New in town | Restaurant Bellezza opent haar deuren voor sterrenchef

Of we fan zijn van nieuwe restaurants en pop-ups mocht wel duidelijk zijn. Hier is nog zo’n leuke. Verscholen achter de huizen van de Oudezijds Achterburgwal in een smal steegje, even goed zoeken dus. In een uniek grachtenpand vind je restaurant Bellezza, die speciaal voor sterrenchef Arturo Dalhuisen eerder haar deuren zal openen. Benieuwd naar deze new one in town? Lees dan snel verder.

Arturo Dalhuisen meets Daalder

We schreven al eerder over Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***). Hij stond namelijk achter de pannen tijdens de pop-up in restaurant Daalder. Chef Dennis Huwaë van Daalder vertrouwde vriend en chef de sleutels toe. Twee weken lang was elke stoel bezet, maar Dalhuisen is nog lang niet uitgekookt in Amsterdam. Of zoals hij zelf zegt; ‘Alle dagen uitverkopen is natuurlijk een droom, maar als je meerdere malen ‘nee’ moet verkopen aan mensen omdat je vol zit… het voelde nog niet af. 

Pop-up op de Wallen

Om nog meer gasten de kans te geven om zijn meest geliefde signatures te proeven, zal sterrenchef Arturo Dalhuisen voor vier maanden lang te vinden zijn in restaurant Bellezza. Vanaf 27 augustus serveert hij hier elke maand een ander 7-gangenmenu voor €89,- dat nieuwe gerechten en zijn frisse klassiekers samenbrengt. Zo verschijnen wederom de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel.

In eerste instantie neemt restaurant Bellezza de rol aan van pop-up restaurant. De komende maanden ontvouwen de details van het nieuwe Bellezza zich langzaam op de verborgen binnenplaats tot de opening in december dit jaar. Tipje van de sluier? Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse sferen en gezamenlijke tafels. Medeoprichters Melcher de Wind en Dennis Huwaë willen met Bellezza de Wallen weer aantrekkelijk maken voor Amsterdammers. Ze willen laten zien wat de Wallen ook kan zijn; een plek van verfijnd eten en drinken.

En dan het interieur…

Het belooft een avondvullend programma te worden. Met als doel, Amsterdammers samen te laten eten. Verschillende digitale kunstenaars creëerde van Bellezza een sprookjesachtige wereld waarin nooit te voorspellen valt wat er gaat gebeuren. Iedere deur verbergt een ander verhaal. Je begeeft je namelijk gedurende de avond door drie totaal verschillende werelden. En wanneer het licht boven je tafel aangaat, is het tijd voor de zevende hemel oftewel de desserts. Wie wil dat nou niet?

Genieten van Arturo’s 7-gangenmenu kan vanaf 27 augustus) en kost €89. Reserveren kan via de website.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved