TikTok ‘That Girl’ trend: wat is het en hoe pas je deze zelf toe?

Een TikTok trend, die we graag promoten! Een ’that girl’ is een meisje dat ernaar streeft de beste versie van zichzelf te worden. Ze staat vroeg op, doet aan journaling, mediteert, doet aan yoga en sport veel, drinkt voldoende water en ze eet gezond. Ook leest ze graag over zelfontwikkeling en ze houdt zich strict aan haar uitgebreide skincare routine. Haar dagen vult ze met een strakke én esthetisch verantwoorde daily routine, die ze deelt via Instagram of TikTok. De hashtag ’that girl’ is al een tijdje een trekking op social media, maar wat houdt het precies in? Wij vertellen je wat de ’that girl trend’ precies inhoudt!

that girl trend TikTok trend Instagram

Wat is een ‘That Girl?’

Een ‘That Girl’ is eigenlijk een geïdealiseerd meisje; ze leeft gestructureerd en gezond maar ze geniet ook. Alles draait om balans en zelfontwikkeling in het leven van een ’that girl’. Ze onderhoudt haar gezonde levensstijl met havercappu’s en matcha lattes, maar er is zeker ook ruimte voor een terrasje, feestje en wat drankjes toe. De that girl leeft haar leven optimaal. Tot slot raakt ze niet gestrest van haar flinke routine en daily goals. Ze is vooral geïnspireerd de beste versie van zichzelf te worden én blijven.

De ‘That girl’ trend zelf proberen? Dat doe je zo!

1. Sta ’s ochtends vroeg op

De That Girl ochtendroutine is bepalend voor de rest van de dag. Sta vroeg op zodat je niet hoeft te haasten en stressen, maar de eerste uren van de dag aan jezelf en doelen kan werken. Begin de dag bijvoorbeeld met het drinken van voldoende water, yoga oefeningen of een sportsessie. Schrijf vervolgens je doelen van de dag op tijdens journalling. De ideale dag begint eigenlijk ook met een korte meditatiesessie en het lezen van een paar bladzijden uit een boek (over zelfontwikkeling). Daarna is het tijd voor een healthy breakfast bowl of groene smoothie. Vervolgens kun je alvast beginnen met werk of andere to do’s. Voilà, zo heb je in de middag nog wat vrije tijd over. O ja, snoozen is niet toegestaan!

2. Morning workout

Begin de dag met een workout of een fijne yogasessie (dit kan ook thuis). Zo weet je zeker dat je jouw fit goals prioriteit geeft en kun je alvast een to do van je lijstje afstrepen. ’s Ochtends bewegen helpt stress tegengaan, geeft energie en het levert je de rest van de dag betere concentratie op. Een betere start van de dag is er dus niet!

3. Drink voldoende water en eet gezond

Gezond leven en sporten gaat natuurlijk hand in hand met gezond eten. Voeding is brandstof, dus volgens de That Girl routine maak je ruimte in de agenda voor healthy meal preps! Maak een gezonde veggie bowl voor lunch en drink gedurende de dag voldoende water. Om dit laatste niet te vergeten, houd je een flinke waterfles bij de hand. Moeilijk is het niet, want je weet waarvoor je het doet. Een fit lijf, voldoende energie én een stralend huidje! 😉

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door healthy recipes/Gesundes Essen (@thehealthy_version)

4. Laat je inspireren met boeken & podcasts

Laat je inspireren met leerzame zelfhulpboeken en podcasts. Luister ze met gemak tijdens een workout, onderweg, tijdens een wandeling, het schoonmaken of wanneer je ’s avonds in bed ligt. Vervang eindeloos scrollen op social media wat vaker voor een lesje zelfeducatie en lees voor het slapengaan dus lekker wat bladzijden!

5. Schrijf je doelen & dankbaarheid op

Probeer elke dag even stil te staan bij je doelen, dromen én waar je dankbaar voor bent. Door na te denken over je leven en wat je wilt bereiken, voorkom je dat het leven jou leeft, in plaats van andersom. Word de baas over eigen agenda door tussentijds dus even te reflecteren. Het is bewezen dat je, wanneer je 30 dagen een dankbaarheidsdagboek bijhoudt, een positievere mindset krijgt. De moeite dus zeker waard, toch?!

6. Houd een visual diary bij (aesthetically pleasing)

Geen #ThatGirl zonder bijbehorend – esthetisch verantwoord! – TikTok of Instagram account, toch? Deel die ideale routine met je volgers en inspireer volgers met jouw daily life in knappe TikTok trend video’s of Instagram Reels. Dingen om te delen zijn je ochtendroutine, je doelen, skincare routine of gewoon korte, simpele fragmenten van je dagelijkse rituelen en je leven! Kortom: alsof je een visueel dagboek bijhoudt :-).

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Nelly | visual storytelling (@lamllenel)

7. Kleed je nineties & Y2K style

Je hebt het vast al gezien: de nineties en zeros zijn weer helemaal terug in style met lage heupbroeken, J.Lo zonnebrillen, mini handtassen, croptops, relaxed fits en baggy broeken, sjaaltjes en hoofddoekjes en XL hoop oorbellen! Mix en match de stijlen en kleed je zoals ze dat in de jaren ’90 en zeros deden!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Molenaar (@charlottemolenaar)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Amber Nicole ♡ (@amberdowty_)

8. Een uitgebreide skincare routine

Een That Girl vindt selfcare en een skincare routine belangrijk. Zorg dus goed voor je huid door je gezicht elke dag voor het slapengaan goed te reinigen, bij voorkeur met double cleansen. Bescherm je gezicht elke dag met een SPF, hydrateer je huid en smeer wekelijks een masker. Scrubben kan met een liquid scrub met salicylic acid (BHA), liever niet met grove scrubkorrels! Door dit consistent te doen krijg je een stralende huid die niet (veel) make up nodig heeft.

Zo laat jij je inspireren door de That Girl trend

Een kleine disclaimer is dat de beelden die je onder hashtag That Girl online treft, natuurlijk niet allemaal realistisch zijn en het leven altijd mooier lijkt op een TikTok trend als deze. Het gewone leven is vaak bovenal ‘het gewone leven’, en bij deze trend wordt die ietwat geïdealiseerd en mooier gemaakt. Veel van wat je online ziet is natuurlijk maar een klein deel van het geheel. Je hoeft heus niet elke dag productief en de beste versie van jezelf te zijn.

Gelukkig is er tegelijkertijd ook de trend van diversiteit en inclusiviteit. Of de Goblincore trend: het tegenovergestelde van de beste versie van jezelf zijn, en juist je meest lazy zelf zijn! Neem van deze trends dus vooral over wat jou inspireert en laat alleen dít je leven positief beïnvloeden. It’s up to you!

Ga jij de ‘That Girl’ trend uitproberen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

that girl trend – that girl TikTok – TikTok trend

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved