10 Tips voor het verzorgen van een droge huid

Niets is zo vervelend als last hebben van een droge huid. Het hebben van een droge huid heeft (gelukkig) niet iedereen last van, maar de mensen die er wel last van hebben weten niet altijd wat ze moeten doen om dit te voorkomen. Het hebben van een droge huid heeft namelijk te maken met diverse factoren. Last van een droge huid? The Daily Dutchy knows best en geeft jou daarom tien tips hoe je deze goed verzorgt. Lees gauw verder!

toner

#1 Vetten

Heb je last van een droge huid? Dan kan het komen doordat je huid niet genoeg eigen vetten heeft. Door een tekort aan vetten droogt je huid uit. Het is daarom aan te raden om een ietwat vollere crème te gebruiken voor je huid om dit te voorkomen.

#2 Reiniging

Als je je huid gaat reinigen met bepaalde reinigingsproducten is het belangrijk dat je het desbetreffende middel goed laat inwerken op de huid. Het gebruiken van het juiste materiaal is hierbij ook van groot belang. Probeer je huid te reinigen met een zacht washandje of een spons speciaal voor de huid.

#3 Water

Te veel kou of warmte doet je huid niet goed en kan ervoor zorgen dat je huid sneller uitdroogt. Je kunt het beste lauwwarm water gebruiken om je huid te reinigen.

#4 Masker

Als je niet zo van de huidmaskers bent is het misschien toch verstandig om hierover na te denken. Als je je huid in goede conditie wilt houden is het verstandig om ongeveer tweemaal per week een masker aan te brengen. Hierdoor wordt de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid aangevuld.

#5 Peeling

Peeling is goed om je huid te ontdoen van dode huidcellen. Een voordeel hiervan is dat de huid zachter zal aanvoelen en diverse soorten huidproducten beter worden opgenomen door de huid.

#6 Vocht

Voldoende water drinken is ook voor ons huid van groot belang. Hierdoor kan de huid beter vocht vasthouden en zal je huid minder snel uitdrogen. Vochtherstellende producten zijn daarom een echte aanrader. Als je lichaam niet voldoende vocht binnenkrijgt, valt er ook geen vocht vast te houden.

#7 Hydraterend

Door een hydraterend serum te gebruiken slaat je huid vochtrijke cellen op. Hierdoor is de kans op uitdrogend van de huid kleiner en zal je er niet gauw last van krijgen. Probeer daarom om in het vervolg hydraterende serums aan te schaffen.

#8 Vis

Ben je gek op vis? Probeer dan in het vervolg zo veel mogelijk vette vis te eten! Onder vette vis wordt onder andere zalm en makreel verstaan. Door het eten van vette vis maakt de huid meer talg aan en door een goed tal laag op de huid droogt je huid minder snel uit.

#9 Make-up

Ongetwijfeld staat niemand hierbij stil, maar je hebt diverse soorten make-up producten die speciaal voor een droge huid zijn. Mocht je extreem last hebben van een droge huid, maar toch graag make-up willen dragen, dan is het aan te raden om te gaan zoeken naar make-up die geschikt is voor een droge huid.

#10 Gezichtsbehandeling

Zorg ervoor dat je regelmatig een gezichtsbehandeling doet, hierdoor wordt de huid gevoed met diverse soorten voeding wat de huid nodig heeft. Je kunt natuurlijk ook zelf een gezichtsbehandeling doen door simpelweg een gezichtsmasker aan te brengen.

Psst! Wist je dat Aloë Vera ook goed is voor de huid? Lees: 10 Manieren om Aloë Vera te gebruiken!

Heb jij last van een droge huid?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Puur Huid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.