Met deze tips wordt de lenteschoonmaak een feestje

De lente is het perfecte moment om eens een doekje door het huis te halen, de la vol prulletjes uit te zoeken en accessoires te veranderen voor een nieuwe interieur. The Daily Dutchy geeft je tips hoe je de lenteschoonmaak als een feestje viert. Met deze schoonmaak tips is je huis zo weer spik en span!

Lenteschoonmaak schoonmaak tips huis

1. Schoonmaken

Yes, haal alle schoonmaakproducten maar uit de badkamer, wc of keuken en ga in de weer met een emmer en een doek. Ga langs elke voeg, tegel en vierkante meter in je huis en zet de radio gerust op volume 10. Schoonmaken is niet de leukste klus, maar het gevoel dat je kunt ontspannen in een schoonhuis is niet te evenaren!

En vergeet je deze plekken ook niet?

Wanneer je van plan bent om je huis ook qua stijl te veranderen, is dit ook meteen een goede stap om alvast het behang van de muur te halen of kasten uit elkaar te halen. Niets gooit immers roet in het eten als rotzooi in een ruimte dat net schoon is gemaakt.

2. Opruimen

Ontspul je huis á la Maria Kondo en gooi alles weg wat je niet meer gelukkig maakt. En wees hier ook eerlijk bij! Kassabonnetjes die allang verlopen zijn of souveniertjes van een land waarvan je niet eens meer weet waar dat was, nemen namelijk alleen maar tijd in beslag. Kortom: haal een grote bezem door alle kasten, lades en opslagplekken. Je zult merken dat het opruimen hiervan ook goed helpt bij het ontspannen en het krijgen van een leeg hoofd. Win-win dus!

Ook je kleding heeft misschien al een tweede of derde leven gehad, maar zie je ze niet meegaan in het volgende seizoen. Je doet er dan ook goed aan om de zak met kleding dat nog goed is te doneren aan een kringloop of goed doel. De kapotte kleding kun je het beste geven aan duurzame merken of winkels die er dan weer wat moois van gaat maken. Ook nog eens veel beter voor het milieu!

Als laatste stap kun je eindelijk de tas met kapotte wandlampen, batterijen en meubels wegdoen en afgeven bij een inleverpunt. Vaak kun je elektrische apparaten ook bij de supermarkt inleveren en scheelt je dat een hoop rotzooi dat in de wegstaat.

3. Veranderen van je interieur

Nu alles opgeruimd en schoon is, kun je ook meteen een kritische blik werpen op de spullen die je nog hebt en hoe je dit normaal gesproken indeelt. Is het wel een logische inrichting? En mist er niet nog wat? Kijk eens goed naar je huidige interieur en vraag je af of je hier ook blij van wordt. Ja, Maria Kondo heeft ons bij The Daily Dutchy ook goed te pakken en we zweren erbij. Een likje verf op je meubels kan al een hoop goed doen.

Een kekke kleur op de muur of als kussen zorgt ervoor dat een kamer meer begint te leven en decoratie als een vaas met bloemen of kaarsjes helpen je alles nog wat sfeervoller te maken. Met het veranderen van interieur kun je alle kanten opgaan en kun je ook nieuwe spullen kopen om je huis wat sfeervoller te maken. Tip van The Daily Dutchy: industriële lampen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minimalistische inrichting een rauw randje krijgt, maar ziet het zonder licht er ook onwijs tof uit.

Hoe ga jij de lenteschoonmaak doorstaan en heb je zelf nog schoonmaak tips?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Lenteschoonmaak – huis schoonmaken – schoonmaak tips

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved