Snotneus!? Zo kun je een verkoudheid tegen gaan!

Nu de winterse temperaturen steeds dichterbij komen, is de kans vrij groot dat je een virus te pakken krijgt, inclusief een vervelende snotneus. Wist je dat het eigenlijk helemaal niet goed is om je neus te veel te snuiten en dit het verkouden gevoel versterkt? The Daily Dutchy knows best en zocht daarom uit hoe jij het best een verkoudheid kunt tegengaan. Stomen tegen verkoudheid helpt. Lees gauw verder en zeg vaarwel tegen je snotneus!

tips tegen verkoudheid snotneus verkouden

#1 Water

Wellicht zal je dit niet verbazen, water is ook zo’n fantastisch wondermiddel! Zoals velen weten hydrateert water je lichaam en hierdoor wordt overtollig vet uit je lichaam afgevoerd. Ben je een echte koffiedrinker? Probeer dan om voorlopig even geen koffie te nemen, want dit onttrekt juist het vocht in je lichaam en zorgt voor een snotneus. Goed stomen met heet water kan ook helpen tegen je verkoudheid.

#2 Zout

Veel mensen trekken een zuur gezicht bij het idee om te gaan gorgelen met een zoutoplossing. Toch kan dit jou helpen om van je verkoudheid af te komen, hoewel het niet per direct het virus dood maakt. Door te gorgelen met een zoutoplossing wordt het slijm als het ware weggespoeld en wordt het water uit je keelweefsel onttrekt. Een perfect middel hiervoor kan een rhinohorn zijn, die je gewoon bij de apotheek kunt kopen.

#3 Honing

Als je ziek bent, ben je gauw geneigd om thee met honing te gaan drinken. Niet zo gek aangezien honing de pijn stilt en de keel verzacht. Hierdoor wordt het hebben van een verkoudheid wat draaglijker. Tevens heeft manuka honing ook nog antibacteriële krachten!

#4 Rust

In principe is dit een gouden regel wanneer het aankomt op ziek zijn. Ook al denk je dat het enkel een verkoudheid is, toch is het verstandig om niet al te druk bezig te zijn. Geef je lichaam wat rust, kleed je lekker warm aan en drink voldoende thee met honing.

#5 Vitamine C

Je hoort vaak dat als je vitaminen te kort komt, je weerstand sneller achteruit gaat. Nu is het niet zo dat Vitamine C als een wondermiddel jouw verkoudheid doet verdwijnen. Maar als je een verkoudheid voelt opkomen is het wel handig om ervoor te zorgen dat je voldoende Vitamine C binnenkrijgt. Hopelijk ben jij je snotneus voor!

tips tegen verkoudheid snotneus verkouden

#6 Groente

Het is altijd belangrijk om dagelijks een bepaalde hoeveelheid portie groente binnen te krijgen. Maar als je verkouden bent is het extra belangrijk om hier goed op te letten. Door voldoende groente te eten ben je minder snel vatbaar voor het virus dat verkoudheid veroorzaakt. Zie het als een win-win situatie. Je doet wat aan je gezondheid en je wordt minder snel verkouden!

#7 Suiker

Ja-haa, we weten hoe moeilijk het is om van suiker af te blijven. Het is ook zo verslavend en we weten inmiddels ook dat suiker wel degelijk een verslavende uitwerking op ons heeft. Toch is het aan te raden om van suiker af te blijven als je een verkoudheid wilt zien te voorkomen. Dit komt doordat suiker je meer vatbaar maakt om verkouden te worden. Let tevens op met suikervrije producten

#8 Hygiëne

Tja, als je dagelijks in aanraking komt met verschillende mensen (of dit nou op de werkvloer is of buiten in het openbaar) dan is de kans groter dat je verkouden wordt. Een virus kan zich zeer snel verspreiden en hoe gaat dat het makkelijkst? Juist, door in aanraking te komen met elkaar. Nu zeggen we niet dat je niet meer naar buiten kunt gaan, maar het is wel aan te raden om goed je handen te wassen. Gewoon, voor de zekerheid.

#9 Snuiten

Oké, ook wij moesten even hierbij fronzen. Maar het schijnt dat als je verkouden bent, je juist niet je neus moet snuiten. Ja, dat lees je goed. Wanneer je je neus snuit, kunnen je voorhoofdholtes verstopt raken waardoor de verkoudheid alleen maar erger wordt. Ai… Een lastige opgaven, wanneer je met een snotneus rondloopt.

#10 Stoombad

Vertelt jouw moeder jou weleens dat je een stoombad moet nemen als ze hoort hoe verkouden je bent? Dat kan heel goed kloppen. Door het stomen van je neus worden de luchtwegen vrijgemaakt waardoor je minder last krijgt van de verkoudheid. Het betekent niet dat het desbetreffende virus linea recta wordt gedood, natuurlijk. Maar dit is een middel die nog weleens goed van pas zou kunnen komen.

Wat doe jij tegen een vervelende snotneus?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Optimale Gezondheid
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved