10x de leukste foodspots in binnen- en buitenland

De zomer is officieel begonnen. Dat betekent, reizen en uit eten gaan. Laten wij van The Daily Dutchy top favoriet zijn als het gaat om de fijnste plekken om ultiem te kunnen genieten. Hoe plan jij deze zomer je vakantie en welke restaurants staan op het lijstje? Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met tops voor een heerlijk hapje en drankje in binnen-en buitenland. Hieronder vind je de leukste restaurants! 

Fun facts

Maar liefst 75% van de Nederlanders gaat deze zomer op vakantie. De meerderheid hiervan (60%) kiest voor een buitenlandse vakantiebestemming, waarbij Frankrijk, Spanje en Italië nog altijd favoriet zijn. De staycation blijft ook populair, aangezien 40% voor een zomer in eigen land kiest. De Nederlandse provincies Friesland, Limburg en Zeeland zijn dan top favoriet onder de dutchies. Welke hotspots je vervolgens moet boeken is soms de vraag. Gelukkig zorgen wij van The Daily Dutchy voor genoeg inspiratie zodat jij niet stil hoeft te zitten deze zomer. Of je nu naar het buitenland gaat of in eigen land blijft, er is genoeg keuze.

Benieuwd naar onze bucketlist voor de leukste plekken in binnen-en buitenland, lees dan snel verder.

Zeeland – Vlissingen: Anna van Chiel

Anna van Chiel is een hotel & brasserie in hartje Vlissingen en op steenworp afstand van het strand. Ze noemen zichzelf de huiskamer van Vlissingen en niet zomaar, want hier kun je de dag goed beginnen met de lekkerste pancakes of lunchen met een goed belegde bagel. Voor een perfecte staycation deze zomer is Anna van Chiel een toevoeging voor aan de bucketlist.

Leukste restaurants in binnen en buitenland

LimburgHaelen: Restaurant Kasteel Aldenghoor

Een avontuurlijke vakantie begin je bij Kasteel Aldenghoor in het zuiden van het land. Bij dit prachtige kasteel kun je een rondleiding krijgen door het vijftien eeuwse gebouwen en aansluitend genieten van een heerlijk diner waar je je even in koninklijke sferen waant. Met gerechten als een halve kreeft of tournedos Rossini begin je de vakantie pas echt goed.

Friesland – Wergea: Oan Tafel

Op duurzame wijze met de natuur omgaan hoort bij het gedachtegoed van restaurant Oan Tafel. Ze hanteren hier een minimum waste policy, maken gebruik van de verschillende seizoenen en hebben het ‘proeflokaal’ voornamelijk ingericht met tweedehands materialen. Hier vind je nog de échte Hollandse pot, want 80% van de producten die worden gebruikt zijn afkomstig van Nederlandse bodem. Een unieke ervaring op een unieke plek.

Mallorca – Spanje: Cuit by Miquel Calent

Restaurant Cuit by Miquel Calent zit op de achtste verdieping van het Nakar Hotel waarbij je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt op het historische stadscentrum en de baai van Palma de Mallorca. Een perfecte date night locatie voor tijdens de vakantie.

Leukste restaurants in binnen en buitenland

Ibiza – Spanje: Can Truy

Wie zit er niet op Ibiza deze zomer? Voor veel Nederlanders is dit Spaanse eiland bij uitstek een geweldige locatie voor een zomervakantie met veel zon, zee en strand. En ben je op zoek naar een typisch lokaal restaurant waar je in de tuin – genietend onder een rieten parasol – kunt genieten van verse calamares, huisgemaakte gazpacho en pulpo van de grill? Dan is Can Truy the place to be.

Rome – Italië: Mirabelle

Dineren op een rooftop met uitzicht dat zich strekt van de Villa di Medici en de Trinità dei Monti tot aan St. Peter’s en de Gianicolo? Bij Mirabelle geniet je met een cocktail in de hand van verse pasta op het bord tot live muziek op de achtergrond van een spectaculaire avond uit. 

≥≥≥Lees verder voor nog meer leukste restaurants!

Saint-Tropez – Frankrijk: Cucina Byblos

We mogen weer op reis en dat doen we in stijl aan de mondaine Franse Rivièra en dan meteen op chique bij Cucina Byblos. Dit restaurant is te vinden in het gelijknamige Hotel Byblos, een restaurant onder leiding van de bekende Franse chef Alain Ducasse. Ah mais oui c’est magnifique.

Leukste restaurants in binnen en buitenland

Parijs – Frankrijk: Monsieur

Zie je jezelf al struinen langs de Franse Seine deze zomer? Als je Parijs ook culinair wil verkennen, breng dan zeker een bezoek aan de fijne bistrot Monsieur. Op het menu staan klassiekers als Confit de Canard, Oeufs poché en hele fijne vins naturels. Say no more, on y va!

Mallorca – Spanje: Mesquida Mora

Ben je op zoek naar een unieke ervaring tijdens een vakantie op Mallorca en hou je wel van een glaasje? Bezoek dan Mesquida Mora voor overheerlijke wijnen. Je kunt hier genieten van Spaanse tapas en lekkere wijnen tussen de wijngaarden in. Gegarandeerd een fijne avond of middag uit.

Ramatuelle – Frankrijk: La Reserve a la Plage

Deze hele mooie, wel prijzige, plek is een go to wanneer je een vakantie boek naar de Cote d’Azur. Gelegen aan het strand, maakt dit restaurant de perfecte plek voor een hele dag goed vertoeven. Van verrukkelijk eten tot zonnen, dansjes en rose. Alles is er te vinden. Wanneer je je vakantiegeld goed opgespaard hebt is een bezoekje aan La Reserve a la Plage het zeker waard.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Leukste restaurants – Foodspots – Leukste restaurants binnen en buitenland

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved