“When life gives you lemons” Zo blijven je citroenen het langst houdbaar!

“When life gives you lemons, make lemonade!” Of citroenwater! Citroenen zijn super gezond en mogen als je het ons vraagt in vrijwel geen enkel recept ontbreken. In 100 ml citroensap zit ongeveer 38.7 mg vitamine C, 103 mg kalium, 6 gram calcium, 6 gram magnesium en een minuscule hoeveelheden B-vitamines! Hoewel je ze wellicht gewoon in de fruitschaal bewaart en je jezelf er keer op keer op betrapt, dat je ze weer moet weggooien, omdat ze wegrotten? Leggen wij je graag even uit hoe je geliefde citroenen het langste houdbaar blijven! 

citroenen

Niemand houdt van rotte citroenen

Je citroenen bewaren in een mooie fruitschaal staat natuurlijk ontzettend gezellig. Een eyecatcher in de keuken! Echter is dit voor dit fruitsoort niet de meest geliefde plek om bewaard te worden. Zeker niet in het voorjaar, waar de zon in Nederland vaker om de hoek komt kijken en de temperaturen hierdoor hoog kunnen oplopen. Tevens liggen deze citroenen meestal niet enkel met soortgenoten in een schaal. Wist je dat andere fruitsoorten in de schaal er voor kunnen zorgen dat het rijpingsproces versneld wordt?
Zo rijpen avocado’s bijvoorbeeld ook sneller naast een tros bananen.

Zo blijven ze wel een maand houdbaar!

Zoals we wellicht al duidelijk hadden gemaakt, houden deze gele rakkers niet van warmte. Het beste bewaar je citroenen dan ook in de koelkast op een ietwat vochtige plek. De groentelade is hier de perfecte plek.

Boen je ze na aankoop met wat water schoon, droog ze goed af en doe ze in een afgesloten zak. Bye bacteriën en hallo verse smaakvolle citroenen!  Heb je al zin gekregen in citroenwater of een lekkere zomerse cocktail?

Ben jij ook zo gek op citroenen? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Citroenen – Citroenen langer houdbaar – Citroenen bewaren – Citroenwater

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved