10 bijzondere plekken met Gastronomische hoogstandjes

Om restaurants een hart onder de riem te steken organiseert TheFork van 17 september tot 17 november ‘Back to the Restaurants’. Van sterrenrestaurants tot eigentijdse bistro’s van getalenteerde chef-koks, in heel Nederland openen honderden restaurants hun deuren voor een bijzondere gastronomische beleving waar je voor een zacht prijsje van kunt genieten. Wij van The Daily Dutchy selecteerde dé 10 leukste hotspots met gastronomische hoogstandjes voor op de shortlist.

Ta Toru – Amsterdam

Ta Toru is een verborgen parel in hartje Pijp aan de Ferdinand Bolstraat. Fan van de Molukse keuken? Dan ben je hier aan het goede adres. De drie neven runnen al een food-stand in het food department van het Magnaplaza, maar zijn nu klaar voor hun eigen restaurant. Rond 18:00 uur neemt Ta Toru restaurant Mook over en kun je genieten van de beste Molukse gerechten in town als bumbu bowls en banana crisp nacho’s.

Parkheuvel – Rotterdam

Sterrenchef Erik van Loo is met Parkheuvel een klassieker die je niet mag overslaan als je een bijzondere avond uit wil. Naast de prachtige setting in het Rotterdamse park, is een diner bij Parkheuvel een unieke experience van amuse tot dessert. Voor ‘Back to the Restaurants’ komt Parkheuvel met een speciaal menu dat het proberen waard is.

De Compagnon – Amsterdam

Een Amsterdamse klassieker tussen de Warmoesstraat en het Rokin in. Eigenaar Bert heet iedereen welkom in zijn authentieke Amsterdamse restaurant. Geniet van gerechten met verse truffel (wij zijn al om), het lekkerste perzik-ijs van Amsterdam of laat je verrassen door de chef, want alles wat uit de keuken van de Compagnon komt is onweerstaanbaar lekker.

Ratatouille Food & Wine – Haarlem

Al jaren kookt chef Jozua Jaring de sterren van de hemel in het Haarlemse restaurant Ratatouille. Na de renovatie heb je in het restaurant onder meer uitzicht op een verbluffend uitziende klimaatkast met een keuze uit meer dan 450 wijnen. Het restaurant is één van de culinaire parels aan het Spaarne van Haarlem. Speciaal voor ‘Back to the Restaurants’ heeft Ratatouille een menu samengesteld met onder andere gnocchi met Opperdoezer Ronde en rode mul met truffel.

Normandy Bar & Gourmet – Maastricht

The coolest place in town en een echte aanrader als je naar Maastricht gaat. Ontdek de kaart met kleine shared dining gerechten en sluit af met een lekkere cocktail in de bar. Cheers! Oh en dan hebben we het nog niet eens over het interieur gehad…

>>> Lees verder voor meer gastronomische hoogstandjes!

Oni Japanese Kitchen – Den Haag

Oni betekent ‘uitzonderlijk’ in het Japans. Dat is dit restaurant zeker. Je waant je even in het prachtige Tokio terwijl je toch echt midden in het centrum van de hofstad zit. Wil je echt Japans genieten in Den Haag? Dan zit je bij Oni goed. Bestel de traditionele Japanse gerechten met een twist of laat je verrassen door de chef.

Restaurant Johannes – Amsterdam

Een begrip in Amsterdam en gelegen aan de mooie Herengracht. Bij deze topper wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten en krijg je vervolgens ware kunstwerken voorgeschoteld. Met een uitgebreide wijnkaart serveren ze bij elke gang een heerlijke wine pairing. Do we need to say more?

Vineum – Rotterdam

Aan de Eendrachtsweg vlakbij de trendy Witte de Withstraat in Rotterdam ligt sterrenrestaurant Vineum. Met een heerlijke wijnkaart en even bijzonder menu kookt chefkok Danny Mouthaan met de seizoenen mee uit de Franse en Mediterrane keuken. Tip: Vineum staat bekend om haar kaasplank met 5 kazen en 5 glazen, een fenomeen in de stad.

The Commons – Groningen

The Commons is een begrip als urban hub in onder andere Amsterdam en nu óók te vinden in Groningen. Hier kun je de hele dag genieten van de beste pizza’s, burgers en cocktails, maar ook voor een lazy afternoon lunch. Of boek The Commons voor een, zoals zij zelf zeggen; next-level event of meeting.

Bistro Berlage – Amsterdam

Mocht je op zoek zijn naar een restaurant met een bijzonder historisch verhaal, dan ben je bij Bistro Berlage aan het juiste adres. Het restaurant vind je in een prachtig pand dat grenst aan de beurs van Berlage met een parkeergarage voor de deur – niet onbelangrijk in Amsterdam. Voor degenen die de wijnkaart met de lekkerste wijnen wil uitproberen? Het Centraal Station is, gelukkig, op loopafstand.

‘Back to The Restaurants’ maakt gastronomie voor iedereen weer toegankelijk. Dankzij speciale aanbiedingen kun je met een klein budget bijzondere restaurant-ervaringen opdoen. Reserveren kan van 17 september tot 17 november bij meer dan honderd restaurants door het hele land. Hoe werkt het? Reserveer via TheFork bij een van de deelnemende restaurants en je krijgt 50% korting op de hele rekening, say what? Bij welk restaurant schuif jij als eerste aan?

Bron beeld: Parkheuvel, Vineum, Normandy Bar & Gourmet

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Gastronomische hoogstandjes – restaurants

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved