Pak je rust maar, “niksen” is goed voor de gezondheid!

Toegegeven, met dit weer gaat alles al een tikje langzamer en met meer moeite… Echter is uit onderzoek gebleken dat het fenomeen “lummelen” zo slecht nog niet is voor de mens! The Daily Dutchy knows best en vertelt je graag waarom even lekker “niksen” goed voor je is!

niksen goed voor gezondheid

“Verplicht nummertje, elke dag even 15 minuten offline!”

#1 Goed voor de productiviteit

Wie te lang aan één stuk doorwerkt, put zijn bovenkamer meer uit dan hij of zij denkt. De productiviteit gaat daarbij met de minuut naar achter. Om die reden worden er op scholen ook pauzes ingelast, om het brein de rust te geven die het nodig heeft.

#2 Een vrije geest voor creativiteit

Af en toe voor je uitstaren op een bankje kan meer creativiteit opleveren dan je denkt. Pak je rust, ga naar buiten en leef even in het nu. Geen telefoon. Just you and mother nature. Je hersenen doen de rest. Je vrije geest is vrij!

#3 Relativeren

Zit er veel frustratie in je lijf, dan is dit zelden goed voor bovenstaande punten. Frustratie, kan leiden tot onredelijkheid en verkeerde beslissingen. Ze zeggen niets voor niets, dat je af en toe tot 10 moet tellen. Elke dag verplicht 15 minuten niks doen, voorkomt in veel gevallen opgekropte frustratie en helpt je relativeren waar nodig.

#4 Beter voor het libido

Geen rust pakken, kan leiden tot stress. We hoeven je niet te vertellen, dat stress op verschillende manieren slecht voor je is. Zowel mentaal als lichamelijk. Stress is een boosdoener voor je libido. Een goede reden om dus even dag te niksen toch!?

#5 Je slaapt beter

Al met al is dit misschien wel de fijnste reden om elke dag even lekker verplicht te “niksen”. Niemand wordt een productiever, gezelliger, creatiever en sexier mens van te weinig slaap. Het cirkeltje is weer rond zonder slaap. Pak dus je rust overdag, pieker minder voor het slapen gaan en sta met een uitgeruste glimlach op!

Kende jij het fenomeen “lummelen” al?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.