5x Tips om geld te besparen

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat alles duurder wordt. Misschien voel jij je hier wel gefrustreerd over, omdat er niets is wat jij eraan kunt doen. Maar wat nou als wij je vertellen, dat er wel iets is wat jij kunt doen? Je kunt het jezelf minder moeilijk maken door geld te besparen. Maar hoe doe je dat, geld besparen? Waar begin je en hoe bespaar je bijvoorbeeld op gas? The Daily Dutchy gaat je hierbij helpen. We hebben 5 bespaartips voor je op een rij gezet om geld te besparen.

geld besparen bespaar tips gas

Wat is er allemaal duurder geworden?

Het is je vast niet ontgaan dat alles duurder is geworden. De inflatie is in Nederland flink opgelopen en dit heeft vooral te maken met de oorlog in Oekraïne. Wat is er allemaal duurder geworden? Denk aan benzine en de gasprijzen, maar ook voor voeding gaan we meer geld betalen. Boodschappen in de supermarkt zijn bijvoorbeeld gemiddeld 18,5% duurder geworden! Het gaat dan voornamelijk om vlees, groenten en fruit.

Het is slim om geld te besparen, zeker tijdens dit soort momenten als alles duurder wordt. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder!

#1 Geld besparen op kleding

Voordat je kleding gaat kopen, is het waarschijnlijk een goed idee om hier nog eens over na te denken. Vaak kopen we namelijk onnodig nieuwe dingen voor onszelf. Dus heb je echt nieuwe kleding nodig? Niemand weet hoe lang het duurt voordat de prijzen weer gaan dalen, dus als jij echt nieuwe kleding nodig hebt, waarom koop je dan geen tweedehands kleding? Misschien kun je zelfs je oude kleding verkopen. Op die manier krijg je er zelfs geld voor terug! Weet je niet waar je hippe, tweedehands kleding kunt kopen? Lees dan dit artikel over vintage shops om geïnspireerd te raken.

#2 Ga één keer per week boodschappen doen

Ga één keer per week naar de supermarkt om boodschappen in huis te halen in plaats van iedere dag of een paar keer per week. Zo neem je alleen maar mee wat je nodig hebt en voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan lekkere dingen. Ga boodschappen doen als je geen honger hebt en maak van tevoren een lijstje. Zorg ervoor dat je ongeveer het bedrag meeneemt wat je denkt dat het gaat kosten, zodat je niet meer kunt kopen dan dat.

Kijk voordat je naar de supermarkt gaat eens naar de aanbiedingen. Is er niet veel in de aanbieding bij de supermarkt bij jou om de hoek? Kijk dan eens in de folder van een andere winkel. Koop ook eens huismerken in plaats van de duurste pakken Ice Tea of het duurste toiletpapier. Vaak liggen de duurste producten namelijk op ooghoogte, terwijl de huismerken vaak net zo lekker of makkelijk zijn. Zo bespaar je weer geld.

>>>Lees verder voor meer bespaartips!

#3 Kies zorgvuldig waar je je geld aan wilt uitgeven

Ga je vaak uiteten? Ga je ieder weekend naar de bioscoop? Vraag jezelf dan af of je dit echt nodig hebt. Dit soort uitjes zijn waarschijnlijk heel waardevol voor je, maar is het nodig om ieder weekend geld uit te geven aan de bioscoop of aan een luxe diner? Het kan inderdaad gezellig zijn, maar waarom blijf je niet een keer thuis en ga je daar gezellig met je vrienden of partner een film kijken, nadat je samen lekker hebt gekookt?

Beslis voor jezelf wat je belangrijk vindt op dit moment. Voel je frustratie vanwege de stijgende prijzen? Kies dan zorgvuldig waar je je geld aan wilt uitgeven, zodat je het een beetje makkelijker maakt voor jezelf.

Geld besparen bespaar tips gas

#4 Geld besparen op abonnementen

Heb je een abonnement op de Efteling, maar weet je niet eens meer wanneer je hier voor het laatst bent geweest? Ga je nog steeds zo vaak naar de spa als voorheen? Wilde je een maand geleden dat abonnement bij de sportschool al opzeggen, maar ben je het steeds vergeten? Dan is daar nu de tijd voor!

Kijk eens naar je abonnementen en bepaal of je ze nog steeds nodig hebt. Het kan heel bevrijdend voelen als je niet meer voor dit soort abonnementen betaalt. Want als je ze toch bijna niet meer gebruikt, waarom betaal je er dan nog voor? Vooral nu de prijzen aan het stijgen zijn. Zo bespaar je misschien meer geld dan je denkt.

#5 Bespaar op gas, water en licht

Ja, het is echt zo. Als jij iedere dag een paar minuten minder lang onder de douche staat, kun je dit al merken aan de rekening. Een goede bespaartip; zet een wekker voor jezelf. Als je besloten hebt om je sportschool abonnement niet op te zeggen, maak dan gebruik van de douche in de sportschool. Dit scheelt jou weer geld. Zet je verwarming thuis wat lager of uit, pak er gezellig een dekentje bij en zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat uit. De warmte blijft toch nog even in huis hangen. Let ook op de lampen. Is het echt nodig dat dat leuke lampje in de hal altijd aan staat als jij in de woonkamer zit? En vergeet niet de lampen uit te zetten, als je de deur verlaat, dit kan ook enorm schelen in de elektriciteit kosten. Energie besparen hoeft niet lastig te zijn!

Ook gaat er op Tiktok de tip viral, waar je de cv-ketel van 80 graden op 60 graden zet en hiermee ook flink op de gas kosten bespaart! Deze tip gaan wij zeker zelf proberen om te besparen op gas.

Veel mensen denken dat dit soort kleine aanpassingen toch niets uitmaken, maar niets is minder waar. Als je dagelijks op gas, water en licht bespaart, zul je dit op lange termijn echt gaan merken.

Dus… waar ga jij geld op besparen met deze bespaartips?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Bespaartips – geld besparen – gas prijzen