Watchlist op Netflix: De leukste reisdocumentaires

Netflix is ondertussen een hutspot geworden van de meest bijzondere, interessante en vooral indrukwekkende documentaires. Met name over het onderwerp reizen zitten er een paar pareltjes tussen die wij bij The Daily Dutchy niet vaak genoeg kunnen zien. Niets is immers fijner dan vanuit je comfortabele bank de onontdekte gebieden van de wereld te zien. Pak dus snel een kleed, bak de popcorn en bekijk de Netflix reisdocumentaires, die wij op een rijtje hebben gezet! 

Netflix reisdocumentaires wereld

1. Expedition Happiness

‘Expedition Happiness’ is een must see wanneer jij wel eens de gedachten in je hoofd hebt om de wereld te ontdekken vanuit een bus. Samen met vriendin Selima en hond Rudi, gaat Felix Starck (een Duitste filmmaker) de wonderen wereld van Noord-Amerika ontdekken in een omgebouwde schoolbus. Tijdens deze reis rijden ze door 22 landen en maken meer dan 20.000 km tijdens de zoektocht naar de welbekende ”meaning in life”. Tijdens de reis houdt de groep een videodagboek bij en mis je niets van hun indrukwekkende reis.

2. Pedal the World

In ‘Pedal the World’ neemt Felix je weer mee op reis, maar deze keer vanuit een ander voertuig. Samen met zijn stalen ros ontdekt hij binnen één jaar 22 landen en legt alles vast in een indrukwekkend verslag. Al fietsend komt hij over de Balkan, Griekenland, Zuid-oost Azië en zelfs Nederland. Met 18.000 kilometer op de teller is deze documentaire voor iedere avonturier in hart en nieren. Dat is nou eens anders dan een ‘normale’ fietsvakantie naar de Veluwe!

3. Tales by Light

Deze Netflix-serie is geen documentaire, maar is het wel gefilmd als meerdere reisdocumentaires. In de drie seizoenen volg je reisfotografen die de wonderlijke onderwaterwezens, de bijzondere culturen en de adembenemende natuur vastleggen met hun camera. Kom op de meest bijzondere plekken en volg de reis van de prachtige foto’s.

4. Mountain

Met zo’n naam kun je vast wel raden waar de documentaire over gaat. In de docu ‘Mountain‘ zie je hoe prachtig en boeiend de bergen van de wereld kunnen zijn. Met bergen die tot het oog rijken, mooie vergezichten en commentaar en wijze woorden van Willem Dafoe zal je de docu niet snel vergeten.

5. The World’s Most Extraordinairy Homes

Zet een architect en een actrice/huizenliefhebber naast elkaar en je krijgt fantastische televisie. Het duo Piers Taylor en Caroline Quentin reizen de wereld over om de meest onconventionele en bijzondere huizen te bezichtigen. Spanje, India, Noorwegen, Israël en zelfs huizen in het bos, aan de kust en onder de grond; alles komt aan het licht. Je krijgt meteen kriebels als je al die mooie huizen ziet!

Welke reisdocumentaire ga jij bingen op Netflix ? 

Bron beeld: Unsplash, Expedition Happiness

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

reisdocumentaires Netflix

Reizen
Reizen

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!