The Daily Dutchy logeert | Hard Rock Hotel Amsterdam American

hard rock hotel amsterdam
Please Add Photos
to your Gallery

In onze rubriek ‘The Daily Dutchy logeert’ nemen wij je mee naar verschillende mooie hotels. Zo testen wij uiteraard de bedden en proeven wij de sfeer van het desbetreffende hotel. Waarom moet je hier bijvoorbeeld een keer gelogeerd hebben? Of waarom is een ontbijtje, lunch of diner bij dit hotel een absolute aanrader? The Daily Dutchy know’s best! Deze keer is het hippe Hard Rock Hotel American in Amsterdam aan de beurt. Benieuwd naar dit hotel? Lees dan snel verder en bekijk de mooie foto’s!

Het eerste Hard Rock Hotel van Nederland

Ja, dat lees je goed. Het allereerste Hard Rock Hotel opende onlangs op 12 juni in Amsterdam haar duren in het prachtige gerenoveerde American. Echt slapen als een rockster kun je tegenwoordig dus ook gewoon doen in ons kleine kikkerlandje en als muziekliefhebber kunnen wij je zo’n overnachting zeker aanraden.

De memorabilia-collectie

Bij binnenkomst wordt je meteen warm ontvangen door het personeel, als je goed op hun naamplaatjes kijkt, weet je meteen waar die persoon fan van is. Op hun borst dragen ze met trots namelijk de naam van een bekende artiest. Mocht je ooit in een Hard Rock Café geweest zijn om een dikke vette burger te klappen, dan weet je dat hier de mooiste pronkstukken, kledingstukken, muziekinstrumenten en accessoires hangen van bekende muzieklegendes. Ditzelfde geldt voor het hotel en de sfeer is dus meteen gezet!

Ik hoor je denken… Ja leuk die pronkstukken, maar welke hangen er dan in Amsterdam? Hier mogen we best een beetje over opscheppen! Bij het samenstellen van van Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn namelijk dierbare bezittingen geselecteerd van artiesten, die veelal een band hadden met Amsterdam: ze hebben er legendarische concerten gegeven en kwamen er graag. Zo hangen er vintage items van optredens in Paradiso van onder andere Guns ’n Roses en Black Sabbath en zijn er gitaren te zien handbeschilderd met psychedelische motieven door het Nederlandse ontwerpcollectief ‘The Fool’, dat in de jaren zestig naam maakte. In de lobby en trappenhuis van het hotel kunnen ondermeer ook een glimmende paarse jas van Prince, een leren jasje van Jimi Hendrix, een pak van Elvis en een motorjack en shirt van Slash van Guns ’n Roses worden bewonderd. Ook zijn er bezittingen van hedendaagse artiesten als Miley Cyrus, Nicki Minaj en Iggy Azeala.

hard rock hotel amsterdam

Slapen als een rockster

Er zijn 173 kamers te vinden in het hotel, waarvan er één de gigantische Rock Star Suite is, die je kunt boeken voor €1200 per nacht. Uiteraard sliepen wij hier niet. Wel kregen wij het genoegen om in een andere prachtige kamer te verblijven met uitzicht op het water. Elke kamer heeft haar eigen thema en bij binnenkomst voelde ik (Vivian) me meteen een beroemdheid. Je kunt niet om de styling heen! De bedden liggen daarbij ook heerlijk en de hele kamer is gevuld met muziek. Daarbij raden wij je ook echt aan even een gitaar te bestellen op je kamer. Dat kan gewoon in het Hard Rock Hotel! Hoe cool is dat? Ik had het genoegen om te genieten van een privé concertje van mijn lieve vriend die wél gitaar kan spelen. Ik daarentegen…

Breakfast at…

Ontbijten doe je of in bed, of gezellig in het restaurant van American, waar ze koffie schenken van Vascobelo. Het interieur hier is zo, zo, zo mooi!

Good to know

Voor de verschillende kamers raden wij je aan een kijkje te nemen op de website van het Hard Rock Hotel American Amsterdam. De ingang vind je aan de Leidsekade nummer 97 te Amsterdam.

Heb jij ooit in een Hard Rock Hotel geslapen? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.