Recept | Snelle AVG met rozemarijn botersaus

Doordeweeks heb je wellicht na een drukke werkweek geen zin om uren achter het fornuis te staan en de sterren van de hemel te koken. Comfort food is all you need! Een AVG (aardappels, vlees en groenten) doet het altijd goed als je het ons vraagt. In dit recept hebben we het vlees vervangen voor een vega optie, met een vega schnitzel, maar uiteraard kun je hier je eigen aanvulling aan geven. Wij delen hier ons recept voor een snelle AVG met een rozemarijn botersaus waar je “u” tegen zegt!

Snelle AVG recept rozemarijn botersaus

Zo maak je een snelle AVG!

Ingrediënten:

  • Krieltjes (200 gram per persoon)
  • Schnitzel (1 per persoon)
  • Bouillon (kip of vega, ongeveer 250 ml)
  • Asperges (150 tot 200 gram per persoon)
  • Halve ui
  • 5 takjes rozemarijn
  • Boter (ongeveer 30 gram per persoon)
  • Peper en zout
Snelle AVG recept

Vooral even goed opletten bij het maken van de rozemarijn botersaus!

Verwarm de koekenpan (Demeyere Controlinduc X) en de sauteerpan (Demeyere Apollo 7) voor. 

Rits de blaadjes rozemarijn van twee takjes, voeg olie toe aan de koekenpan en bak de rozemarijn in de olie in ongeveer een minuut krokant. Verwijder daarna de rozemarijn uit de pan en houdt apart. De olie mag in de pan blijven.

Daarin bak je namelijk vervolgens de krieltjes op middelhoge stand.

Bak de schnitzels in de sauteerpan met een beetje olie op middelhoge stand. Draai de schnitzel om zodra de korst krokant is.

Snijdt ondertussen de onderkant van de asperges en halveer daarna de asperges.

Snipper daarna de ui.

demeyere pannen

Zodra de aardappels mooi aangebakken zijn, voeg je de asperges toe aan diezelfde pan om de laatste minuten mee te bakken. 

Verwijder ondertussen de schnitzel uit de pan, deglaceer de pan met de bouillon en voeg daarna de ui en rozemarijn toe. Laat inkoken totdat ongeveer een kwart van de bouillon overblijft.  

Verwijder na het inkoken de rozemarijn, haal van het vuur en voeg de blokjes koude boter toe. Klop de boter door de ingekookte bouillon met een garde totdat de boter is gesmolten en een dikke, glanzende saus overblijft. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Snelle AVG recept rozemarijn botersaus

Koken op inductie met Demeyere

De Demeyere Controlinduc X koekenpan is speciaal ontwikkeld voor koken op inductie. Deze pan heeft een bijzondere eigenschap: hoe hoger de temperatuur, hoe meer het magnetisme van de pan afneemt. Het resultaat daarvan is dat de pan nooit te heet wordt en jouw voedsel dus niet aanbrandt. Ideaal als je tijdens het bakken andere dingen aan je hoofd hebt.

demeyere pannen

De Apollo 7 sauteuse is een beauty en bijzonder efficiënt op inductie. Warmt snel op, houdt de warmte lang vast, bakt mooi krokant en is door zijn vorm zeer geschikt voor het maken van een snelle saus.

Wanneer ga jij deze snelle AVG maken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

AVG recept – snelle AVG – Demeyere – Rozemarijn botersaus recept – botersaus maken

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.