Weekendje in eigen land | 2 dagen Den Bosch

In onze rubriek “Weekendje in eigen land” vertellen wij je al te graag wat voor moois Nederland zelf te bieden heeft. Zo heeft elke stad of dorp zijn eigen must do’s en schatten verzameld. “Visit Brabant” nodigde ons uit om het mooie Den Bosch eens te bezoeken en zo ging The Daily Dutchy op ontdekking. Benieuwd naar deze stad en waarom een weekendje in Den Bosch de moeite waard is? Lees dan snel verder!

‘S-Hertogenbosch, veelal bekend als Den Bosch is de gezellige hoofdstad van Brabant. De stad van de Bossche Bollen en worstenbroodjes, maar waar je ook zeker terecht kunt om te winkelen, cultuur te snuiven en de bijzondere architectuur te bewonderen.

Zo staat Den Bosch ook bekend als de stad van Schilder Jheronimus Bosch, waar een groot beeld van staat op de Markt. Nog steeds vind je sporen van zijn werk in de stad.

Deze vestingstad heeft namelijk een bruisend centrum, waar het Bourgondische leven gewoon met de benenwagen af te leggen is. Tevens leuk om een boottochtje te plannen of gebruik te maken van de gratis binnenstadsbus!

To do in Den Bosch

Maak een mooie stadswandeling

De stad kun je het best verkennen door een lekkere wandeling te maken en te struinen langs de straten. Zo kom je in de stad super mooie architectuur tegen en is er veel geschiedenis te vinden.

Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Sint-Janskathedraal of zoek de rust op in Het Bossche Broek, enkele minuten buiten het centrum. Uniek, dat je naast de drukte van de stad ook de ongerepte natuur vindt, gelegen aan de Dommel.

Shop to you drop

Naast de bekende winkelketen kom je in deze stad ook veel leuke boetiekjes tegen en speciaalzaken. Deze vind je vooral in de zijstraatjes. Leuk dus om een dagje te winkelen!

Bezoek bierbrouwerij ‘t Kolleke

Ben je een echte bierliefhebber en wil je bier proeven uit eigen stad? Dan ben je bij ‘t Kolleke aan het juiste adres voor een proeverij. Een mooie brouwerij vol met verhalen van eigenaar Jan Junior, die met veel passie vertelt over de biersoorten!

Bossche Bollen maken

Naast dat je de Bossche Bollen van Jan de Groot moet hebben geproefd, is het ook echt een aanrader om de evenals lekker bollen te proeven bij Bakkerij Royal. Het leuke van deze bakker is dat je zelf mee kunt doen aan een workshop Bossche Bollen maken! Tevens kun je voor de liefhebber van worstenbroodjes ook een workshop worstenbroodjes bijwonen.

Bezoek Musea

Is het niet zo lekker weer en kun je niet genieten van een biertje en Bossche Bol op het terras? Dan zijn er gelukkig ook te gekke musea te bezoeken.

Zo ben je bij het Museumkwartier aan het juiste adres en kun je twee musea bezoeken onder één dak! Het Noordbrabants Museum voor kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant en het Stedelijk Museum waar je ook terecht kunt voor kunst en design.

Evenals kun je hier de prachtige binnentuin bezoeken, waar je ook terecht kunt zonder toegangsticket!

Good to know

Tijden ons verblijf logeerde wij in Hotel Central, midden in het centrum van Den Bosch. Wij raden je dan ook aan om een hotel te boeken in het centrum, waar je alles lekker op loopafstand kunt bezoeken!

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.