10x Anti-kater tips die hopelijk wél werken

Het duurt nog wel even voordat de feestdagen aanbreken, maar ook wij kunnen het niet laten om in het weekend een glaasje alcohol te drinken. Het weekend begint immers op vrijdag. De kater komt echter later… The Daily Dutchy knows best en geeft jou daarom tien tips zodat je vanaf nu weet wat je tegen een kater kunt doen. Voorkomen is beter dan genezen… Lees gauw verder!

drink-428310_1920

#1 Eieren
Veel sporters beginnen hun dag met het eten van eieren als ontbijt. Wanneer je last hebt van een kater is dit ook voor jou zeker geen slecht idee. In eieren zitten veel verschillende soorten vetzuren die goed zijn voor je lichaam en je energie geven om goed voor de dag te komen. Je geloot het misschien nog niet, maar na het eten van een gekookt eitje of roerbak ei voel je je geheid een stuk beter!

#2 Olijfolie
Het welbekende hongergevoel na het nuttigen van alcohol wordt veroorzaakt doordat het lichaam hunkert naar herstellende vetten. Olijfolie zit boordevol herstellende vetten en bevat bovendien ook nog eens Omega-3. Gedurende het bereiden van een salade kun je gerust iets meer olijfolie gebruiken dan normaal, indien je last hebt van een kater.

#3 Sap
Uit onderzoek is gebleken dat fruitsappen en andere soorten sap de heftigheid van een kater vermindert. De hoeveelheid suiker die in dit soort sappen zijn verwerkt helpen om alcohol sneller uit je lichaam te halen. Tip voor de volgende keer: drink een glas sap voordat je naar bed gaat. De volgende ochtend zal je merken dat de kater veel minder heftig is dan je had verwacht.

#4 Bananen
Eerder hadden we het er al over dat de hoeveelheid suiker in fruit een positief effect heeft op ons lichaam. Te veel bananen eten is niet goed, je mag minimaal een banaan tot maximaal drie bananen per dag te eten om aan de juiste hoeveelheid suiker te komen.

#5 Honing
Het nuttigen van alcohol helpt met het verbranden van suikers. Daarom is het ook zo belangrijk om tegen een kater iets te nemen waar veel suiker in zit. Niet alleen zit er in honing veel suikers, het vult ook nog eens het sodium- en kaliumgehalte aan. Hierdoor verdwijnt je kater.

thumb-kater

#6 Sportdrank
Vind jij ook altijd dat al die sportdranken veel te zoet zijn? Wellicht niet je meest favoriete drankje, maar voor als je een kater hebt onmisbaar. In sportdrank zit zo veel toegevoegde suikers dat je binnen no time van je kater afkomt. Misschien heb je er daarna wel een sugar crush bij.

#7 Pap
Pap zit boordevol koolhydraten die goed zijn voor je lichaam. Het eten van pap of havermout schijnt zelfs een betere werking te hebben dan wanneer je iets eet wat rijk is aan diverse suikers.

#8 Gemberbier
Wie nog niet bekend is met gemberbier, zal het ongetwijfeld in het vervolg gebruiken na het lezen van dit artikel. Het drinken van gemberbier heeft namelijk een positieve uitwerking op het hebben van een kater. Vaak wordt dit drankje aangeraden voor vrouwen die in verwachting zijn voor tegen de misselijkheid, maar tegen een kater kan dit ook!

#9 Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn niet alleen erg lekker, het dient ook nog eens als wondermiddel tegen een kater! Pompoenpitten zijn rijk aan magnesium en helpt alcohol uit je lichaam te halen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vaak concentratieproblemen hebben, een tekort hebben aan magnesium.

#10 Aspirine
Sommige mensen grijpen om het minste geringste naar een aspirine, maar toch kan het erg handig zijn tegen een kater. Het nemen van een aspirine zorgt ervoor dat de hoofdpijn weggaat. Het wordt aangeraden om een aspirine te nemen als je de volgende ochtend weer wakker wordt.

Toch last van een hangover? Lees: Zeg je kater gedag met RESET! 

Heb jij ook altijd zo’n last van een kater?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Mens-en-gezondheid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved