10 Redenen om rode pepers te eten

Spice up your food! Het eten van rode pepers heeft diverse voordelen voor jouw lichaam en wij raakten dan ook erg enthousiast toen we er achter kwamen wat voor voordelen pittig eten heeft. The Daily Dutchy knows best en vertelt je waarom je vandaag nog moet beginnen met het eten van rode pepers. Ben jij ook zo nieuwsgierig waarom rode pepers gezond zijn en goed zijn voor je lijf en gezondheid? Lees dan gauw verder. Dit zijn de 10 redenen om rode pepers te eten!

rode pepers gezond

#1 Vitamine C

Niet iedereen houdt van rode pepers of überhaupt van scherp eten, toch is het heel gezond voor je. In peper zit Vitamine C. Natuurlijk heeft jouw lichaam ook andere soorten vitaminen nodig, maar Vitamine C zorgt voor een goede opname van ijzer. Door voldoende ijzer binnen te krijgen voel je je een stuk krachtiger.  

#2 Magnesium

Naast Vitamine C en Vitamine B6 bevat de rode peper ook magnesium. Er zijn ontelbaar veel vezels en mineralen die ons lichaam dagelijks nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Magnesium is een van deze mineralen. Door een tekort aan magnesium kun je last krijgen van zeer vervelende klachten, waaronder buikpijn, krampen en een slechte spijsvertering.   

#3 Zicht

Weet je nog dat jouw vader of moeder vroeger tegen je zei dat het eten van wortels goed is voor je ogen? Dit is eigenlijk ongeveer hetzelfde principe. Waarom het zo is, is niet helemaal duidelijk. Wel is het duidelijk dat het eten ervoor kan zorgen dat je beter zicht hebt wanneer het buiten schemerig is.

>>> Lees verder voor meer redenen om rode pepers te eten!

#4 Antioxidanten

Net zoals vitaminen, vezels en mineralen is het ook belangrijk dat jouw lichaam voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller bestand bent tegen bepaalde soorten bacteriën waardoor je dus minder snel ziek wordt.  

#5 Stofwisseling

Het eten van rode pepers zorgt voor een verhoging van de stofwisseling. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar? Toch zit hier wel degelijk een kern van waarheid in. Nu is het niet zo dat wanneer je heel veel rode pepers eet, je tien kilo afvalt. Dit proces gaat namelijk heel geleidelijk en langzaam. Geduld hebben is dus vereist!  En natuurlijk een gezonde levensstijl ook. 

#6 Hart

Wist je dat het eten van rode pepers goed is voor je hart? Ze bevatten diverse vitaminen en mineralen en al deze stoffen verkleinen de kans op hart, – en vaatziekten.

#7 Ontstekingsremmend

In rode pepers zit een bepaalde stof die veel aminozuren bevatten. Aminozuren hebben een belangrijke functie binnen het lichaam als het aankomt op ontstekingen. Deze substantie gaat ontstekingen tegen waardoor het een ontstekingsremmend effect heeft.

#8 Gewicht

Nee, wij wisten ook niet dat rode pepers ervoor zorgen dat je gewicht op peil blijft. Het schijnt dat ze vet afbreken, maar natuurlijk is het niet verstandig om er te veel van te eten in de hoop dat je zeer slank wordt. Eet rode pepers met mate, want het is erg scherp.   

#9 Warmtebron

Oké, dit klinkt ongetwijfeld niet zo smakelijk. Maar je kunt je voeten warm houden door cayennepeper (gemaakt van hete peper) in je sok te doen. Goed, wij kiezen er dan toch liever voor om gewoon lekker dikke sokken aan te trekken…   

#10 Neus

Wellicht heb je al gemerkt dat je een beetje begint te snotteren wanneer je (te) veel rode pepers eet. Dit komt doordat rode pepers de boel openzet. Niet altijd even fijn, maar als je een verstopte neus hebt kan dit erg van pas komen.   

Ben jij ook zo gek op het eten van rode pepers?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Ayo, Mens-en-gezondheid, My Model Workout

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

rode pepers gezond

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved