5x Shared dining restaurants in Haarlem

Het shared dining concept, you’re gonna hate it or you love it. Een inmiddels onmisbare zoekterm in Google search. Maar hoe je het ook went of keert, shared dining is intussen niet meer weg te denken en heeft ook haar intreden gemaakt bij vele restaurants in culinair Haarlem. Dus vind jij het niet erg om samen met jouw tafelgenoten van hetzelfde bordje te prikken? Speciaal voor jou selecteerde Francesstefanie 5 x shared dining restaurants in Haarlem.

shared dining restaurants in Haarlem

#1 Restaurant Brick

Gezellige dineren in één van de pittoreske straten van de Vijfhoek in Haarlem? Dat kan bij restaurant Brick. “Verfijnd eten in een informele setting”, al zeggen ze zelf. En daar is niets aan gelogen. Terwijl de vlotte bediening een uitstekende service verleend aan tafel, geniet jij van de meest mooie gerechten om te delen. Onverwachte smaaksensaties door nieuwe combinaties. Of je nu gaat voor een goed stuk vlees of dat je liever een avondje vega gaat, aan opties geen gebrek. Mijn tip is de rode biet met oester beurre blanc. Magnifiek! 

Adres: Breestraat 24-26

#2 Restaurant Adamo

Terwijl Adamo tijdens ons eerste bezoek nog geen maand open was, voelde het alsof ze hier al jaren meedraaien. Alles is perfect op elkaar ingespeeld. Het personeel, de smaken van de gerechten en laten we alsjeblieft de bijpassende wijnen niet vergeten. Hoewel het 5-gangen diner een absolute aanrader is, zijn het ook nog eens de perfecte gerechten om met elkaar te delen. Een romantische setting voor een avondje uit. 

PS, vraag naar de cannoli buiten de kaart om, éentje om vooral niet te delen. 

Adres: Frankestraat 17-19

#3 Bambu

Zeg nou eerlijk, welke gerechten zijn beter om te delen dan Asian streetfood? Denk dim sum, boa buns, springrolls en sushi. Het vraágt gewoon om tafelgenoten! Het decor laat jou met Balinese invloeden volledig relaxen en je even alles om je heen doen vergeten. Pure focus op de gerechten en de mensen om je heen. “s Weekends werken zij met 2 shifts, terwijl je doordeweeks lekker lang kan blijven hangen. Easy as fuck want de cocktails hier zijn subliem met de Bambulini als favoriet! Oh, en de Soft shell crab bao, wil je absoluut niet delen.

Adres: Grote Markt 12

#4 Fishbar Monk

Zijn jullie bereid om een overheerlijke coquille in unagisaus te delen? Dan is Fishbar Monk er eentje voor op jullie lijstje. Beginnen met oesters en bubbels aan de oesterbar om vervolgens naar jullie tafeltje te worden geleid voor diner. Op de kaart staan “to share petit” en “to share grande” gerechten die volgens ons allemaal het proeven waard zijn. Wil je zoveel mogelijk uitproberen maar staan jouw favorieten op de grande kaart? Kom lekker proeven met een grotere groep foodiefriends. 

Adres: Turfmarkt 20

#5 Maita

Genieten van de Nikkei cuisine in Haarlem, dat kan bij Maita! Nikkei wat..? Een keuken met fusion gerechten waar Peruaanse ingrediënten een extra dimensie hebben gekregen door de bereiding van Japanse technieken. Zoiets als best of both worlds eigenlijk. Met als uitkomst de meest lekkere combinaties. Bijvoorbeeld de ceviche sushi roll of de miso aubergine, mijn favoriet. Het leuke bij Maita is dat je gerechten proeft met smaaksensaties die je zelf nooit had kunnen bedenken. 

Adres: Lange Veerstraat 45

Mis je een shared dining restaurant in Haarlem in dit lijstje met hotspots? Laat het ons vooral weten en we komen graag op de proef om hem toe te voegen aan deze lijst met mooie restaurants!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!