10 Redenen om meer komkommers te eten

Het is bekend dat komkommer ongelooflijk veel water bevat, waardoor het een dorstlessende werking heeft op ons lichaam. Voor degene die er moeite mee hebben om zich vast te houden aan een bepaalde hoeveelheid vocht per dag, is het verstandig om deze groente te eten. The Daily Dutchy knows best en vertelt je waarom komkommer nog meer zo gezond is voor je. Lees gauw verder!

komkommerthumb

#1 Vitamines

Dat het gezond is, is een feit. Maar wist je dat komkommer een van de vele soorten groente is die alle soorten vitaminen bevat die ons lichaam nodig heeft? Wanneer je lichaam voldoende vitaminen binnenkrijgt, helpt het met het afvoeren van giftige afvalstoffen.

#2 Rehydratie

Zoals we eerder hebben aangegeven, is het eten van komkommer de ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met dagelijks voldoende vocht binnen te krijgen. Deze groene vriend bestaat namelijk voor maar liefst 90% uit water.

#3 Hitte

Hoe gek het ook klinkt, als je bent verbrand is het aan te raden om komkommer op je de verbrande plekken te leggen. Door het in schijfjes op je huid te leggen wordt de pijn verzacht.

#4 Gifstoffen

Veel diverse soorten voedingsmiddelen helpen om gifstoffen uit je lichaam te halen. Komkommer is een van deze voedingsmiddelen. Het vocht zorgt ervoor dat gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd.

#5 Energie

Het bevat alleen niet ongelooflijk veel vocht, het is ook rijk aan diverse soorten vitaminen, waaronder Vitamine B. Dit vitamine zorgt ervoor dat je je opgewerkt voelt en je dus meer energie hebt. Als je een keer geen zin hebt in een kop koffie kun je dus gerust een paar plakjes komkommer eten!

#6 Mineralen

Komkommer bevat diverse soorten mineralen, waaronder kalium, magnesium en silicium. Wellicht is het je nog niet eerder opgevallen, maar in spa’s wordt het voornamelijk gebruikt als reinigingsmiddel.

#7 Spijsvertering

Mensen die graag gewicht willen verliezen doen er goed aan om komkommer te eten. Door de hoeveelheid water en weinig calorieën, bevordert dit het gewichtsverlies. Daarnaast verbetert het eten van deze groente ook de spijsvertering. Win-win!

#8 Ogen

Je hebt ongetwijfeld weleens in een film of serie gezien dat een vrouw schijven komkommer op haar ogen legt. En dat is niet voor niets! Het kan namelijk helpen om wallen tegen te gaan. Soms heb je onvoldoende slaap gehad en dan is het fijn om een wondermiddel bij de hand hebben die snel werkt.

#9 Ziek

Het bevat diverse soorten voedingsstoffen die de kans op het krijgen van kanker doet verkleinen. Waaronder borstkanker, baarmoederhalskanker en prostaatkanker. Helaas sluit deze groente deze rotziekte natuurlijk niet uit…

#10 Cholesterol

Bepaalde bestanddelen helpen het cholesterolgehalte verlagen. Verder bevat het bepaalde mineralen, waaronder kalium en magnesium, die ervoor zorgen dat je bloeddruk op peil blijft.

Wist jij dat komkommer zo gezond is?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: The Perfect You
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved