7x Heerlijk eten in Deventer

Deventer: de stad van de velen soorten musea, een prachtige historische binnenstad én fijne plekken om te eten. Veel lokale ondernemingen bieden gerechten uit wereldse keukens aan. Zo geniet je in Deventer van Spaanse, Franse en zelfs New Yorkse cuisine. Of je nu plaats neemt op het plein de Brink of in één van de velen verstopte straatjes in de stad, overal vind je gezellige restaurants in Deventer. Voor diegene die niet uren wil zoeken naar de perfecte plek, verteld The Daily Dutchy je waar het beste kunt eten in Deventer! 

eten in Deventer - restaurants in Deventer

1. Chez Antoinette

Ondanks dat de naam je wellicht doet vermoeden, serveert Chez Antoinette geen Franse gerechten. Echter, kunnen liefhebbers van de Portugese keuken hier wel goed terecht. Het verfijnde en temperamentvolle smaakpallet uit Portugal vind je namelijk als rode draad terug op de menukaart en komen de meest verassende en smaakvolle gerechten voorbij. Met keuze uit verfijnde fine dining gerechten en als toetje een breed assortiment aan port of madeira. Kortom, het beste van Portugal, maar dan gewoon in Deventer.

2. Tearose

Cheers mate! Waren we net nog in Portugal, ben je bij binnenkomst in de Tearose toch echt in Engeland. Dit restaurant in Deventer staat bekend om haar huisgemaakte High Tea waar verschillende Engelse klassiekers geserveerd worden. Scones met jam en clotted cream, crumpet, shortbread, hartige taart en andere Engelse lekkernijen. En ben je een ware theeleut? Dan kan jouw geluk niet op met de 100 verschillende theesmaken die op de menukaart staan!

3. Cava Andalusië

Bij Cava Andalusië staat de Spaanse tapas centraal die je voor een schappelijk prijsje kunt bestellen. De gerechten zijn met zorg klaargemaakt en zijn door het gebruik van verse ingrediënten een lust voor het oog. Op de menukaart vind je de Spaanse klassiekers, maar zijn er ook nieuwe gerechten toegevoegd die je kunt proberen. Bestel bijvoorbeeld de gefrituurde ansjovis of de gemarineerde vleesspiesjes met Spaanse truffelsaus. Neem de regie zelf in handen of laat de chef voor je verzinnen, door de vrolijke inrichting is dit zeker een plek waar je met vrienden of familie gezellig kunt bijpraten.

>>> Lees verder voor meer gezellige restaurants in Deventer

4. Café Cuisine St. Maxime

Oui oui, bij St Maxime is het prima vertoeven! Door de combinatie van een klassieke Franse Bistro met een modern randje lijkt het bijna alsof je voor een paar seconden in Parijs bent. Neem plaats op de fluwelen banken, aan de bar of aan een rond tafeltje en zie de koks bezig gaan met jouw eten in de open keuken. Met de Fransje juweeltjes op de menukaart is jouw avond helemaal geslaagd.

En ben je toe aan een lekkere cocktail? Op het plein de Brink vind je het zusje van Café Cuisine St. Maxime, St. Tropez, met idem Franse inrichting en smakelijke cocktails op de menukaart!

Eten in Deventer - gezellige restaurants in Deventer

5. Jackies

Restaurant Jackies vind je in het hartje van Deventer en kun je in de drie verdiepingen genieten van New Yorkse Cuisine. Waan je voor een paar uur in China Town, struin door de straten van Little Italy en proef de bruisende metropool van New York. Op de menukaart worden er uitsluitend verse gerechten geserveerd op basis van de verschillende invloeden die New York rijk is. Van steaks tot sushi en van oesters tot hamburgers: je vindt gegarandeerd klein New York op jouw bord terug.

6. No. 11

Restaurant No.11 is van dezelfde eigenaren als Jackies, maar bieden ze hier alleen lunch aan. Op de menukaart vind je een aanbod aan verschillende high tea’s met thee, wijn en zelfs Gin & Tonic, maar kun je hier ook kiezen voor andere gerechten met ietwat bijzondere namen. Bestel bijvoorbeeld de ‘The Best Threesome‘, een black angus cheeseburger, kipkrokant op een bunbroodje en een garnalenkroketje. Hier ga je gegarandeerd met een volle buik weer weg!

7. The Lemon Tree

Bij The Lemon Tree vind je fine dining zoals het hoort: met gebruik van eerlijke en smaakvolle ingrediënten die alle zintuigen zullen prikkelen. Voor de smaakproevers die de chef vertrouwen, is het mogelijk om chef’s table te doen waarbij je de verschillende gerechten kunt proberen. Doordat je zelf kunt kiezen hoe de beleving eruit gaat zien, is deze hotspot perfect voor iedereen. Of je nu kiest voor de twee gangen of voor de volledige ervaring gaat, jouw hart wordt zeker veroverd bij The Lemon Tree!

Waar ga jij altijd eten in Deventer? 

Bron beeld: Unsplash,
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

restaurant in Deventer – eten in Deventer – Hotspots Deventer – gezellige restaurants in Deventer

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved