Recept | Zo maak je de lekkerste vegan kruidnoten

Vegan zijn en de feestdagen is een combinatie die niet altijd even goed samengaat. Toch hoeft dit niet te betekenen dat jij tijdens de Sinterklaasperiode niet kunt genieten van een bak kruidnoten. Je maakt ze namelijk gewoon lekker zelf! Hoe? Met dit simpele recept kun je zelf de lekkerste vegan (chocolade) kruidnoten maken. Eet smakelijk!

vegan kruidnoten recept

Dit heb je nodig voor het bakken van vegan kruidnoten:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 100 gr plantaardige boter
  • 5 el plantaardige melk

Zo maak je het:

Allereerst verwarm je de oven voor op 175 graden. Vervolgens neem je een kom waarin je het zelfrijzend bakmeel, het zout, de suiker en de speculaaskruiden met elkaar kunt mengen. Meng de ingrediënten goed door elkaar en roer het door met een lepel, om klontjes te voorkomen.

Snijd de plantaardige boter in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat de boter rechtstreeks uit de koelkast komt, zodat het goed hard is. Voeg vervolgens ook de plantaardige melk toe aan het geheel. Kneed het mengsel met je handen goed door totdat het een egaal beslag is en je er een bal van kunt maken.

vegan kruidnoten maken

Als laatste stap maak je kleine bolletjes van het deeg. De bolletjes zullen in de oven nog iets uitzetten, dus maak ze niet groter dan het formaat van een knikker. Leg de bolletjes naast elkaar op de bakplaat en doe deze in de oven. Na zo’n 25 minuten hebben de kruidnootjes een goudbruin laagje en zijn ze klaar. Laat ze even afkoelen en smikkelen maar!

Nog lekkerder: vegan chocolade kruidnoten

Wil je het nog lekkerder maken? Maak vegan chocolade kruidnoten! Hoe? Door de vegan kruidnootjes na het bakken te voorzien van een laagje vegan chocola. Dit doe je heel gemakkelijk door een reep vegan chocola au bain-marie te koken en de kruidnoten in het mengsel te dippen. Laat ze even uitharden en tada: je vegan chocolade kruidnoten zijn een feit.

Met dit recept bak je ongeveer 75 vegan kruidnootjes

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.