5x Belgische kustplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken!

In Nederlands hebben wij een mooie kust vol met leuke badplaatsen als Scheveningen, Bergen op Zoom en Wijk aan Zee, maar wist je dat onze buren ook een gigantisch mooie kust hebben? En met ‘onze buren’ bedoelen we daarmee natuurlijk België. Wij vertellen je graag wat meer over deze plaatsjes. Onze Vivian kwam er als kind namelijk veel met haar ouders Zeilboot als ze van kustplaats naar kustplaats zeilden. Maar natuurlijk kun je er ook gewoon heen reiden voor een weekendje weg… Benieuwd? Lees dan snel verder!

oostendevogel

#1 Breskens

Dit vissersdorpje is niet zo groot en populair, maar zeker de moeite waard om te bezoeken als je van lekkere vis houdt. Vanuit het Nederlandse Vlissingen, kun je het met helder weer aan de overkant van de Noordzee zien liggen. Ooit van roggevleugel gehoord of het überhaupt geprobeerd? Geloof ons, deze eet je het beste in de haven van Breskens. Verder is er niet zoveel te beleven, maar het is wel leuk om naar het vissersdorpje te wandelen en daar ook te genieten van vers gevangen vis en de boten te zien binnenvaren.

#2 Knokke

Dit is een veel populairdere bestemming en misschien heb je er wel eens van gehoord? Knokke is namelijk een modeplaats met verschillende boetiekjes, galeries en restaurants. Zo rijden de dure auto’s voorbij en valt er zowel links als rechts altijd wel wat te bekijken. Een mooie plaats, waar je goed kunt winkelen. Zeker al er de welbekende ‘solden’ is, waar de Belgen erg goed afprijzen. Knokke wordt ook wel “Petit Paris” genoemd. Wij vinden dit wel een beetje ver gezocht, maar dat ze van luxe houden is zeker niet gelogen.

#3 Blankenberge

Deze badplaats is erg populair en erg gericht op het toerisme. Zo zijn er verschillende hotels langs de kust en worden er veel evenementen georganiseerd. In de zomer kan het dan ook erg druk zijn en licht het strand vol. Blankenberge heeft dan ook een erg mooie pier en een breed strand, zoals wij dat ook in Nederland kennen. Aanrader: Bestel frietjes aan de havenkant, deze krijg je namelijk niet in een puntzak, maar in een emmer 🙂 Uiteraard wel met Belgische andalousesaus!

oostende

#4 Oostende

Deze kustplaats heeft het allemaal. Goede restaurants, mooie winkels, ontspannen terrasjes en een gigantisch mooi strand. Oostende betekent dan ook letterlijk “Stad aan Zee”. De juiste plek voor iedereen! Deze stad heeft zowel moderne architectuur, als een mooie en oude binnenstad. Tevens vind je veel kunst als je om je heen kijkt. Aan de havenkant, kun je wederom goed vis eten.

#5 Nieuwpoort

Ook Nieuwpoort heeft een mooie haven, waar je verschillende boten kunt bekijken. Deze badplaats is iets rustiger en meer omringt met locals. Leuk als je het ons vraagt, want zo snuif je toch iets beter die Belgische cultuur op. Nieuwpoort zelf bestaat eigenlijk uit twee delen, Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Zo kun je kiezen voor rust of de drukte opzoeken in de winkelstraten. Bij Nieuwpoort betaal je wel net als in Knokke iets meer voor dineren aan de kust.

Ben jij ooit in een van deze Belgische kustplaatsen geweest?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


    


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.