7x Hier haal je de lekkerste Italiaanse broodjes in Amsterdam

In Nederland eten we steeds gevarieerder en wisselen we graag onze boterham met kaas of pindakaas in voor een lekker Italiaans belegd broodje. Amsterdam heeft verschillende plekken waar je heerlijke Italiaanse broodjes kunt halen voor de lunch. Van de lekkerste klassieke mozzarella met pesto en tomaat, tot aan vitello tonato en mortadella. Waar haal je de lekkerste Italiaanse broodjes in Amsterdam? Dat lees je in dit samengestelde lijstje met onze favorieten en suggesties!

de lekkerste Italiaanse broodjes van Amsterdam

#1 Zero Zero Amsterdam

De perfecte schiacciata’s haal je bij Zero Zero op maar liefst twee locaties in Amsterdam. Wellicht denk je, waar heb je het over? Schiacciata is een Italiaans platbrood, wat oorspronkelijk uit Toscane komt en vaak gemaakt wordt van overgebleven deeg. Mega lekker om hier Italiaanse specialiteiten op te doen. Doordeweeks ben je hier al vroeg in de ochtend vanaf 8 uur welkom om te genieten van verse broodjes en ingrediënten van de beste kwaliteit. Je haalt hier de beste Italiaanse broodjes van de stad met vlees, zoals met mortadella en pistachio, maar er zijn ook genoeg vegetarische opties, zoals met gegrilde aubergine. Yum!

Adres: Gerard Doustraat 56 – Nieuwe Spiegelstraat 3A

#2 La Perla

In het hart van de Amsterdamse Jordaan ligt een drukke straat die in de volksmond ook wel ‘Little Italy’ wordt genoemd. Deze naam dankt ze aan het grote aantal Italiaanse restaurants in de straat. Deze bieden stuk voor stuk hoge kwaliteit, maar in slechts één van deze zaken worden er pizza’s gemaakt: La Perla. Op de tegenover­liggende hoek van de straat heeft La Perla zowel binnen als buiten zitgelegenheid. Naast de pizza’s zijn er ook pasta’s en ben je hier ook aan het juiste adres voor Italiaanse broodjes in Amsterdam. Probeer bijvoorbeeld de Prosciutto San Daniele & Buffelmozzarella.

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 14 & 53

beste Italiaans broodjes Amsterdam

#3 Caldi E Freddi

Deze Italiaanse zaak is als je liefhebber bent van de Italiaanse keuken zeker de moeite waard te bezoeken. Op het menu van Caldi E Freddi staat een uitgebreide selectie aan Italiaanse broodjes. Zowel voor de vleesliefhebber als voor de vegaliefhebber zijn er verschillende opties. Lees: een zalig broodje met pancetta of Stracchino-kaas met rucola, olijfolie en peper? De broodjes zijn daarbij voor Amsterdamse begrippen goed betaalbaar!

Adres: Spuistraat 102

#4 Uliveto

De lekkerste Italiaanse en mediterrane gerechten vind je bij Uliveto en ook hier ben je aan het juiste adres voor de beste Italiaanse broodjes van Amsterdam. Hier kun je trouwens tijdens de lunch sowieso je lol op, want de vitrine staat vol met Italiaanse specialiteiten waar je een keuze in kunt maken en verschillende gerechten kunt proberen. Of je dit nu op een broodje wil of niet!

Adres: Weteringschans 118

de lekkerste Italiaanse broodjes van Amsterdam

#5 Rosti

Hoewel de naam Rosti vernoemd is naar een van de meest gekoesterde culinaire tradities uit het zuiden van Italië, die van de Rosticceria. Hebben ze hier ook keuze uit de lekkerste Italiaanse broodjes. Lees Focacce, bereid met tot wel 36 uur rijstijd, met verschillende smakelijke Italiaanse variaties, van klassieke burrata met pistacchia tot focaccia barese. Lekker om een broodje mee te nemen of even snel buiten op het bankje net als The Daily Dutchy op te snoepen.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 88

#6 La Fiorita

Bij La Fiorita krijg je het gevoel alsof je het decor van een oude Italiaanse film uit de jaren ’50 stapt! Hoe leuk en romantisch is dat? Chef Thor Lunstroo stond voorheen in de keuken bij Toscanini. Nu kookt hij bij La Fiorita zijn Italiaanse specialiteiten. Ook voor de lekkerste broodjes van Amsterdam ben je hier aan het juiste adres. Zo haal je hier in de middag heerlijke Italiaanse broodjes waar je geen genoeg van kunt krijgen. Bijvoorbeeld de focaccia met burrata en funghi is een echte aanrader.

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 12H

#7 Rossi

Waar voorheen Trattoria FAAM zat vind je nu broodjeszaak Rossi. Nog steeds van dezelfde lieve eigenaren, maar het succes zat hem op die locatie vooral in het verkoop van de lekkerste Italiaanse broodjes van Amsterdam. Het menu is dus helemaal daar op ingericht en je bent hier aan het juiste adres om in de middag een lekker Italiaans broodje te halen. Alle broodjes worden hier belegd op heerlijk Saltimbocca brood. Keuzes van porchetta & tarragona tot aan zucchini & stracchino of een klassiek broodje vitello tonato. Je vind het hier allemaal, maar bekijk vooral zelf de kaart voor meer verrassend lekkere variaties. Wij willen elk broodje hier wel uitproberen!

Adres: Jan Evertsenstraat 27

Welke hotspot met de lekkerste Italiaanse broodjes van Amsterdam mis jij nog in dit lijstje? Laat het ons weten en wie weet voegen wij hem toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.