12x Matcha latte klappen in Amsterdam

We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat koffie je neus uitkomt, maar soms wil je gewoon even iets anders en toch de benefits hebben van een energieboost! Ooit gedacht… Een matcha watte? Wat drinkt die troela voor rare groene koffie? Matcha latte it is! Gemaakt met groene thee poeder en wij zetten de hotspots in Amsterdam op een rijtje waar je de lekkerste matcha latte’s en matcha iced latte drinkt!

matcha latte groene thee poeder hotspots in Amsterdam

Matcha, ook wel bekend als groene thee poeder is afkomstig uit Japan en een echte superfood. Tegenwoordig vind je het drakendrankje, de matcha latte in vrijwel elke hippe koffiebar. Aan de smaak moet je wellicht even wennen, maar na het lezen van de superkrachten ben je wellicht om.

Zo bevat matcha veel anti antioxidanten en vitaminen A, B-complex, C, E en K, mineralen (selenium, chroom, zink en magnesium), tannines, theïne en vrije aminozuren, zoals L-theanine. Dagelijks een bakkie matcha werkt dus zeker goed voor je gezondheid. Mensen vragen zich vaak af of matcha gezonder is, dan koffie. Het bevat een stuk minder cafeïne dan een kopje koffie en dit is uiteraard beter voor je lijf. Toch krijg je van van matcha een fijne energieboost, die zo’n 4 tot 6 uur zijn werking heeft. Lees snel bij welke hotspots je naast koffie klappen, terecht kunt voor een overdosis antioxidanten!

https://www.instagram.com/p/CGPBaQPMoKG

Matcha Maffia

De naam laat uiteraard al goed doorschemeren, waar je hier voor aan het juiste adres bent. Deze plek is matcha al over the place. Een fijne plek voor een rustmomentje of voor een to-go-tje. We kunnen je hier ook zeker aanraden een iced matcha latte te bestellen op een warme zomerse dag! Ps. Hoe leuk is deze latte-art!?

Adres: Eerste Looiersdwarsstraat 28

Slowth Brunch

Dit Taiwanees café is een plek, waar je heerlijk kunt ontbijten en brunchen. Als we de recensies op Google mogen geloven, weten ze hier wel raad met melk en groene thee poeder!

Adres: Baarsstraat 3H

Coffee Room

Een plek, waar we graag komen om lekker te flexwerken in Amsterdam en waar we vaak meetings hebben! Ook hier schenken ze matcha zoals het heurt. Heerlijk met een acaibowl on the side en een glas water voor de hydratering.

Adres: Kinkerstraat 110

https://www.instagram.com/p/BiPay5YB7B7

Toki

Deze hippe tent, ademt hipte en je kunt hier dan ook terecht voor koffie en als je het ons vraagt één van de lekkerste matcha’s van de stad. Lekker Scandinavisch sfeertje, altijd druk. Een heerlijke plek tussen de hotspots van Amsterdam.

Adres: Binnen Dommersstraat 15

Trakteren

Een heerlijke koffiespot, waar we altijd willen trakteren en hopen op de leukste latte-art. Deze boys weten hier namelijk wel raad mee. Of er nu bruin of groen in het kopje bevindt!

Adres: Jan Pieter Heijestraat 119-Ah

AO Bar

Bij deze hippe matcha latte hotspot is iedereen welkom. Dat gevoel brengt AO Bar dan ook graag over. Het concept heeft een Japanse twist en zo kun je hier ook bijvoorbeeld kunst voor aan de muur kopen. Hier vind je goede koffie, lekkernijen en van een groene thee koffie, oftewel de perfecte matcha latte of iced matcha latte ben je hier ook aan het juiste adres!

Adres: Van Hallstraat 97

iced matcha latte hotspots in Amsterdam Cafecito

Cafecito

Wij zijn fan van Cafecito en halen hier het liefst een bakkie pleur of een iced matcha latte in Amsterdam na een bezoekje aan onze favo sportscholen. Je vindt deze hippe en strakke zaak op meerdere locaties en daardoor hoef je vrijwel nooit om te fietsen. We zullen alle adressen even opsommen. Ps. de koffie is hier ook echt fantastisch en branden ze zelf!

Adressen: Van Baerlestraat 83, Beethovenstraat 19, Nassaukade 330

Nobu

Hier vind je de eerste mochi donut shop van Amsterdam. We horen je denken… Wat voor donut shop? Mochi donuts zijn een combinatie van Japanse rijstwafels (mochi) en gefrituurde donuts. Het resultaat zijn deze taaie en verslavende bloemvormige donuts. Een aanrader om bij Nobu dus ook een mochi donut bij je perfect gezette matcha latte te eten. Het bittertje van de matcha poeder en het zoete van deze Japanse donut zijn namelijk een match(a) made in heaven!

Adres: Herenstraat 28D

groene thee poeder drankje mundi

Mundi

Als de zon schijnt zit je hier altijd in de zon op het terras. Heerlijk met een koffietje, matcha latte of een iced matcha latte. Houd alsjeblieft ook nog wat ruimte vrij in je buik en probeer hier on the side één of wellicht wel twee van de zelfgebakken lekkernijen uit de vitrine. Om je vingers bij af te likken. De croissantjes zijn hier altijd verser dan vers!

Adres: Postjesweg 98

Taigu

We kunnen niet heel veel informatie vinden over Taigu en zijn er zelf nog niet langs geweest, maar dat ze hier weten wat te doen met matcha is wel duidelijk. Als we de Instagrampagina bekijken lijkt dit wel de matcha heaven van Amsterdam. Je drinkt hier matcha latte in Amsterdam, maar geniet ook van geweldige lekkernijen als matcha taart. Als we naar de website doorklikken komen we op die van Sushi Fanatics. Houd vooral dus even de Insta in de gaten voor openingstijden. Wij gaan zeker nog langs!

Adres: Andreas Bonnstraat 36

T's Teabar iced matcha latte to go

T’s Teabar

Zoals de naam je al doet vermoeden ben je bij T’s Teabar aan het juiste adres voor verschillende heerlijke soorten thee. Ook hebben ze hier fantastische groene thee poeder, oftewel matcha, die je zowel warm als koud kunt bestellen in verschillende varianten. In de webshop kun je deze en andere theesoorten ook bestellen om thuis te maken!

Adres: Jan Evertsenstraat 89

https://www.instagram.com/p/C0G2X1PMHzx

Wandu Amsterdam

Deze gezellige Braziliaanse koffiezaak vind je aan de mooie Lauriergracht en naast koffie ben je hier ook aan het juiste adres voor een matcha latte in Amsterdam. Oh en alsjeblieft bestel hier ook de matcha cake, want deze is hier echt mega lekker! Leuk na een lesje Trib3 op de Rozengracht.

Adres: Lauriergracht 71

Bij welke hotspots in Amsterdam klap jij je favoriete matcha latte het liefst en drink je hem liever warm of iced? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Hotspots in Amsterdam – Matcha Latte drinken in Amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Koken

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.