Recept | Easy, peasy Iced Matcha Latte

Matcha is hot! En dan doelen we niet op dat je er een lekker warm drankje van kunt maken, maar dat matcha steeds populairder wordt onder menig koffiedrinker. Zal dit komen door de gezondheidsvoordelen van deze groene thee poeder of omdat het écht lekker is? Je kunt uiteraard de deur uit naar je favo matcha hotspot om een iced matcha latte te halen of zelf aan de slag met dit easy, peasy iced matcha latte recept!

iced matcha latte recept

De gezondheidsvoordelen van Matcha op een rij

Deze groene thee poeder is afkomstig uit het mooie Japan en wordt daar gebruikt als echte superfood. Zo wordt de poeder, daar niet enkel gebruikt om er een latte van te maken. Dit drakendrankje, zoals het ook wel genoemd wordt is met de trends overgewaaid naar Europa en daar zijn wij niet getreurd om.

Een goed alternatief voor koffie en ook nog eens een boost voor je gezondheid. Zo zit dit groene thee poeder boordevol antioxidanten (houdt je jong) en vitaminen A, B, C, E en K. Ook zitten er in matcha veel mineralen en bevat het een stuk minder cafeïne dan een kopje koffie, maar thank god krijg je er wel een lekkere energieboost van!

Een warme matcha latte vinden veel mensen niet lekker en iets te ‘groen’ smaken. Ons advies? Make it iced! Een Iced matcha latte smaakt eens stuk ‘zachter’ en geeft op de warme zomerdagen ook nog extra verkoeling.

groene thee poeder iced matcha latte

Zo maak je een iced matcha latte

Benodigdheden

  • 1 theelepel matcha poeder (dit koop je bij veel toko’s)
  • 200 milliliter melk naar keuze (havermelk, sojamelk, koemelk)
  • 1 theelepel agavesiroop of suiker (kun je ook achterwegen laten)

There we go!

  1. De matcha latte klop je met de melk los in een kommetje, zodat er geen grote brokken groene thee poeder in je drankje dwarrelen. Je kunt dit met een speciaal bakje doen om matcha los te kloppen of gewoon met een kleine garde!
  2. De siroop voeg je toe en roer je er goed doorheen.
  3. Doe ijs in een glas naar wens, voeg je matcha mengsel toe en…
  4. Geniet van je homemade iced matcha latte!

Ben jij ook zo’n fan van een iced matcha latte?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

matcha latte – iced matcha – matcha recept