10x Koffie klappen in Amsterdam

Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd! Mocht je het niet eens zijn met deze uitspraak, dan is dit artikel niets voor jou. Onze liefde voor koffie is groot, vooral als dat welverdiende bakkie pleur goed gezet wordt. Je Nespresso apparaat thuis even zat? Bij deze tien hotspots in onze mooie hoofdstad kunnen wij je daar van verzekeren. Of je hem nu daar opdrinkt of to-go neemt. Hier drink je koffie in Amsterdam!

Toki’s – Binnen Dommersstraat 15

Deze heerlijke plek vind je vlak bij de grachtengordel van Amsterdam. Een fotogenieke, fijne plek, waar ook veel expats komen. De matchalatte is hier ook een toppertje. De lepeltjes hier staan op onze wishlist en mocht je zin hebben, dan raden wij ook een lekker gebakje aan.

White Label Coffee – Jan Evertsenstraat 136

Als je van een sterke  bak houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Zo is een cappuccino hier hetzelfde als een flatwhite. Ze schenken hem hier altijd met latte-art en in de perfecte temperatuur, zodat hij meteen drinkbaar is.

Lot Sixty One Coffee Roasters -Kinkerstraat 112

Zeer bekend in Amsterdam en altijd druk. Toch hoef je hier nooit uren te wachten en zetten ze de perfecte koffie. De koffie branden ze hier net als bij White Label zelf en dit ruik je zodra je naar binnen stapt. Winning!

Trakteren – Jan Pieter Heijestraat 119-A

De mooiste latte-art creaties vind je bij Trakteren Koffie. Zo hebben de boys al veel prijzen hiermee gewonnen. Lees vooral het hele artikel als je meer over deze gezellige koffiespot wil lezen!

Back to black – Van Hallstraat 268

Meerder locaties van Back to black vind je in Amsterdam. Onze favoriet vind je op de Van Hallstraat. Altijd moeten we hierbij denken aan het nummer van Amy Winehouse. Jij hebt nu sowieso ook dit nummer in je hoofd!

Koffiespot –  Elandsgracht 53

Bij deze spot ben je aan het juiste adres voor koffie. Flauw, maar echt waar. Naast bakkies pleur wegtikken ben je hier ook aan het juiste adres voor verse sapjes, gezonde lunches en taartjes. Een vrij donkere en knusse plek, maar als je geluk hebt kun je ook buiten zitten.

Public Space – Bercylaan 301

Deze mooie plek vind je in Noord. Even met het pondje over, maar de ideale plek om het drukke Amsterdam even te ontlopen en je laptop open te klappen. Trek gekregen? Dan kun je hier ook lekker lunchen en kiezen uit verschillende internationale gerechten.

Monks Coffee – Bilderdijkstraat 46

Bij Monks zetten ze het perfecte kopje koffie, bereiden ze lekkere gerechten, bakken ze zelf de taartjes en gebak en weten ze een fijne sfeer met passie over te brengen. De ideale plek voor een gezellige lunch en goede koffie!

Hier loop je eigenlijk een kunstgalerij binnen, maar weten ze ook het perfecte kopje koffie te zetten. Dit in samenwerking met Single Estate Coffee Roasters een koffiebranderij uit Maasdijk. Je vindt ze ook op The Amsterdam Coffee Festival. Of en mocht je trek hebben? Bestel bij Cloud dan de Açai bowl. Nom nom nom!

Scandinavian Embassy – Sarphatipark 34

Deze fijne plek vind je in de Pijp, vlak naast het Sarphatipark. In Scandinavische sferen drink je hier in een fijne ruimte je koffie. Of je neemt hem to go mee voor een wandelingetje door het park. Verschillende koffiebranderijen uit Denemarken, Zweden en Noorwegen zetten hier de sfeer voor koffie in Amsterdam.

Welke koffiespot is jouw favoriet, voor een bakkie koffie in Amsterdam? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved