Watchlist op Netflix: De leukste reisdocumentaires

Netflix is ondertussen een hutspot geworden van de meest bijzondere, interessante en vooral inspirerende reisdocumentaires. Van het onderwerp reizen krijgen we bij The Daily Dutchy natuurlijk nooit genoeg. Niets is immers fijner dan vanuit je comfortabele bank de onontdekte gebieden van de wereld te zien tijdens een goede reisdocu. Pak dus snel een kleed, bak de popcorn en bekijk de leukste Netflix reisdocumentaires, die wij in deze Netflix watchlist voor je op een rijtje hebben gezet! 

Netflix reisdocumentaires wereld

1. Expedition Happiness

Expedition Happiness is een must see wanneer jij wel eens de gedachten in je hoofd hebt om de wereld te ontdekken vanuit een bus. Samen met vriendin Selima en hond Rudi, ontdekt Felix Starck (een Duitste filmmaker) de wonderen wereld van Noord- en Zuid-Amerika vanuit een omgebouwde schoolbus. Tijdens deze reis rijden ze door 22 landen en leggen ze meer dan 20.000 km af in hun zoektocht naar de welbekende ”meaning in life”. Tijdens de reis houden ze een videodagboek bij en nemen ze je mee in hun indrukwekkende avontuur.

2. Pedal the World

In ‘Pedal the World’ neemt Felix je weer mee op reis, maar deze keer vanuit een ander voertuig. Samen met zijn stalen ros ontdekt hij binnen één jaar 22 landen en legt alles vast in een indrukwekkend verslag. Al fietsend komt hij over de Balkan, Griekenland, Zuid-oost Azië en zelfs Nederland. Met 18.000 kilometer op de teller is deze documentaire een must see voor iedere avonturier in hart en nieren. Weer eens wat anders dan een fietsvakantie naar de Veluwe.

3. Tales by Light

Tales by Light is eigenlijk een verzameling van meerdere reisdocumentaires, gebundeld in één Netflix-serie. In drie seizoenen volg je reisfotografen die wonderlijke onderwaterwezens, bijzondere culturen en de adembenemende natuur vastleggen met hun camera. Reis mee naar de meest bijzondere plekken en volg de reis van de prachtige foto’s.

4. Mountain

Met zo’n naam kun je vast wel raden waar de documentaire over gaat. In de docu ‘Mountain‘ zie je hoe prachtig en boeiend de bergen van de wereld kunnen zijn. Met bergen die tot aan de hemel lijken te reiken, mooie vergezichten, commentaar en wijze woorden van Willem Dafoe, zal je deze docu niet snel vergeten.

5. The World’s Most Extraordinairy Homes

Zet een architect en een actrice/huizenliefhebber naast elkaar en je krijgt fantastische televisie. Het duo Piers Taylor en Caroline Quentin reizen de wereld over om de meest onconventionele en bijzondere huizen te bezichtigen. Van Spanje tot India en van Noorwegen tot Israël. Zelfs huizen in het bos, aan de kust en onder de grond; alles komt aan het licht. Je krijgt meteen kriebels als je al die mooie huizen ziet!

6. Dark Tourist

Dare devils opgelet, want Dark Tourist is alles behalve een saai reisverhaal. In de reisdocu onderzoekt Journalist David Farrier de dark side van de toeristische sector. Voor deze docu reist hij af naar alle hoeken van de aarde en gaat hij in gesprek met intrigerende mensen op de meest donkere plekken van de wereld.

7. Street Food

In Street Food wordt je meegenomen op ontdekkingstocht langs de street food gerechten op verschillende plekken in de wereld. Wie zijn de mensen die ze maken en wat zijn de verhalen achter de gerechten? In seizoen één staat de Aziatische keuken in de spotlight, gevolgd door de Latijns-Amerikaanse keuken in seizoen twee en de Noord-Amerikaanse keuken in seizoen drie.

Welke reisdocumentaire ga jij bingen op Netflix ? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Reizen
Reizen

leukste reisdocumentaires Netflix – inspirerende reisdocumentaires netflix – reisdocu’s netflix – reisdocu – watchlist netflix

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.