14x De Fijnste Terrassen aan het water in Amsterdam

Verkoeling in de zomer is lastiger te vinden in de drukke stad. De beste verkoeling in de zomer vind je in Amsterdam dan ook aan het water! Het liefst met een lekker drankje in de ene hand en een hapje in je andere hand. Gelukkig zijn er genoeg fijne grachten en wateren te vinden in Amsterdam. The Daily Dutchy zet om die reden de leukste en fijnste terrassen aan het water in Amsterdam voor je op een rij!

#1 Daalder Streetfood

Restaurant Daalder met één Michelin ster is verplaatst naar de oude locatie van Edel. Aan het water vond je voorheen Edel by Chef Dennis Huwaë, maar deze spot heeft plaatsgemaakt voor deze nieuwste aanwinst. Daalder Streetfood: geniet van een ontspannen terraservaring gecombineerd met verrukkelijk eten en drinken. Het team van Daalder staat altijd open voor nieuwe avonturen, en dit jaar presenteren ze een compleet andere kant van hun sterrenteam – op het terras aan het water! Proef Dennis’ Molukse Fried Chicken, onweerstaanbare (smash)burgers en overheerlijke tarte flambée met bijvoorbeeld pulpo. “Sommige gerechten zijn gewoon perfect voor dagelijks genot. Bij Daalder Streetfood hebben ze geprobeerd om deze gerechten op een buitengewoon smakelijke manier te bereiden – soms met een compleet nieuwe twist. “Toen ik verschillende plekken bezocht om Korean Fried Chicken te proeven, raakte ik geïnspireerd om een Indonesische versie te creëren. We koken de saus van Opor Ayam volledig in, zodat deze perfect aan de knapperige kip blijft kleven.” En als je geen zin hebt in een gewoon biertje of rosé, kun je bij dit streetfood ook pareltjes uit de wijnkelder van Daalder bestellen, aldus Dennis!

Adres: Postjesweg 1

#2 De Neef van Fred

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze geliefde hotspot Radijs, maar gelukkig is het terras aan het water gebleven! Inplaats van Radijs is er deze zomer De Neef van Fred geopend. Een heerlijke plek met terras aan het water, waar het personeel heel vriendelijk is en goed met je meedenkt. We hebben hier al een kijkje genomen tijdens een gezellige lunch en kunnen je de ceaser salade zeker aanbevelen! Het is hier altijd druk en dat begrijpen wij zeker. Dit leuke terras zit namelijk zowel op de kade als op het water, waar je lekker kunt genieten van een biertje en bootjes kunt kijken. Reserveren is bij De Neef van Fred helaas niet mogelijk.

Adres: Jan Evertsenstraat 41H

terras aan het water De Neef van Fred
De Neef van Fred

#3 Pllek Amsterdam

Een van onze favorieten plekken in Amsterdam in de zomer is Pllek. Even oversteken met het pontje en aan de andere kant van het IJ vind je Pllek. Een heerlijke hotspot om te genieten van de zon met een stadsstrandje, te zwemmen, te lunchen, borrelen en tot in de late uurtjes te genieten. Ook leuk voor een feestje trouwens! Wij snappen wel waarom deze plek bij de NDSM altijd druk en populair is. Reserveren bij Pllek doe je hier!

Adres: T.T. Neveritaweg 59

#4 Hannekes Boom

Een heerlijke hotspot aan het water als je dicht bij centraal wil afspreken en nog een drankje met avondzon wil pakken na bijvoorbeeld je werk. Bij Hannekes Boom is het altijd druk en gezellig. Geen moeilijke kaart, prima biertjes en uitzicht op het Scheepvaartmuseum en Nemo. Een prima borrel plek in de zon, waar de sfeer als je het ons vraagt altijd goed is. Reserveren doe je hier!

Adres: Dijksgracht 4

Graag ook een plonsje wagen in de stad? Check –> 8x De Fijnste stadsstranden in Amsterdam!

#5 Strand Zuid

Bij Strand Zuid zit je heerlijk aan het water op een ietwat verborgen plek. Je vindt deze hotspot aan het water namelijk achter de RAI in Amsterdam. Wij wisten voorheen ook niet, dat hier water te vinden is, maar dankzij Strand Zuid zijn wij daar nu van op de hoogte. Je bent hier aan het juiste adres voor een gezellig stadsstrand waar je geniet van een biertje, borrel met uitzicht op het Beatrixpark. Tevens hebben ze hier in de zomermaanden vaak leuke feestjes, waar je wellicht wel jouw nieuwe lover tegen het lijf loopt! Neem vooral hier een kijkje!

Adres: Europaplein 22

#6 Gent aan de Schinkel

Op steenworp afstand van de ingang van het Vondelpark aan de kant van de Amstelveenseweg vind je Café restaurant Gent aan de Schinkel. Je kunt hier vanaf de vroege uurtjes al neerploffen voor koffie met gebak en tot de late uurtjes borrelen met je vrienden en genieten van Belgische biertjes. Zoals de naam je wellicht al deed vermoeden is dit terras gelegen aan de Schinkel! Reserveren doe je hier!

Adres: Theophile de Bockstraat 1

#7 Café Restaurant Nieges

Aan het IJ vlak bij station Amsterdam Centraal vind je geliefde hotspot Café Restaurant Nieges. De enige hotspot op deze locatie, die zijn hoofd wel boven water weet te houden. Alle voorgaande eigenaren, hadden hier geen succes bij, maar we zijn blij dat Nieges (nieges betekent ongeluk) toch geluk heeft en deze locatie weet te behouden. Een heerlijke plek om te lunchen met vis aan het water, oesters en goede wijnen, maar ook een geliefde plek om dansjes te doen tijdens evenementen als Koningsdag!

Adres: Westerdoksdijk 40H

Meneer Nieges Terras aan het water
Meneer Nieges

#8 De kop van Oost

Een terras in Oost, maar dat had je zelf ook wel kunnen invullen! Bij de Kop van Oost heb je de hele dag zon aan het water. Je kijkt uit op molen de Gooyer en Brouwerij t’IJ. Chef-kok Nick Holter heeft een klassieke kaart bedacht met een moderne twist. Leuk om hier dus te reserveren voor een zwoele zomeravond en te genieten van al het lekkers! Ps. je kunt hier ook trouwen!

Adres: Zeeburgerpad 1

Ook leuk om te lezen –> Deze restaurants in Amsterdam hebben een binnentuin!

#9 Waterkant

De klassieker en één van de meest populaire plekken aan het water van Amsterdam. Genieten hier doe je vrijwel altijd in de zon met een biertje in je linkerhand en een Surinaamse snack in je rechterhand. In de late uurtjes worden de stoelen aan de kant geschoven en kun je ook nog even je dansmoves showen! Bekijk vooral op de website van Waterkant, wat voor leuke event er aankomen.

Adres: Marnixstraat 246

#10 George Marina

Oesters slurpen, rosé drinken en mooie boten bekijken. Bij George Marina ben je hiervoor aan het juiste adres. Je vindt deze hotspot aan het water aan de rand van het Amstelkwartier. Ben jij de gelukkige met een eigen sloep? Bij George Marina kun je de boot aanleggen in eigen haven. Ben je schipper? Dan raden wij je uiteraard af te veel te drinken!

Adres: Spaklerweg 10

the harbourclub oost

#11 The Harbourclub Oost

Alles over The Harbourclub Oost lees je door op de titel te klikken hierboven. Bij deze hotspot is het zien en gezien worden en kun je net als bij George Marina aanmeren met je boot. Een heerlijke plek aan het water, waar wij je zeker kunnen aanraden sushi te eten!

Adres: Cruquiusweg 67

#12 Hotel de L’Europe – Marie

Dit terras behoort tot de mooiste terrassen aan het water van Amsterdam. Als je op chique gaat, dan ben je bij Hotel de L’Europe en brasserie Marie aan het juiste adres. Dit terras is een echte klassieker onder de klassiekers en vind je middenin het centrum van Amsterdam nabij het Rokin. Ook fijn, als het kouder begint te worden zit je hier lekker verwarmd op het terras. Reserveren doe je hier!

Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14

terras aan het water DECK YOTEL

#13 Deck – YOTEL

Een van de nieuwste terrassen aan het water in Amsterdam vind je met het pontje over in Noord! Als je het hotel YOTEL doorwandelt kom je aan de achterzijde dit nieuwe en gezellige terras tegen. De ideale plek om gezellig met je collega’s en vrienden na werk te borrelen en te genieten tot de late uurtjes van de zon. Dit terras ligt namelijk erg gunstig als we naar de zonuren kijken en dan smaken de biertjes en lekkere hapjes, die je hier kunt bestellen op zijn best!

Adres: Asterweg 33

Lowlander Botanical Bar & Restaurant – Terras aan het water in Amsterdam

#14 Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Op de vroegere locatie van Stork, schuin tegenover Amsterdam Centraal, is Lowlander Beer aan een nieuw avontuur begonnen: een botanisch restaurant als vaste stek voor hun voor beer & food pairings. En daar hoort een terras aan het water in Amsterdam bij. Terwijl er af en toe een bootje op het IJ langs komt varen, zet je de tafel vol met plant-led gerechten: bordjes waarop groente (en botanicals) de ster van de show zijn. Uit de keuken van Lowlander komen o.a. een jackfruit melt, plakkerige maisribbetjes, een asperge risotto. En daar hoort natuurlijk een botanisch biertje bij. De ideale plek om neer te ploffen, te genieten van de zon en de vegetarische keuken!

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201

Welk terras is jouw favoriete terras aan het water? Welke terrassen in Amsterdam mis je nog?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Terrassen in Amsterdam – Terras aan het water – Terrassen aan het water