10 Redenen waarom pittig eten goed voor je is

Sommige mensen hebben overduidelijk een voorkeur voor pittig eten en dat is niet voor niets. Pittig eten is namelijk ongelooflijk goed voor je lichaam. Zo houdt het onder andere je bloeddruk op peil en kan het zelfs de perfecte uitkomst bieden voor als je erg gestrest bent. The Daily Dutchy knows best en vertelt jou waarom het eten van pittig eten zo goed is voor je. Lees gauw verder! 

#1 Bloeddruk

Voor mensen die een (te) hoe bloeddruk hebben is het aan te raden om meer scherp eten te gaan eten. Scherp eten verlaagt namelijk je bloeddruk. Dit komt doordat peper bepaalde vitaminen bevat die ervoor zorgen dat je bloedvaten sterker worden. Dat niet alleen, want peper bevat ook een bepaalde stof die ervoor zorgt dat het bloed goed door je lichaam stroomt.

#2 Stress

Dit is zo’n dingetje waardoor je je niet moet laten misleiden. Het is namelijk niet zo dat wanneer je heel erg gestrest bent en scherp eten gaat eten, je ineens ontspannen raakt. Wel bevordert het de aanmaak van bepaalde hormonen binnen het lichaam waardoor je je beter voelt.

#3 Antioxidanten

In principe zijn allerlei soorten pepers goed voor je lichaam, omdat het een ontstekingsremmende werking heeft. In pepers zitten veel antioxidanten en aminozuren die een ontstekingsremmende uitwerking hebben op het lichaam.

#4 Hoofdpijn

Bij het eten van pittig eten moeten de meeste mensen denken aan warm krijgen en zweet. Naast het feit dat pepers een ontstekingsremmende werking heeft, stilt het ook de pijn. Dit is de voornaamste reden waarom het al jaren wordt gebruikt als pijnstiller, mocht je je dat ooit afgevraagd hebben. De eerstvolgende keer dat je last heb van hoofdpijn moet je dus lekker scherp eten gaan eten! 😉

#5 Stofwisseling

Het eten van scherp eten zorgt voor een verhoging van de stofwisseling. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar? Toch zit hier wel degelijk een kern van waarheid in. Nu is het niet zo dat wanneer je heel veel pepers eet, je tien kilo afvalt. Dit proces gaat namelijk heel geleidelijk en langzaam. Geduld hebben is dus vereist!

Peperketting

#6 Stoelgang

Het eten van pepers bevordert niet alleen de stofwisseling maar ook de stoelgang. Win-win!

#7 Ontstekingsremmend

In rode pepers zit een bepaalde stof die veel aminozuren bevatten. Aminozuren hebben een belangrijke functie binnen het lichaam als het aankomt op ontstekingen. Deze substantie gaat ontstekingen tegen waardoor het een ontstekingsremmend effect heeft.

#8 Gewicht

Nee, wij wisten ook niet dat pepers ervoor zorgen dat je gewicht op peil blijft. Het schijnt dat pepers vet afbreken, maar natuurlijk is het niet verstandig om te veel pepers te gaan eten in de hoop dat je zeer slank wordt. Eet pepers met mate, want het is erg scherp. Lees: 10 redenen om rode pepers te eten.

#9 Warmtebron

Sommige mensen krijgen het heel erg warm wanneer ze (te) scherp eten aan het eten zijn. Dit komt door de stoffen die in pepers zitten waardoor je sneller gaat zweten en het dus warmer krijgt. Wellicht niet de meest efficiënte manier, maar het kan een uitkomst bieden voor als je het koud hebt.

#10 Neus

Wellicht heb je al gemerkt dat je een beetje begint te snotteren wanneer je (te) veel scherp eten eet. Dit komt doordat pepers de boel openzet. Niet altijd even fijn, maar als je een verstopte neus hebt kan dit erg van pas komen.

Ben jij ook zo gek op pittig eten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: My Model Workout / Gezondheid.nu / Elle
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Bulk Alert

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.