6x Napolitaanse pizza’s klappen in Amsterdam

Onder het nom van, als je pizza eet, doe het dan goed hebben wij een lijstje samengesteld met pizzatenten, waar je de beste Napolitaanse pizza’s eet van Amsterdam. De traditionele Napolitaanse pizza heeft namelijk een dunne bodem en knapperige korst, waarvan het deeg errug lang heeft gerezen en in slechts 2 minuutjes gebakken is in een steenoven! Loopt het water je al in de mond? Hier moet je zijn voor de beste pizza Napolitana stijl! 

Napolitaanse pizza

Wat is een Napolitaanse Pizza

Dat de pizza’s in Italië beter smaken, hoeven wij je niet te vertellen… Echter heb je twee soorten Italiaanse pizza’s. De Romeinse pizza uit Rome en de Napolitaanse pizza uit Napels. De verschillen zitten hem in de bereiding van het deeg en de baktijd en de temperatuur van de oven.

Pizza’s uit Napels, oftewel de Napolitaanse pizza hebben een hoge korst, ook wel kroonlijst genoemd, die zacht en puft is met gepofte luchtbellen. De Napolitaanse pizza is tevens wat zachter en “natter”. dan de Romeinse pizza. De ingrediënten liggen vooral in het midden van de pizza en doordat het deeg meer water bevat en daardoor de pizza wat “natter” is, lijkt deze wat minder gaar te zijn. Dit is overigens niet het geval.

Pizza Project

Van bakken in de achtertuin met vrienden, naar Foodtruck, naar restaurant. De leuke mensen van Pizza Project hebben eindelijk een echt restaurant. De perfecte plek te genieten en een heerlijke aperitivo te beleven.  Het deeg laten ze hier 48 uur rijzen en de pizza’s worden op meer dan 500 graden gebakken! Onze favoriet? Die met burrata!

Adres: Wilhelminastraat 153HS

nNea Pizza

Deze tent scoort hoog op Google en wij begrijpen wel waarom. Het deeg is hier echt top en de sfeer ook gezellig. Er staan 13 verschillende varianten op de kaart, met toppings van kabeljauw tot aan mortadella. Pizza’s hier knip je met de schaar!

Adres: Bilderdijkstraat 92

Sotto Pizza

Een begrip in Amsterdam en wij hebben hier nog nooit een slechte gegeten. Om hun missie om de ware Napolitaanse variant naar Nederland te halen, zijn ze in de leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza: De Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN) en hebben ze tevens ervaring opgedaan in aangesloten pizzeria’s in Napels. Dat proef je!

Adres: Kadijksplein 4 | Amstelveenseweg 89

Pizza Beppe

Geboren als Sotto, maar nu een begrip in Amsterdam onder de naam Pizza Beppe. Door de originele recepten en richtlijnen van de uitvinders van deze goddelijke maaltijd in ere te houden, toont Beppe respect voor een traditie die al generaties lang is geperfectioneerd en doorgegeven. In Amsterdam vind je nu maar liefst vier filialen waar je pizza Napolitana!

Adres: Nassaukade 379 / Roelof Hartstraat 27 / Middenweg 23 /Van Woustraat 47

Italian District

De eigenaren komen uit Italië, dus wat dat betreft weet je al dat je goed zit. Zo komen de ingrediënten rechtstreeks uit Napels en worden in de handgemaakte houtoven bereid. Op het menu vind je mooie klassiekers, maar onze favoriet blijft de Tartufo van deze heerlijke pizza Napolitana!

Adres: Kinkerstraat 33

Mangiassai

Mangiassai is geboren uit jarenlange ervaring met, en liefde voor, de Napolitaanse keuken en kennis van de lokale culinaire cultuur. Zo is het restaurant is in typisch Napolitaanse stijl ontworpen en heeft vele originele Italiaanse details.  Alle producten die worden gebruikt in de keuken zijn afkomstig uit Campania.

Adres: Ruyschstraat 42HS

Mis je nog een hotspot in dit rijtje waar je de lekkerste pizza Napolitana eet? Laat het ons weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved