In de Agenda | Oesters slurpen bij het eerste Oesterfestival van Amsterdam

Ben jij net als ons niet vies van oesters en slurp je er met gemak in je eentje een dozijn doorheen? Dan moet jij bij het eerste oesterfestival van Amsterdam aanwezig zijn! Koester je Oester organiseert op 28 oktober in Levenslang Amsterdam dit te leuke festival, waar jij je slurptechnieken op de proef stelt en geniet van alle soorten en maten. Bij zijn? Lees dan snel verder want The Daily Dutchy deelt alle ins & outs!

eerste oesterfestival Amsterdam - oesters eten in Amsterdam - oesters

“Levenslang Amsterdam staat klaar voor een smakelijke zilte zaterdag, ter ere van één van de puurste geschenken uit de zee.”

Amsterdam krijgt voor het eerst een smaakvol Oesterfestival, een waardevolle toevoeging volgens Shannice en Leonne, de organisatoren van oesterwandelingen die de toenemende belangstelling voor alles omtrent oesters opmerken. Het festival beoogt oesterliefhebbers in Amsterdam en omgeving te laten genieten van een uitgebreide variëteit aan oesters, passende dranken en verwante lekkernijen. De tickets zijn al voor 95% uitverkocht, dus een bruisend festijn staat te wachten.”

“De diversiteit aan oestersoorten en smaken wordt wel eens vergeleken met wijn vanwege de verschillende kweekmethoden, kweekduur, zoet en zout water, planktonniveaus en diverse terroirs in uiteenlopende landen. We willen alle oesterliefhebbers de kans geven dit te proeven,” aldus Shannice Wilner.

Het eerste oesterfestival van Amsterdam

“Het Oesterfestival vindt plaats in Levenslang Amsterdam, de voormalige Bijlmerbajes. Deze ruwe locatie wordt voor één dag omgetoverd tot een oesterparadijs, met tal van oesterbars, oesterstekers en oesterleveranciers. Naast het proeven van oesters en bijpassende dranken, biedt het festival ook live muziek en activiteiten gerelateerd aan oesters en hun cultuur. Er zijn bijvoorbeeld cursussen oestersteken, een oesterexpositie en andere oestergerechten.”

“Waar oesters zijn, wordt al snel het woord champagne genoemd. Er is geen betere combinatie! Daarom organiseren Shannice en Leonne dit festival samen met partner TO-MI Champagne, een kleine Nederlandse importeur van champagne. De gedeelde passie? Ambachtelijke producten van kleine ondernemers uit de prachtigste regio’s van Europa. Het festival brengt het beste uit zowel de Champagnestreek als de kusten.”

“Stentler: Het enthousiasme van de restaurants en ondernemers in de oesterbusiness werkte heel aanstekelijk voor ons. Al snel ontstond het idee om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren waar we samen met veel van deze ondernemers een oesterparadijs creëren. We hopen dat dit festival een jaarlijks evenement wordt en zo een nieuwe traditie in Amsterdam vestigt.”

Good to know

Datum: 28 oktober 2023 Locatie: Levenslang Amsterdam Adres: H.J.E. Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam Tijd: van 12.00 tot 17.00 en van 17.00 tot 22.00. Tickets koop je hier!

Kom je mee oesters slurpen met ons mee tijdens het eerste oesterfestival van Amsterdam?

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.