – Amsterdam

Als twee authentieke Italianen elkaar vinden in het Amstel Hotel, is het genieten geblazen zodra ze een eigen restaurant openen. Iets wat dus ook gebeurd is. Op de menukaart de perfecte mix van de meest verassende combinaties en op de achtergrond zie en hoor je kunst, streetwear, design en muziekuitvoeringen. Dit klinkt ons als muziek in de oren!

The Daily Dutchy World Vegetarian Day (1)

9. Gare du Nord – Rotterdam

Over een unieke locatie gesproken, Gare du Nord zit gevestigd in een oude treinwagon uit 1989 en serveert duurzame en biologische veganistische gerechten. Uitsluitend met lokale en seizoensgebonden ingrediënten gemaakt en vers uit de moestuin die voor het restaurant ligt. Hoe leuk is dat?

10. UIT INDIA – Alkmaar

Wie zegt dat de Indiase cuisine alleen vlees en vis moet bevatten, heeft nog niet gegeten bij UIT INDIA. Op de menukaart vind je de Oosterse en Westerse keukens als inspiratiebron en veel klassiekers met een twist. Zo is de groente curry zeker een aanrader, net als de chicken masala en Pahedi kebab. Veganistisch eten, maar dan met meer spice!

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!