10 Plekken in huis die je vergeet schoon te maken

Veel plekken in huis zijn vanzelfsprekend om schoon te maken, maar van sommige plekken ben je niet altijd bewust hoe vies en stoffig het kan worden. Je huis goed schoon houden is van groot belang voor hygiëne, maar het oogt ook netter tegenover eventuele gasten. The Daily Dutchy knows best en zocht uit welke plekken in huis je echt een keer moet schoonmaken. Lees gauw verder!

thumbschoonmaak

#1 Vensterbank

Niets is zo leuk als je vensterbank versieren met verschillende accessoires, denk bijvoorbeeld aan een leuk beeldje of mooie vazen. Probeer minimaal eenmaal in de week je vensterbank af te stoffen door middel van een microvezeldoek een klein beetje vochtig te maken.

#2 Lampen

Eigenlijk is er maar een moment wanneer je bezig bent met een lamp en dat is om hem te vervangen. Niet alleen de lampenkap, maar ook de poot van een lamp kan erg stoffig worden. Vergeet daarom niet om eens in de zo veel tijd je lampen goed schoon te maken.

#3 Verwarming

Tijdens de koude dagen doen veel mensen meerdere malen op een dag de verwarming aan. Maar heb je weleens achter de verwarming gekeken? Tussen de randen kan ontzettend veel stof zitten en dit zie je vanaf het vooraanzicht niet altijd. Daarom is het verstandig om gedurende het schoonmaken ook even achter de verwarming te kijken.

#4 Bed & Bank

Als je gaat stofzuigen moet je ook even de plek onder je bed en bank meenemen. Mocht je eronder diverse spullen hebben neergelegd, haal de spullen dan eerst even weg voordat je erlangs gaat met een stofzuiger. En wie weet kom je ook nog iets tegen waar je al een geruime tijd naar op zoek was!

#5 Fotolijstjes

Niet alleen de fotolijsten op je boekenkast, maar ook de lijsten die je aan de muur hebt hangen kunnen bovenop de rand aardig onder het stof zitten. Ga voorzichtig te werk als je de fotolijsten reinigt die aan de muur hangen, anders kunnen ze eraf vallen.

#6 Keukenkastjes en deuren

Het enige wat je zo nu uit de keukenkast haalt zijn ingrediënten, glazen en servies. Maar heb jij jouw keukenkast weleens grondig schoongemaakt? Als je alle spullen eruit haalt zal je zien dat er ongelooflijk veel stof achterblijft. Natuurlijk hoef je dit niet dagelijks te doen aangezien het een enorme klus is, maar probeer eraan te denken voor de volgende grote schoonmaak. Mocht je dit te veel werk vinden, dan kun je ook de deuren en de handvaten van de keukenkastjes goed afnemen. Hetzelfde geldt voor de deuren en kastjes in huis! Bedenk dat je zowel met schone als met vieze handen de deuren opent en dicht smijt… 

#7 Lades

Ook dit is niet een klus die je dagelijks moet doen, maar wel iets wat je kunt meenemen voor als je een grote schoonmaak gaat houden. Maak de lades in je keuken eens leeg en haal al het bestek eruit. Het bakje waar al het bestek in zit kan erg vies en misschien wel versleten zijn.

#8 Oven & Magnetron

Een oven is onmisbaar in elke keuken en wordt daarom ook veel gebruikt door mensen. Wat je ook gaat bakken, er zullen altijd bepaalde restjes achterblijven. Voordat je iets nieuws in de oven doet is het wel zo fris als je de overgebleven resten opruimt. Hetzelfde geldt voor je magnetron! 

#9 Diepvries

Het is goed om zo nu en dan de kleine diepvries van je keuken uit te pluizen. Kijk goed welke producten er nog goed zijn en welke je denkt niet meer te gaan gebruiken, die kun je dan weggooien. Zo kun je alles weer een beetje goed inrichten, op die manier oogt het een stuk overzichtelijker en heb je weer ruimte voor nieuwe diepvriesproducten. Win-win!

#10 Medicijnen opberg

Helaas blijven niet alle medicijnen onbeperkt houdbaar. Ook als een medicijn nog niet geopend is, wil dit niet gelijk zeggen dat de houdbaarheidsdatum oneindig is. Denk goed na welke medicijnen je nog gebruikt en welke niet, maar kijk eerst goed naar de houdbaarheidsdatum voordat je een medicijn weggooit!

Denk jij er weleens aan om deze plekken in huis schoon te maken?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Jan Magazine
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved