8x De fijnste stadsstranden in Amsterdam

Wat is er fijner met dit warme weer dan verkoeling zoeken aan het water? Wie denkt dat je daarvoor de stad uit moet, heeft het mis. Zo zijn er stadsstranden in Amsterdam! Pak je bikini en zonnebrand maar alvast in, want bij deze acht Amsterdamse stadsstranden leg jij je handdoekje maar wat graag neer. 

Stadsstranden amsterdam

Tip: Ben je van plan om zo nu en dan een verkoelende duik te nemen in de stad? Check dan vooraf de kwaliteit van het water via zwemwater.nl

Dit zijn de fijnste stadsstranden in Amsterdam!

#1 Strandzuid

Eén van de meest bekende stadsstranden in Amsterdam is natuurlijk Strandzuid. Dit achter de Rai verstopte 2000 vierkante meter grote stadsstrand is de ideale plek om vanaf je ligbedje te genieten van eten, drinken en fijne beats. De toegang tot dit tropische stukje Amsterdam is gratis, maar houd er wel rekening mee dat de strandbedjes onderdeel vormen van de horeca van Strandzuid en er dus verwacht wordt dat je het een en ander bestelt. Gelukkig hebben ze allemaal lekkere dingen op de kaart staan, dus dat mag de pret niet drukken!

Adres: Europaplein 22

#2 Kaap

Het op Zeeburgeiland gelegen Kaap is een van de nieuwere stadsstranden van de stad. Hier is van jong tot oud welkom om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te genieten van zon, zand en de lekkerste vegetarische gerechten. En krijg je na een lange avond borrelen zin om met je voeten in het zand te dansen? Ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres! Good to know: ook honden zijn hier welkom.

Adres: IJdijk 10

Zeeburgeiland

#3 Zwemstrand Sloterplan

Vind je het lastig om lang stil te liggen in de zon? Dan is Zwemstrand Sloterplas de plek waar je heen wilt. Hier kun je behalve zonnen ook lekker lunchen en je talenten showen op het voetbal- en beachvolleybalveld. Daarnaast worden hier ook regelmatig festivals en voorstellingen georganiseerd. Ook leuk om te doen, je kunt hier ook een supboard huren en met een instructeur de plas op!

Adres: Sloterplas

#4 Het Stenen Hoofd

Het Stenen Hoofd bevindt zich op Westerdok, vlak achter Amsterdam Centraal. Op de pier die uitmondt in het IJ worden regelmatig culturele evenementen georganiseerd, maar dat is niet de enige reden om Het Stenen Hoofd te bezoeken. Ook op tropische dagen is dit namelijk een zeer geschikte plek voor een tan-sessie. Zoek een plekje op de met zand en gras bezaaide grond en zonnen maar. 

Adres: Westerdoksdijk 705-C

#5 Hotel Buiten

Tevens gelegen aan de Sloterplas, bevindt zich Hotel Buiten. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kom je bij Hotel Buiten niet om daadwerkelijk te slapen. Waar je er wel voor komt, is voor het restaurant en de gezellige bar én natuurlijk voor het stadsstrand. Zie de zon zakken in de plas, terwijl je geniet van een koud drankje tijdens een lange zomeravond. 

Adres: Th J Lammerslaan 3

#6 Gaasperplas

Gaasperplas is de ideale plek voor een dagje stadsstrand. Aan de zuidoever van het Gaasperpark vind je een fijn zandstrand. Ook vind je hier douches en wc’s én mag je hier barbecueën. Hier kun je jezelf dus wel een tijdje vermaken. En niet alleen jij kunt je hier vermaken, ook voor kinderen valt er, met dank aan de vele speeltoestellen, genoeg te beleven. 

Adres: Gaasperpark

stadsstranden amsterdam

#7 Strand IJburg

Strand IJburg is onderdeel van strandeiland en de perfecte plek om te zwemmen, sporten en relaxen. Helaas bevindt zich op dit fijne stadsstrand momenteel geen strandtent, dus vergeet niet om zelf een fles water (of wijn) en wat snacks mee te nemen. Ander belangrijk detail: honden zijn hier in de zomermaanden niet toegestaan.

Adres: IJburg

pllek stadsstranden Amsterdam

#8 Pllek

Last maar zeker not least, mag natuurlijk ook Pllek niet ontbreken in dit rijtje. Een geliefde spot onder velen en dat begrijpen we maar wat goed. Of je er nu een hapje komt eten, wilt genieten van live dj’s onder het genot van een drankje of uitgebreid aan je tan wilt werken. Bij het aan het IJ gelegen Pllek kan het allemaal. Als je het ons vraagt is dit onze favoriet onder de stadsstranden in Amsterdam.

Adres: T.T. Neveritaweg 59

Bij welk stadsstrand in Amsterdam plof jij deze zomer neer?

stadsstranden in Amsterdam – stadsstrand – stranden Amsterdam

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.