10x Overbodige spullen die iedereen wel in huis heeft

We geven het niet graag toe, maar iedereen heeft spullen in zijn of haar huis die eigenlijk overbodig zijn. Veel van deze spullen zijn in de jaren 80 of 90 een enorme trend geweest, neem bijvoorbeeld een Gameboy, en dus iets moeilijker om er afscheid van te nemen. Maar of het nou zo nodig is om een iPod te houden, nee niet echt. Er zijn allerlei streaming diensten waarmee je muziek kunst luisteren en zo zijn er nog veel meer spullen die je kunt vervangen door de nieuwe technologie. Lees gauw verder!

#1 Wekker

Allemaal leuk en aardig zo’n retro wekker die vroeg in de ochtend begint te rinkelen, maar is dat allemaal wel zo nodig? Tegenwoordig zijn we allemaal in het bezit van een smartphone (die we ongetwijfeld meenemen naar bed) en dus is het veel gemakkelijker om via je smartphone de wekker te zetten, niet?

#2 Radio/CD speler

Oké, dit is weer zo’n apparaat die al lang en breed is vervangen door de smartphone, iPods en zelfs diverse programma’s voor op de computer. Denk bijvoorbeeld aan de streamingdienst Spotify. Met een abonnement is het aanschaffen van een cd onnodig aangezien de meest recente cd’s binnen de kortste keren te beluisteren zijn. En tegenwoordig kun je muziek gewoon downloaden.

 

#3 Puzzelboek

We geven het niet graag toe, maar we waren vroeger allemaal gek op het maken van kruiswoordpuzzels. Tegenwoordig puzzelt niemand meer, hooguit een kleine puzzel in een tijdschrift, maar dat is puur uit verveling.

#4 Huistelefoon

Steeds meer mensen nemen afscheid van een huistelefoon, want waarvoor staat dat ding er eigenlijk? Tegenwoordig is iedereen in het bezit van een smatphone en dus veel gemakkelijker te bereiken dan via een huistelefoon. Overdag zijn de meeste mensen aan het werk of naar school, dus dan is het veel prettiger om te worden gecontacteerd per mobiel.

#5 Kookboeken

Voor de echte liefhebber die gek is op koken mag een tal aan kookboeken zeker niet ontbreken in zijn of haar boekenkast. Maar kijken we stiekem niet allemaal even vluchtig op Google om een recept op te zoeken?

#6 Sokken

Hoe raar het ook klinkt, je sokken kwijtraken tijdens de was is helaas bekend voor ons allemaal. Toch zijn we geneigd om de desbetreffende sok te bewaren, in de hoop dat de verloren sok terecht komt. Meestal komt de sok terecht wanneer je de ene sok al hebt weggegooid…

#7 Kabels

Sommige mensen zijn zuiniger op hun spullen dan anderen. Voor het geval dat bewaar je toch graag de doos en toebehoren van je mobiele telefoon, mocht je het in de toekomst willen verkopen. Uiteindelijk komt hier weinig van terecht en heb je een etui vol met kabels van oude telefoons. Oeps…

#8 Telefoonhoesjes

Zeker bij de iPhone is dit een groot nadeel wanneer je je telefoon gaat upgraden. Je oude hoesjes passen niet meer om je mobiele telefoon, maar de desbetreffende hoesjes weggooien vind je ook zo zonde, dus bewaar je het maar. Achteraf is het helemaal niet nodig en kun je je telefoonhoesjes gewoon weggooien.

#9 Tijdschriften

Tegenwoordig kun je tijdschriften online lezen, evenals boeken. Sommige tijdschriften met bepaalde covers blijven pareltjes, maar daar blijft het ook bij. Tegenwoordig is alles online te verkrijgen.

#10 Eten

En dan hebben wij het niet over het eten wat daadwerkelijk gegeten wordt… Maar over al die potjes en pakjes die nog openstaan en nooit meer worden aangeraakt. Vaak is hiervan de reden dat het niet gesmaakt heeft, of dat het niet voldoende is… Weggooien is zonde! True, maar uiteindelijk betrap jij jezelf er op dat je het toch hebt weggegooid, omdat het beschimmeld ergens achter in de koelkast stond weg te rotten.

Heb jij ook zo veel overbodige spullen in huis?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 
Moederdag

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.