Met deze tip heb jij nooit meer kledingstress

Wie voortaan wat langer in bed wil blijven liggen én geld wil besparen, heeft The Daily Dutchy een hele handige hack gevonden. De oplossing is namelijk een capsule wardrobe. Dit is een garderobe die bestaat uit sterke basics die makkelijk te combineren zijn, altijd kunnen en ook nog eens passen binnen elke stijl. Met deze tips krijg jij een goede garderobe en scheelt dit je weer in het investeren in onnodige miskopen uit de sales. Nooit meer kledingstress in de ochtend. Your welcome!

1. De witte blouse

Wie de witte blouse nog niet in haar bezit heeft, wake up! Deze klassieker hoort in je kast te hangen en kun je met oneindig veel dingen combineren. Ook is ze jouw held van de dag wanneer jij je verslapen hebt en welgeteld nog maar 5 minuten hebt om je aan te kleden en dus in kledingstress belandt. Even een witte blouse, jeans en laarzen uit je kast pakken en je bent klaar om te gaan. Alleen nog een beetje upgraden met een statement item als een pet of oorbel en de complimenten zullen je om de oren vliegen. Easy peasy!

2. Een goede jeans

We LOVE jeans! Niet alleen doordat je een jeans met letterlijk alles kunt combineren – draag het onder een jurk en zelfs dan staat het leuk-, maar ook doordat een jeans in ontzettend veel varianten te verkrijgen is. Hierdoor is er altijd wel een fitting, die past bij jouw stijl en lichaam. Nu kunnen wij je natuurlijk voorschrijven om persé een bepaalde soort denim te doen, maar het is de kunst aan jou om goed te luisteren naar jouw garderobe, smaak en wat mooi aansluit bij jouw lichaam. Zo werkt een skinny jeans bij de één heel goed, terwijl de ander liever rondloopt in een mom jeans.

Bij twijfels is het altijd verstandig om te kiezen voor een broek die qua kleur goed past bij de andere kledingstukken en die qua fitting een tijdloos model is, waar je niet snel op uitgekeken raakt. Het kost je misschien een dag eindeloos veel broeken passen, maar zodra jij het perfecte model hebt gevonden is het een match made of heaven. Tot jeans, broeken die te lang of te klein zijn! Met een goede jeans verdwijnt jouw kledingstress en voel jij je zelfverzekerd!

3. Een midi slip dress

Een slip dress alleen in de slaapkamer? No, ma’dam! Tegenwoordig draag je deze van origine sexy jurk overal naartoe; van een dagje op kantoor tot een feestje in de club. Door haar eenvoud en medium lengte kun je de jurk eenvoudig combineren met een basic wit t-shirt voor een sportieve look, een coltrui voor een chique look en een witte blouse voor een klassieke look. En als je een date hebt met happy ending ben je ook tussen de lakens al klaar. Met mooie lingerie eronder en hakken weet je date niet wat ‘m overkomt..

Wanneer je de jurk langer wilt gebruiken (en daar is een capsule garderobe natuurlijk voor) dan is het verstandig om te kiezen voor een jurk die je niet snel zal vervelen. Of dit nu een donkere kleur is of simpel zwart; alles is mogelijk zolang jij je er maar goed in voelt. Tip! Nog opzoek naar de perfecte LBD? Dan is een zwarte midi slip dress jouw redder in nood!

>>>Lees verder voor nog meer Capsule Wardrobe tips, zodat je kledingstress verdwijnt!

4. Het A-lijn jurkje

Een klassiek jurkje, die je op verschillende manieren kunt combineren. Of je nu een zakelijke look nodig hebt, of gaat dineren. Met een jurk a lijn is nooit iets mis en combineren kun je met dit jurkje eindeloos. Met een hakje voor een chique look of met stoere boots om het ietwat minder truttig te doen ogen.

5. Het leren jasje

Een leren jasje is niet alleen voor motorrijders en T-birds wannabe’s. Het jasje is namelijk ook de perfecte basic voor een capsule garderobe. Niet alleen beschermt het ons tegen de gure temperaturen in de winter, maar ook in de warme seizoenen wanneer de zon wat minder warm schijnt dan verwacht. Combineer het met jouw favoriete item of een paar andere basics en je bent helemaal klaar om te gaan.

Een leren jasje is natuurlijk bekend van de zwarte leren variant, maar er zijn nog veel meer zussen en broers van onze leren vriend. Zo kun je ook als alternatief gaan voor warme natuurtinten als donkerbruin of beige en bestaan er ook jasjes van suede of vegan leer. En met gespen, riempjes, steekzakken, borduursels. Afijn, je kunt alle kanten op.

Capsule wardrobe kledingstress

6. Een coltrui

Een trui is nooit overbodige luxe en zeker niet als je in Nederland woont. Investeer daarom in een paar coltruien en draag laagjes om je tegen de kou te beschermen. Dit is net wat warmer dan een jurk met korte mouwen en wat aangenamer tijdens een lange dag dan een dikke trui. Ik bedoel, hallo kantoorruimtes waar het bloedje heet is!

De coltrui is verkrijgbaar in diverse varianten en zijn een paar kleuren en printjes altijd wel handig om in de kast te hebben. En wil jij jouw outfit een glamour randje geven, dan kan een coltrui met een glitter al een hele hoop doen. Al is het alleen maar om jouw dag goed te maken!

7. Een pak

Wat voor werk je ook doet, een pak is niet meer alleen voor grijze kantoormuizen. Neen, een pak kun je namelijk o-ver-al naartoe dragen. Daarom mag deze ook niet in je kast ontbreken. Het fijne van een pak is dat je tegenwoordig uit zoveel keuze kunt kiezen. Het kan dus ook een stuk spannender dan een stijf pak in neutraal zwart of grijs. Kies een pak met een kek kleurtje, T-shirt of coltrui eronder en maak de look af met sneakers of hakken. Een mooi colbert doet het ook altijd goed. En een groot voordeel is dat je een pak ook los van elkaar kunt dragen. Win-win!

Een paar tips om je capsule wardrobe te helpen:

  • Kijk wat je nu al in de kast hebt liggen
  • Investeer in items waarvan je zeker weet dat je er meerdere jaren plezier van gaat hebben.
  • Probeer elk seizoen zo min mogelijk te kopen en kleding te recyclen.
  • Wanneer je wel voor een trendy outfit gaat, kun je het best enkele kledingstukken kopen met de betreffende trend en combineren met de basics uit je capsule garderobe. Dit scheelt je uiteindelijk een hoop geld en leer je anders naar jouw kleding te kijken.

Hoe ziet jouw capsule wardrobe eruit? Ervaar jij vaak kledingstress?  

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Kledingstress – Capsule Wardrobe

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Kerst 2021
Kerst 2021

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!