Hotspots | De nieuwste pop-ups en restaurants in Amsterdam

Inmiddels zijn de restaurants al bijna twee maanden open en daar genieten we volop van. Heerlijk om weer op gepaste afstand uiteten te kunnen. De ene naar de andere hippe bar en goede restaurants worden uit de grond gestampt. Wij van The Daily Dutchy hebben om die reden, speciaal voor jou de nieuwste (en leukste) pop-ups en hotspots in Amsterdam op een rijtje gezet! 

arturodaalder

Vinnies

Vinnies kennen we van de heerlijke brunch- en lunchgerechten in hun twee zaken. De mannen achter Vinnies, Vincent de Cloet en Jules Ex, hebben sinds kort een nieuw concept: dinner at Vinnies. Op donderdag- en vrijdagavond kan er genoten worden van een wekelijks wisselend 2 tot 5-gangenmenu bij Vinnies aan de Scheldestraat. Het duo staat zelf achter de pannen en werkt met dagverse seizoensproducten geleverd door hun favoriete lokale leveranciers. Bekijk hier het wisselende menu of maak een reservering.

Wijnbar Clos

Wijnbar Clos opende haar deuren in Amsterdam Oost al in maart, maar zijn weer helemaal terug voor een avondje aan de lekkerste wijn. En laat wijnen nou onze favoriete bezigheid zijn. Het genie achter Wijnbar Clos is Rutger de Witte. Met veel passie en kennis selecteert hij de meer dan 100 wijnen op de menukaart. Alleen al voor het prachtige interieur spring je direct op de fiets en laten ze daar ook nog lekkere gerechten op de kaart hebben staan. Wijnbar Clos Amsterdam.

Daalder meets Arturo Dalhuisen

Oké, Daalder mag misschien niet nieuw zijn in Amsterdam. Maar van deze samenwerking gaan onze culinaire hartjes sneller kloppen. Team Daalder is met zomervakantie en Arturo Dalhuisen, die je misschien wel kent van The White Room* en De Leest***, keert terug naar Amsterdam om voor twee weken de keuken van Daalder over te nemen. Alle geliefde gerechten van Daalder en sterrenchef Arturo staan op het menu. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel.

Genieten van Arturo’s 7-gangenmenu kan van 7 t/m 17 augustus (met uitzondering van dinsdag en woensdag) en kost €89. Reserveren kan via daalderamsterdam.nl.

Gertrude

De mannen achter de nieuwe hotspot in West zijn Géza Weisz en Tijn Verstappen. De twee hebben ook restaurant Oeuf samen en stiekem is dit één van onze favorieten in de Pijp. Precies een week was Gertrude open toen ze de deuren alweer moesten sluiten, maar ook Gertrude is terug voor gewoon hele goede gerechten. Chef Monika Blazevic laat je de fijnste smaakcombinaties proeven zoals, gepekelde sardientjes met rucolaolie en geroosterde aubergine met dragonpesto. Kun je niet wachten een avond te spenderen in deze nieuwe bar? Bekijk snel de website. 

Grand Caron

Petit Caron en Café Caron in de Pijp zijn de kleine zusjes van Grand Caron in het Westerpark. Dit pop-up restaurant is te vinden op het Westergas terrein. De bekende sfeer en dezelfde gerechten als Petit Caron, maar dan Grand. In eerste instantie bedoelt als vervanging van Petit Caron, maar inmiddels kun je ook weer aanschuiven bij de wijnbar op het Gerard Douplein. Grand Caron.

No Rules Amsterdam

Op 1 juni opende No Rules Amsterdam van Jacob Jan Boerma (die je kunt kennen van o.a. De Leest***) en zijn drie partners. Ondanks dat op het menu pizza staat hoef je hier geen pizzeria pizza te verwachten, ze laten je namelijk iets bijzonders proeven. Een wens van Boerma is om te koken zonder regels, iets wat lastig werd bij zijn vorige stulpjes en dus helemaal tot zijn recht komt bij No Rules. Het menu is veel uitgebreider dan alleen pizza. Schuif gerust aan voor oesters, steak tartare of rib-eye. Benieuwd naar No Rules Amsterdam? Wij anders wel.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Iris Custers

Heeft een voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, geniet stiekem van tuinieren en is altijd wakker te maken voor kaas!