Recept | Rotolo met zalm en bloemkoolpuree

We horen je denken? Wat is dat Rotolo en waarom wil ik dit maken? We kunnen je één ding vertellen, hier score je punten mee bij je gasten. Het is makkelijk en super lekker! Rotolo is als het ware een gevulde en opgerolde past. Een Italiaans gerecht, ook wel bekend als pastarolletjes. Super makkelijk te maken met verse lasagnebladen uit de supermarkt of met zelfgemaakte pastabladen. Wij delen hier ons recept voor Rotolo met zalm en bloemkoolpuree!

recept rotolo met zalm - rotolo's maken - pastarolletjes

Voor dit rotolo recept hebben wij de pastabladen helemaal zelf gemaakt. Leuk om te doen, maar wellicht iets te ingewikkeld als je hier niet het juiste apparatuur zoals een pastamachine voor in huis hebt. Hoe je zelf pastadeeg maakt lees je hier!

Ingrediënten:

 • Verse lasagnebladen, zelf gemaakt of gewoon van de supermarkt (3 per persoon)
 • Bloemkool (ongeveer een halve) 
 • Melk (500 ml) 
 • Verse Zalm (200 gram per persoon)
 • Parmezaanse kaas (ongeveer 45 gram per persoon)
 • Basilicum (ongeveer 15 blaadjes per persoon)
 • Peper en zout (naar smaak) 
 • Boter (ongeveer 30 gram per persoon) 
 • Citroen
 • Verse tijm (een paar takjes) 

Zo maak je pastarolletjes met de naam Rotolo!

Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ongeveer 40 minuten gaar in de melk. Voeg tijdens het koken wat peper en zout toe. Pureer de bloemkool daarna in een keukenmachine met een klein beetje van de melk. Let er wel op dat de puree niet te dun wordt. 

Bak de zalm in een koekenpan op laag vuur totdat deze van binnen net niet meer rauw, maar glazig is. De zalm gaart bij het verhitten van de rotolo nog wat door, dus gaar de zalm in dit stadium liever net te kort dan te lang.

Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van de basilicum. 

recept rotolo met zalm - rotolo's maken - pastarolletjes

Tijd om de rotolo’s te rollen!

Leg de lasagnebladen op de werkbank of het aanrecht. Als deze niet flexibel genoeg zijn om te rollen, dan kun je de bladen eerst 30 seconden in heet of kokend water leggen. Smeer een beetje van de puree over de bladen. Bestrooi daarna met kaas (ongeveer 15 gram) en basilicum (ongeveer vijf blaadjes). Verdeel daarna ongeveer 60 gram zalm over het blad. Als alle ingrediënten evenredig zijn verdeeld over het blad, rol je deze strak op. 

Voor het garen van de rotolo’s bestaan verschillende methodes. Je kunt de rotolo’s in stukken snijden en met tomatensaus in een ovenschaal doen om in 15 tot 20 minuten gaar te worden. Wij bakken en stomen de rotolo’s in een koekenpan. 

Zet daarvoor een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Leg de rotolo’s in de pan. De lasagnebladen mogen heel licht aanbakken, maar niet te veel. Zodra deze enige kleur begint te krijgen, doe je een kleine scheut water in de pan en een deksel er op. De rotolo’s stomen dan in 3 tot 5 minuten gaar, afhankelijk van het soort lasagneblad dat je gebruikt. Keer de rotolo’s halverwege een keer om. Proef na 3 minuten een stukje van een van de rotolo’s om te controleren op garing en smaak. 

Voeg ondertussen in een andere pan 30 gram boter per persoon toe. Verhit op middelhoog vuur en voeg een paar takjes verse tijm toe. Bak de vaste bestanddelen in de boter in een paar minuten bruin (maar niet zwart!). Haal van het vuur en voeg citroen en, zo nodig, wat zout toe. 

Dien de rotolo’s op met wat gebrande citroenboter, bestrooi met wat kaas en geniet!

Wanneer ga jij deze rotolo met zalm maken? 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

rotolo recept – rotolo’s maken – pastarolletjes – rotolo met zalm en bloemkoolpuree

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.