Dit zijn de voordelen van het drinken van natuurwijn

Natuurwijn lijkt een trend van de laatste jaren, maar eigenlijk is deze manier van wijn maken al duizenden jaren oud. Natuurwijn – ook wel vin nature genoemd – is namelijk simpelweg wijn die gemaakt is zonder chemische toevoegingen en hulpmiddelen. En laten al deze chemische trucjes vroeger simpelweg nou nog niet bestaan hebben. De wijn die wij nu natuurwijn noemen, is dus eigenlijk gewoon wijn zoals het ooit bedoeld was. Dat je lijf hier dan ook een stuk blijer van wordt, is waarschijnlijk geen verrassing. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en vertellen je graag de voordelen van het drinken van natuurwijn.

voordelen van het drinken van natuurwijn

#1 Natuurwijn bevat minder chemicaliën

Natuurwijn wordt geproduceerd zonder chemicaliën, zoals pesticiden en herbiciden, waardoor de hoeveelheid schadelijke stoffen in natuurwijn lager kan zijn dan in gewone wijn. Daarnaast is gebleken dat wijnen die gemaakt zijn van druiven die gekweekt zijn zonder chemicaliën en zonder bewerking meer antioxidanten bevatten. En laten antioxidanten nou net goed voor je zijn!

#2 Het drinken van natuurwijn is beter voor je lever

Wijn mag dan nog zo lekker zijn, van de kater de dag erna zijn we toch altijd wat minder fan. Eén van de grootste veroorzakers hiervan zijn sulfieten. Sulfieten worden vaak gebruikt in normale wijn en zorgen ervoor dat de wijn langer houdbaar blijft. Natuurwijn bevat een veel lager gehalte van deze stof, wat ervoor zorgt dat je lever de wijn makkelijker kan verwerken. En laat dit nou net de reden zijn dat jij de volgende dag minder hoofdpijn hebt! Oké, dit geldt natuurlijk niet wanneer je drie flessen achterover tikt, maar dat even terzijde.

#3 Een intensere smaak

Alhoewel natuurwijn soms wat scherper en bitterder kan zijn dan normale wijn, kan natuurwijn vaak ook een intensere en meer unieke smaak hebben. Dit komt omdat er weinig tot niks aan de wijnen wordt toegevoegd, waardoor de aroma’s in de wijn zich beter kunnen ontwikkelen. En dat wil je. Want zo’n waterig, smaakloos glas wijn, zit natuurlijk niemand op te wachten.

#4 Natuurwijn is minder gemanipuleerd

Is het je weleens opgevallen dat gewone wijn vaak een beetje een sherry achtige geur heeft? Dit komt door de zwavel die tijdens het proces van het gisten gebruikt wordt. Bij het gisten van natuurwijn gebeurt dit niet. Hierdoor is de wijn minder gemanipuleerd en komt de bodem, het klimaat en de druifsoort van het gebied waar de wijn geproduceerd is meer naar voren. Dit zorgt ervoor dat wijn uit Chili dus daadwerkelijk een andere smaak heeft dan wijn uit Spanje. En zeg nou zelf, dat maakt de hele wijn-drink-experience toch net wat leuker.

Kleine side note: natuurwijn mag volgens velen dan minder slecht voor je lijf zijn, wetenschappelijk bewezen is het helaas (nog) niet.

Ervaar jij de voordelen van het drinken van natuurwijn?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

vin nature – natuurwijn

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.