Handige apps om veilig thuis te komen

Je telefoon staat waarschijnlijk vol met apps. Van social media en verschillende dating-apps tot je digitale pinpas, alles heb je binnen handbereik. Naast de leuke apps, kent de app stores ook handige apps die je hulp bieden tijdens gevaar. Wanneer je bijvoorbeeld lastig gevallen wordt door iemand of zelfs achtervolgd. We kennen namelijk allemaal wel iemand die dit ooit gehad heeft. The Daily Dutchy is een groot voorstander van deze handige apps en deelt de beste apps graag met je! 

The Daily Dutchy handige apps veilig thuis

1. Follow Me

De app Follow Me  is zeker een must voor op je telefoon. Je vult vooraf het adres in waar jij heen gaat en hoe je daar komt; lopend, fietsend of met de auto. De app rekent dan zelf uit hoe lang je over die reis zou moeten doen. Wanneer je op een normale tijd arriveert, krijgen je vrienden een bericht dat je thuis bent. Mocht je langer onderweg zijn of helemaal niet aankomen, dan krijgen ze hier ook een bericht over en worden ze verzocht je te bellen. Bij geen gehoor van jou krijgen ze de locatie te zien waar jij bent en horen ze jouw omgevingsgeluid. Kortom, they’ve got their eyes on you!

2. BSafe – personal safety app

Met de handige app van BSafe word er niet alleen op jou gelet, maar let jij ook op anderen. Je kunt namelijk je vrienden koppelen aan de app waardoor ze een melding krijgen wanneer jij in gevaar brengt. En dit geldt dus ook voor andersom. Je krijgt met een handige map te zien waar jouw vriend of vriendin zich bevinden en hoe ze lopen/fietsen naar huis. Ook heb je in de app de mogelijkheid om een film te maken van jouw situatie die jouw vrienden ook te zien krijgen. Iedereen is dus op de hoogte wat er om jou gebeurd. BSafe download je in de Google Play Store en de Apple Store.

3. Noonlight

Een handige app waarbij je letterlijk met een enkele druk op de knop hulp toegezonden krijgt. Wanneer jij in gevaar bent of denkt dat je in gevaar bent, hoef je alleen de app te openen. Houd de grote knop ingedrukt tot er iets gebeurd en de politie wordt automatisch gebeld. Noonlight is te downloaden in de Google Play Store en de Apple Store.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Noonlight (👋formerly SafeTrek) (@noonlight_safety) op

4. Defender

Net zo handig als peperspray, maar dan veel effectiever. Bij de app Defender moet je een speciaal voor het systeem ontworpen peperspray kopen die je koppelt met de Bluetooth van je telefoon. Wanneer je in gevaar bent en de peperspray gebruikt, maakt de app meteen een foto van de aanvaller(s). De foto wordt samen met jouw locatie gestuurd naar de politie. De app kost wat (omgerekend rond de €210,-), maar heb je wel een goede manier om jezelf meteen te verdedigen.

5. Companion Safety

Deze app werkt heel simpel, maar is heel effectief. Voordat je op weg gaat, voer je in de app een vervoersmiddel en je bestemming in. Vervolgens kun je via de app een verzoek sturen naar jouw vrienden in je telefoon. Deze vrienden, die ook wel ”companions” worden genoemd, kunnen jouw reis zien en volgen op een plattegrond. Daarbij kun je in gevaar met een enkele druk op de knop alarm slaan bij jouw vriend of de politie bellen. Het fijne bij deze app is dat jouw vrienden deze app niet op hun telefoon hoeven te hebben om jouw reis te zien. De app vind je in de App Store.

Heb jij een handige app op je telefoon staan? 

Bron beeld: Unsplash
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!