10 Redenen om meer plantaardig te eten

Je hebt vegetariërs en mensen die amper tot af en toe een vers stuk vlees eten. Voor sommige mensen is het heel erg moeilijk om volledig afscheid te nemen van vlees waardoor zij besluiten om juist meer plantaardig te eten. Lang leven de flexitariërs, die gezond eten! Meer plantaardig eten betekent eigenlijk, dat je minder dierlijke producten eet. Denk bijvoorbeeld aan vlees en diverse soorten zuivelproducten. The Daily Dutchy knows best en vertelt jou waarom het verstandig is om meer plantaardige voeding te eten. Lees gauw verder! 

plantaardig eten

#1 Gezondheid

We doen het dagelijks en niet iedereen staat erbij stil hoe slecht het eten van dierlijke producten eigenlijk voor je zijn. In dierlijke producten, denk bijvoorbeeld aan vlees en kaas, zitten bepaalde stoffen in die niet goed zijn voor onze gezondheid. Zo wordt er in veel van dit soort producten antibiotica toegediend en dit maakt het gezond eten toch wat vreemd. Realiseer je dat wanneer je besluit om plantaardig te eten, je een stuk gezonder bezig bent!

#2 Dieren

Wanneer je een vegetariër vertelt dat je besluit om (meer) plantaardig te gaan eten zal je een grote glimlach op zijn of haar gezicht zien. Door het verminderen van het eten van dierlijke producten ben je veel beter bezig voor dieren. Lees ook: De 12 struggles van een vegetariër!

#3 Wereld

Ja, door (meer) plantaardig te eten ben je ook veel beter bezig voor de wereld. Op die manier verminder je namelijk de wereldwijde CO2-uitstoot. Ongetwijfeld weten weinig mensen hiervan af, maar voor elk soort stuk vlees is er een bepaalde hoeveelheid water nodig.

#4 Gewicht

Nee, je wordt niet ineens een Victoria Secret model wanneer je besluit om plantaardig te eten. Maar het zorgt wel voor gewichtsafname. Over het algemeen bevatten plantaardige producten minder calorieën dan andere producten.

#5 Energie

Plantaardige voeding voedt jouw lichaam met diverse soorten vitaminen en mineralen. Door deze voedingsstoffen kan jouw lichaam goed functioneren en heb je dus veel meer energie. Daarom is het ook zo belangrijk om elke dag een bepaalde hoeveelheid groenten en fruit te eten, omdat al deze voedingsstoffen ook hierin zitten.

plantaardig eten

#6 Lekker

In het begin zal het even wennen zijn om (meer) plantaardig te eten, maar uiteindelijk zal er een enorme wereld voor je opengaan. De plantaardige keuken is namelijk zeer divers, dus de kans dat je uitgekeken raakt is erg klein. Ook voel je je een stuk beter na het eten van plantaardige voeding aangezien je een stuk gezonder bezig bent en schadelijke e-nummers vermijdt.

#7 Schoner

Wie plantaardig eet is een stuk ‘’schoner’’ bezig. Plantaardige producten worden niet voorzien van allerlei toevoegingen om de houdbaarheidsdatum te vergroten, in tegenstelling tot dierlijke producten.

#8 Makkelijk

Plantaardige voeding is een stuk gemakkelijker dan dierlijke producten. Denk bijvoorbeeld hoe gemakkelijk het is om aan groente of fruit te komen. Dit zijn voedingsmiddelen die geen enkele soort bereiding nodig hebben in tegenstelling tot dierlijke producten. Op die manier maak je het jezelf veel gemakkelijker dan wanneer je besluit om een lekker stuk vlees te gaan bereiden.

#9 Verschil

In de eerste instantie lijkt het verschil niet groot, maar zodra je langer bezig bent met het eten van plantaardig voedsel zal je merken dat het wel degelijk verschil maakt. Je bent namelijk een stuk gezonder bezig en de kans is groot dat je je ook energieker voelt. Daarnaast ben je ook beter bezig voor zowel dieren als voor de aarde. Klinkt goed, nietwaar?

#10 Hip

Wellicht niet de juiste motivatie om plantaardig te eten, toch werkt het motiverend. Plantaardig eten is op dit moment namelijk helemaal hip! Steeds meer mensen worden bewuster van hun voedingspatroon en letten er beter op. Door plantaardig te eten laat ook jou zien dat je je bewust bent van wat jij eet en wat je eventueel zou kunnen veranderen.

Ga jij na het lezen van dit artikel ook vaker plantaardig eten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Voor Een Gezond Leven /  De Planteneter

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

plantaardig eten – plantaardige voeding – gezond eten

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.