Mallorca | 5 Dagen aan jezelf werken bij Casa Rosa Retreat

Je mentale gezondheid op nummer één zetten, vinden wij bij The Daily Dutchy belangrijk. Je kunt namelijk alles voor elkaar hebben, maar als er in het koppie onrust of ontevredenheid is, haalt dit al het levensgeluk naar beneden. Tijd dus om aan jezelf te werken. Wordt de beste versie van jezelf bij Casa Rosa Retreat in het mooie en rustgevende Mallorca. Van dromen najagen tot een energetische massage. Lees in dit artikel de bevindingen van Vivian, die 5 dagen op Mallorca retreat is geweest en haar eerlijkheid en openheid deelt!

casa rosa retreat

Wat is een retreat?

We horen je wellicht denken… Wat is een retreat? Een retreat of retraite betekent letterlijk “jezelf terugtrekken”. om aan jezelf te werken. Bij Casa Rosa Retreat is dit een vijfdaagse reis, waarin jij je diepste verlangen en droom gaat vinden. Dit ga je letterlijk tijdens deze dagen een betekenis geven.

 Casa Rosa Retreat een vijfdaagse reis waarin jij je diepste verlangen en droom gaat vinden. Je gaat ontdekken welke stappen je moet nemen om jouw droom werkelijk te gaan leven en dat op het mooie eiland Mallorca. In de heerlijke natuur, met uitzicht op het Tramuntana gebergte, vind jij de rust en antwoorden en creativiteit, die je nodig hebt om in Nederland weer met goede moed aan de slag te gaan.

Casa Rosa Retreat dromen

Wat je kunt verwachten bij Casa Rosa Retreat Mallorca

De 5-daagse retreat bestaat uit de volgende onderdelen, die in verschillende (werk)vormen terugkomen:

  • Voorafgaand een intake gesprek, waardoor de reis naar jezelf al begint voordat je in het vliegtuig stapt.
  • Contact en ontmoeting met jezelf en je mede ‘reisgenoten’. (Ik was hier enkel met Influencers en pers.)
  • Inzicht in jezelf door training, opdrachten en creatieve workshops
  • Verdieping door meditaties en visualisaties
  • Opheffen van energie blokkades door o.a. een helende massage
  • Ontspanning en opdoen van nieuwe kennis en inspiratie
  • Persoonlijke ontwikkeling van jou als mens
  • De verbinding met jezelf en positieve verandering vasthouden, ook na de retreat
Casa Rosa Retreat meditatie

De vijf dagen van Vivian bij Casa Rosa Retreat

Mochten jullie mij nog niet zo goed kennen, zal ik mijzelf eerst even voorstellen en vertellen, waarom ik heb meegedaan aan dit retreat. Ik ben Vivian en ik word dit jaar DERTIG! Geen idee waarom eigenlijk, maar ik kijk/keek daar best tegenop. Het ideaalplaatje, dat je voor je dertigste alles voor elkaar moet hebben en gelukkig met jezelf moet zijn, klopt namelijk niet in mijn koppie. Ik heb tering hard gewerkt aan mijzelf dit jaar en weet mijn fucked-up mind steeds beter onder controle te krijgen. Toch mag mijn zelfliefde nog groeien en wil ik niet meer leven uit angst. Om de laatste puntjes op de i te zetten, na een zwaar therapietraject, ben ik de samenwerking met Casa Rosa aangegaan.

Casa Rosa Retreat

Dag 1 “Ik, mijn kleuren en de rest”

De eerste dag staat in het teken van reizen, aankomen en kennismaken met de groep en het Mallorca retreat. Wie ben ik, wie zijn de anderen en wat kom ik hier doen? Heftige verhalen doen de ronde en ik ben onder de indruk, dat ik niet de enige persoon ben, die veel te verwerken heeft. Een intense eerste dag met veel nieuwe prikkels, maar waar het prachtige huis en de omgeving mij als een warme deken verwelkomt.

Aan de hand van een kleurentest, die een ieder uitvoert, die je vindt in het “werkboekje” komen we achter iedereen zijn identiteit. Hier krijg je vragen over het dagelijkse leven, hoe jij denkt, handelt en beweegt in bepaalde situaties. Bij mij kwamen de twee kleuren groen en geel er met de hoogste score uit. Zowel introvert als extrovert. Een verrassende uitkomst voor mij als persoon, omdat ik vooral dacht dat ik een extra extravert was.

wine not wijn

De dag sluiten we af met een heerlijke Libanees dineer gekookt door Mathijs Vrieze. De toon is bij mij meteen gezet. Dit is tevens een Bourgondisch retreat, waar je als foodie helemaal aan je trekken komt. Zo wordt de wijn ook rijkelijk geschonken met eigen etiket ‘Wine Not?’. De toon is gezet, ik ga hier mijn draai vinden en mag mijzelf zijn!

Dag 2 “Loslaten”

Als je het mij vraagt was dit de meest heftige dag van de week. Je geeft op deze dag met verschillende sessies antwoord op jouw vragen, gevoelens en frustraties in het leven. Dit doen we aan de hand van verschillende coachsessies en een energetische massage.

” Bij het woord energetische massage, dacht ik ‘heerlijk’, maar niets was minder waar…”

Een dag waar er intens hard gewerkt wordt aan jezelf en waar je jezelf echt bloot geeft. Zo starten we de dag met een meditatie, iets waar ik, héél snel afgeleid ben en zo ook hier… Gelukkig genoot ik van het mooie uitzicht met bergen en de vogels die voorbij vlogen.

Dat er veel in beweging gebracht wordt deze dag, staat vast als ik naar het schema van de dag kijk. Zo starten we met een coachsessie bij een muur vol met foto’s. Het is de bedoeling dat we stilstaan bij ons huidige beeld en ons focussen op onze toekomst. Een opdracht, die mij goed bevalt als visueel ingesteld persoon.

dromen energetische massage

Na de wederom heerlijke lunch met broodjes hamburger van de bbq, gaan we door met het stukje loslaten aan de hand van een oefening met voor mij een familie-opstelling, geleid door coach Maaike. Oude frustraties, boosheid en pijn deden bij mij hier de ronde, maar ik kreeg aan de hand van deze opstelling wel antwoord op hetgeen waar ik mij op moet focussen in mijn familiebanden.

En door naar de Energetische massage... Ik heb besloten, dat ik hier nog een apart artikel over wil schrijven in mijn rubriek “De eerste keer…” , omdat ik de intensiteit van zo’n massage nog nooit in mijn leven had meegemaakt en er enorm van heb moeten bijkomen. Ik hoor je denken… Hoezo, vertel? Om er nog niet te veel woorden aan vuil te maken, kan ik vertellen dat deze massage oprecht héél veel pijn doet, zowel lichamelijk als mentaal. Zo begreep ik pas op de energetische massagetafel, waarom de lieve vrouwen en mannen voorafgaand van mijn energetische massage het ‘letterlijk’ uitschreeuwde van de pijn. Een massage, die toch liefdevol was dankzij de top begeleiding van Ruben, maar die ik niet snel zal vergeten. Nu wil ik er wel bij vertellen, dat ik als laatste aan de beurt was om deze Energetische massage te ondergaan. To be continued…

De dag sloten we na het eten af, rondom het vuur, waar we letterlijk de dingen die we los willen laten op papier mochten zetten en deze vervolgend in vlammen lieten opgaan. Een mega fijn moment om de zware dag zo met de groep te mogen afsluiten. Ik kan je vertellen, dat mijn papiertje een waslijst van oude angsten en frustraties bevatte en de inkt van mijn pen bijna op was. Mijn lichaam was twee liter traanvocht armer.

Mallorca strand dromen

Dag 3 “Genieten en Inspireren”

Een nieuwe dag en deze beginnen we met zijn allen met opluchting en een lach. Even geen zware kost meer te verwerken, maar genieten van de zon en het strand met een goed glas sangria in de hand. Bijkomen in de zee, geïnspireerd raken van de omgeving, lekker eten en elkaar. Voor dit soort dagen staat The Daily Dutchy altijd klaar!

Dag 4 “Mijn dromen vormgeven”

Dromen vind ik lastig en eng. Klikt gek toch? Want dromen kunnen heel fijn en motiverend werken in het leven. We begonnen de dag met een droomvisualisatie, waar ik wederom weer vastliep met mijn negatieve gedachten. Dorien (eigenaresse van Casa Rosa Retreat) begeleide deze sessie en vroeg ons terug te gaan naar onze kindertijd. Een tijd, waar bij mij vooral veel onrust naar boven kwam en angst. Wat wilde ik als kind later worden? Musicalster was het antwoord, daarna heb ik een hoekje mijn tranen van frustratie opgevangen. Geen goede eerste start van de dag, maar ik heb bij Casa Rosa geleerd, dat dit gevoel er gewoon mag zijn en dat ik mijzelf niet hoef te straffen.

pavlova

Na deze ietwat stroeve start gingen we aan de slag met een toffe kook battle samen met chef Mathijs. Tijd om lunch met zijn allen te maken! Met The Daily Dutchy delen we veel lekkere recepten, dus deze battle stond ons op het lijf geschreven! Aan de hand van een tafel vol met ingrediënten, werd ons gevraagd een gerecht te bedenken en te maken. In een team maakten we een heerlijk Pavlova dessert. Dit recept delen we ook snel!

Deze fijne dag sloten we af met een heerlijk feestje, waar je raadt het al, de “Wine not?” wijn rijkelijk vloeide.

Casa Rosa Retreat dromen energetische massage

Dag 5 “Dromen werkelijkheid maken”

De laatste dag alweer van dit bijzondere retreat. Vijf dagen op Casa Rosa, voelde voor mij als twee weken weg zijn en heel hard aan mijn mentale gezondheid werken. Ik ben trots en gemotiveerd om aan mijn dromen en doelen te werken. Samen met Maaike heb ik deze dag gewerkt aan deze dromen meer betekenis geven, door een stappenplan te maken met de dingen die ik moet doen in het leven om deze dromen werkelijkheid te maken. Het zijn voor mij “babystapjes”, om mijzelf niet te overmoedigen met tegenslagen. Ik had niet durven dromen, dat ik na Casa Rosa durf te dromen, maar het is me toch gelukt. Zodra mijn droom écht werkelijkheid is geworden, zal ik mijn droom met jullie delen! Ik kan iedereen deze mooie reis en het Mallorca retreat aanbevelen <3

Natuur Mallorca energetische massage dromen

Met code CasaRosaVivian krijg je 10% korting op 1 van de 4 groepsretreats in 2023 en is geldig tot 1 oktober 2022. Boeken doe je hier!

Deze reis heb ik gemaakt samen met Beafitmom, Zazazoo, Dutchbloggeronthemove, Happyage, MyLittleDutchDiary.

Heb je vragen over Casa Rosa Retreat Mallorca of de energetische massage? Stel ze vooral!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Bron beeld: Vivian Secrève

Retreat Mallorca – Energetische massage – Dromen

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.