10 Frustraties als je niet kunt slapen

Een plafonddienst draaien, terwijl jij je slaap het hardst nodig hebt, behoort tot de top tien irritaties. De volgende dag met rollende wallen op je werk aankomen is namelijk geen pretje. En vooral niet als iedereen vervolgens aan je vraagt of het allemaal wel goed met je gaat? Want je ziet er inderdaad rot geslapen uit… Lees snel verder, want The Daily Dutchy zet maar liefst 10 herkenbare frustraties op een rijtje als je niet kunt slapen

dekens

#1 Draaien, draaien & draaien…

Verschrikkelijk als je niet je draai kunt vinden tussen de lakens! Van links naar rechts en andersom probeer jij je draai te vinden, maar geen enkel plekje ligt het best voor jouw gevoel. Dit houdt je goed wakker en het liefst duik je een ander bed in, om daar nog even verder te draaien als dit mogelijk was…

#2 Je bedpartner die niet meedraait

Als je gelukkig samenwoont, lig je als het goed is elke nacht naast dezelfde man of vrouw in bed. Samen ‘burgerlijk’ het bed en de lakens delen. Als jij lekker je draai aan het vinden bent en je bedpartner niet meedraait kan dit erg gevaarlijk en frustrerend zijn. Dag dekens en hallo kopstoot!

#3 Hitte aanval to the max

Een gezellige zweetaanval houdt je ook zeker goed wakker van je slaap. Drijvend het bed uitstappen om een glas water te halen is hierbij een goede oplossing. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je daarna wel als dorenroosje in slaap valt…

#4 IJstenen

Je kunt natuurlijk oververhit in bed wakker liggen, maar ook kun je het tegenovergestelde hebben: ijs-tenen. Op geen enkele manier krijg jij het warm en dit houdt je wederom goed wakker. Nu hopen dat die gezellige bedpartner van #2 een hitte aanval heeft, zodat je daar tegenaan kunt kruipen om op te warmen…

#5 Zeiken als je net in slaap bent gevallen

Hier kun je meestal de klok op gelijk zetten. Je kent het wel… Als je net heerlijk in slaap bent gevallen begint je blaas te zeuren. Bam! Je bent weer wakker en de enige optie om weer in slaap te vallen is om je blaas te legen. Hoppa, met je slaapkop naar het toilet om te zeiken is de enige optie… En jawel, we zijn weer wakker!

#6 De wekker gaat vroeger dan je wilt

Dit is altijd een groot probleem als je niet kunt slapen. Gek genoeg weet je het namelijk altijd voor elkaar te krijgen om wakker te liggen als je wekker vroeger gaat dan normaal, of als je later in je bed beland was dan normaal… Je weet dat je wakker ligt en begint te tellen… K@$%! Nog maar vier uur tot de wekker gaat! AAaaah waarom kan ik niet in slaap komen?

#7 Afkeer voor je dekens

En jezelf… Dit spreekt voor zich je dekens voelen totaal niet comfortabel en in het gevecht met de dekens houd jij jezelf wakker!

#8 Je telefoon

Gek genoeg weet je telefoon je ook altijd goed wakker te houden als je niet kunt slapen en hier enkele pogingen voor doet. Net je ogen dicht en jawel je scherm begint weer te gloeien van de berichtjes die binnenkomen. Zwak genoeg kun je het niet laten om toch even te kijken wie jou wakker houdt… Twee uur verder, Bye slaap!

#9 Piekeren

Dit is een veelvoorkomend probleem als je niet kunt slapen… Piekeren tot je een ons weegt en allerlei scenario’s bedenken in de vorm van toekomstplannen. Het leven kan als je niet in slaap kunt komen er verschrikkelijk uitzien en volkomen uitzichtloos!

#10 Voor je wekker wakker worden

Hoe weinig slaap je ook hebt gehad en hoe laat je ook uiteindelijk in slaap viel, wakker worden voor je wekker is nooit fijn. Maar geef toe… wakker worden voor je wekker na zo’n rotnacht is een hel!

Welke frustraties zijn voor jou herkenbaar als je niet kunt slapen?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.