The Daily Fitgirl | Back in Shape met Bookyourtrainer

Poging nummer 100000000, maar we gaan er weer vol gas voor! Ik voel me namelijk schijt-onzeker en zit niet lekker in mijn vel. Door medicijn gebruik, jawel antidepressiva en het bourgondische leven ben ik zo’n 15 kilo zwaarder geworden. Iets wat dagelijks knaagt aan mijn kop en waar ik elke keer mee geconfronteerd word als ik mezelf weer in een oude broek probeer te wurmen en mijn achterwerk daar anders over denkt… Tijd om weer lekker in mijn vel te zitten, te sporten en mijzelf weer mooi en sexy te voelen. Tijd voor fitgirl Viv! Hoeveel ik weeg? Geen idee! Dat weet mijn trainer Steve overigens wel, die mij de komende 30 dagen helpt dit doel te behalen! 

Bookyourtrainer Fitgirl trainer

Van mijn sportangst afkomen

Hoewel ik met 15 kilo minder, toen echt niet gelukkiger was, ben ik dat nu ook niet. Ik voel me onzeker over mijn lijf, mijn kleding zit niet zoals ik wil en ik heb “sportangst” gekregen. Ik hoor je denken… sportangst? Ja, dat bestaat! Ik kan het een beetje als volgt omschrijven; je wil wel sporten, gaat ook sporten, maar bent continue bezig met iedereen om je heen en haalt jezelf naar beneden, omdat je het gevoel hebt niet goed genoeg te presteren… Onaardig eigenlijk hoe je jezelf, terwijl je iets goeds aan het doen bent omlaag haalt. Dit resulteerde bij mij in geen plezier meer in sporten krijgen en enorme innerlijke frustratie.

Begin oktober kwam ik trainer Steve Chelius tegen, samen met Kiki Duren op een sportevent (De mooie man op de voorgrond is Steve en dat onzekere meiske ben ik). Kiek volg ik al langere tijd op de gram, maar haar trainer kende ik nog niet. Samen met hem is zij in 12 weken van een luie, niet sportende, rokende Bourgondiër veranderd in een fitchick waar je u tegen zegt. Ik raakte aan de praat op dit event en geïnspireerd door het verhaal achter het bedrijf Bookyourtrainer. Vaak gedacht, dit moet ik ook doen, al veel gelezen op de website, maar met de aankomende feestmaand en events en etentjes op de planning, dachten ik en mijn gedachten dat het beter was in januari verder te kijken en mijn goede voornemens als fitgirl in het nieuwe jaar te starten… Daar dachten Steve en Kiki anders over! 🙂

“Hey Vivian, Steve hier 🙂 We hebben elkaar ontmoet op het event. Ik vond het een leuke klik en wilde je uitnodigen bij ons in de Studio. We gaan dan een fit-test, meetmoment en mobiliteit-test doen”

Ik weet nog dat ik dacht “Holyfuckingshit” (sorry voor het taalgebruik), maar wist meteen dat ik deze kans met beide billen wilde aanpakken. Daarna dacht ik, oeffff het moet nog december worden… WAT GA IK MEZELF AANDOEN!? De rest is geschiedenis en zo kwam ik mega gespannen, met zenuwen tot het plafond en buikpijn in mijn sportlegging in de Studio bij Steve.

Samen hebben we besloten, dat ik niet weet wat mijn startgewicht is en welke cijfertjes daar omheen hangen. Uit ons gesprek is namelijk gebleken, dat ik anders veel te veel geobsedeerd raak daardoor. De eerste testjes gingen lekker en na onze eerste ontmoeting ging ik met mega veel motivatie op de fiets naar huis en ben meteen de dag daarna cold turkey begonnen met mijn gezonde levensstijl, mijn eten tracken, 3 keer in de week sporten en de juiste keuzes maken wat betreft voeding. Zo heb ik geen alcohol gedronken, op één avondje “skinny bitches” lees: vodka spa-rood na.

Twee en een halve week fladderen zonder Bookyourtrainer

De eerste 2,5 week heb ik alles “zelf” gedaan, voordat ik met Steve en Kiki de sportstudio inging om samen te trainen en mijn nieuwe fitgirl leven betekenis ging geven. Tijd voor een meting dus, want de eerste “startmeting” was alweer 2,5 week geleden en mijn hemel wat was ik wederom gespannen voor deze meting. Ik heb namelijk voor mijn gevoel zo hard geknald met mijzelf en was al trots op alle veranderingen die ik zelf had doorgevoerd. Wederom geen idee wat er precies op die supersonische weegschaal gestaan heeft, maar wat wel gedeeld mocht worden was dat ik 3,8 KILO Viv kwijt ben. Mensenkinderen! Helaas wel wat spier in kilo’s kwijtgeraakt en dat heb ik te danken aan waarschijnlijk te weinig eten. Tijd om dus toch meer te eten en hoger in mijn eiwitten te zitten!

De training met Steve & Kiki die daarna volgde was terrorzwaar en ik heb behoorlijk vaak FUCK geroepen als de verzuring en kramp weer in mijn lijf knalde. Terwijl ik dit artikel schrijf (twee dagen later) voel ik de spierpijn nog steeds tot in mijn grote teen.

Ik heb de kans gekregen om in 30 dagen een challenge met Bookyourtrainer aan te gaan en hier veel te leren over mijn lijf, sport en voeding. Elke week zal ik met jullie een update delen, van hoe mijn week is gegaan. Zo train ik twee keer zelf en één keer met Bookyourtrainer. Blijf me vooral volgen op Instagram, want ook daar zal ik veel delen! Ik wil nog één ding zeggen: BIJNA 4 FUCKING KILO MINDER! Ciao X Fitgirl Viv

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Bookyourtrainer – The Daily Fitgirl

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

SportSport

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.