7x Fijne natuurhuisjes in Nederland

Op zoek naar een fijne escape in de herfstmaanden? Snappen we! Want zeg nu zelf, wat is er in de herfst nou gezelliger dan een weekendje weg in de natuur? Wandelen door het bos, boeken lezen en rode wijn drinken terwijl de openhaard op de achtergrond knispert. Knusser wordt het niet. Om te voorkomen dat je door de (herfst)bomen het bos niet meer kunt zien, heeft The Daily Dutchy zeven natuurhuisjes in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Natuurhuisje Nederland, herfst

#1 Juffertje in het Groen

Wie denkt dat je voor een natuurhuisje niet in de omgeving van de Randstad terecht kunt, heeft het mis. Op drie keer struikelen van Amsterdam bevindt zich namelijk Juffertje in het Groen. Het in Driehuizen gelegen tiny house bevindt zich tussen het riet aan de ringvaart van Noord-Holland. Op slechts een halfuur rijden van Amsterdam waan je je in een oase van rust. Neem plaats in het buiten ligbad en kijk uit over de natuur terwijl je even helemaal oplaadt. En heb je wel weer lang genoeg stilgezeten? Het tiny house beschikt ook over fietsen en kajaks.

#2 Buitenplaats Beekhuizen

Gelegen in Velp. middenin natuurgebied de Veluwezoom, bevindt zich buitenplaats Beekhuizen. In de natuurhuisjes op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen heb je het gevoel in een hutje op de hei te zitten. De kleine cabines, genaamd pods, zijn de perfecte plek om even helemaal out te tunen en op te laden in de natuur. Denk je nu direct: dit is mij iets te primitief? Geen zorgen! De pods zijn uitgerust met een terras, complete keuken, privé badkamer en WiFi. Op het terrein zelf vind je een jacuzzi en hout voor het stoken van een kampvuur. En verlang je na al die rust naar wat meer reuring? Ook dat is geen probleem, want het centrum van Arnhem bevindt zich op slechts zes kilometer afstand.

#3 Natuurhuisje in oude boerderijschuur

In het Gelderse Maasbommel bevindt zich een bijzonder natuurhuisje aan de dijk. Hier verblijf je in een oude boerderijschuur die deels is omgetoverd tot tiny house, inclusief gigantische tuin, voorzien van een veranda, vuurkorf, hangmat, jacuzzi en pizzaoven. Het huisje bevindt zich vlakbij het water van de Gouden Ham. Hier kun je met goed weer een bootje of kano huren of een mooie fietstocht langs het water maken.

Natuurhuisje Nederland, herfst

#4 Slapen op het strand

Bij een natuurhuisje denk je wellicht direct aan het bos, maar wie zegt dat je enkel in het bos kunt slapen om je in de natuur te begeven? Op het strand slapen is namelijk ook een heerlijke manier om op te laden en tot rust te komen. En wanneer we op het strand zeggen, bedoelen we letterlijk OP het strand. Op het strand van Kijkduin huur je namelijk een strandhuisje, vanaf waar je direct met je voeten in het zand staat. Begin je dag met een verfrissende duik in de zee en sluit ‘m af met een lange wandeling over het strand. Extra voordeel: Scheveningen en het centrum van Den Haag bevinden zich om de hoek.

#5 Slapen in een Finse Iglo

Gooi het eens helemaal over een andere boeg en boek een Finse iglo hut. Midden op het Friese platteland bevindt zich een klein stukje Finland, waar eenvoud en het buitenleven centraal staan. Kom tot rust in de houtgestookte privé sauna en maak je hoofd leeg tijdens een van de vele wandel-, fiets- en kanomogelijkheden.

natuurhuisjes nederland

#6 Midden in de natuur, net buiten Amsterdam

Wederom op struikel afstand van Amsterdam bevindt zich een modern vakantiehuis, gelegen op een groen vakantiepark midden in de natuur. Het ontwerp van dit stijlvolle natuurhuisje is geïnspireerd op landelijke Nederlandse schuren. Waar bij de andere accomodaties met name de rust centraal staat, bevindt zich op het terrein van dit park ook een restaurant, bar en een spa. En een weekend op dit park is niet alleen goed voor je eigen gemoedstoestand, het is ook nog eens goed voor de wereld. De huisjes zijn namelijk zo gemaakt dat ze zo min mogelijk impact hebben op de omliggende natuur en zijn gemaakt van duurzaam hout

#7 Natuurhuisje aan het water

Bij een vakantiehuisje aan het water denk je wellicht meer aan de zomer, maar ook in de herfst is dit natuurhuisje gelegen aan de Vinkeveense Plassen een sfeervolle keuze. De echte dare devil begint de dag hier met een verfrissende duik in het water en de koukleum met een plons in de hot tub. En is het goed weer? Huur een bootje of sup board en verken de omgeving vanaf het water.

Welk natuurhuisje in Nederland is jouw favoriet?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Natuurhuisjes Nederland – vakantiehuisje Nederland – herfst

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.