New in town | 7x nieuwe hotspots in Rotterdam

Ondanks dat we verliefd zijn op onze hoofdstad heeft ook Rotterdam een plekje in ons hart veroverd. Zeker omdat er maar nieuwe top spots uit de grond gestampt blijven worden. Naast de vele mooie hotels, barretjes en koffietentjes heeft Rotterdam veel meer te bieden. Helaas moeten we even wachten tot we weer kunnen genieten van al het lekkers dat Roffa te bieden heeft, maar zodra het weer mag, zijn wij de eerste. Benieuwd naar de nieuwste (nu nog even gesloten) hotspots in Rotterdam, The Daily Dutchy zet de nieuwste restaurants op een rij!

fonteinrooftop restaurants Rotterdam

Fontein Rooftop

Afgelopen zomer opende Fontein Rooftop haar deuren al, maar eigenlijk als tijdelijke pop-up. Nu wordt het concept een blijvend restaurant, en laten we eerlijk zijn, een echte toevoeging voor de stad. Tien verdiepingen de lucht in, daar vind je Fontein Rooftop op het dak van het voormalig Shell-gebouw aan het Hofplein. Terwijl je geniet van een heerlijk vijfgangenverrassingsdiner, heb je een prachtig uitzicht over de Rotterdamse Coolsingel. En de chef, Ronald Koolmees, zorgt elke week voor een ander menu. Wij kunnen niet wachten!

Fontein Rooftop, Hofplein 19

De Maaskantine

De Maaskantine is de nieuwe zaak van Ruben Venema en Tjeerd Hendriks, die je kunt kennen van WES en By Jarmusch. Dit pop-up restaurant werd middenin de coronacrisis uit de grond gestampt, daar hebben we bewondering voor. De Maaskantine is te vinden aan de Maas. Ben je fan van barbecue, Cajun food en soulmuziek, this is your go to in Rotterdam. Ook in de winter is het heerlijk vertoeven met een ruime keuze aan cocktails in samenwerking met The Ruma, wat overigens ook een te gekke cocktailbar in Rotterdam is. Mocht je niet kunnen wachten? Gelukkig is De Maaskantine wel open voor hun heerlijke takeaway BBQ-menu.

De Maaskantine, Plantagelaan 2

Hotel Unplugged

Oké, misschien niet helemaal vers van de pers. Hotel Unplugged opende haar deuren al begin dit jaar, maar toen kwam corona, je kent het verhaal. Dit nieuwe designhotel is te vinden in hartje centrum, Witte de Withstraat is namelijk nog geen 5 minuten lopen. Met de leukste barretjes en restaurants om de hoek, maakt Hotel Unplugged de ideale thuisbasis voor een weekendje Rotterdam. Kleurrijk, uniek, hip, jong dat is wat Unplugged is.

Hotel Unplugged, Eendrachtsplein 12

Roasted by Beurs

Het meest asociale restaurant van Nederland. Dat is het nieuwe horecaconcept van Roasted by Beurs. Alle horecaetiketten zijn overboord gegooid, je wordt publiekelijk voor paal gezet en kunt rekenen op een flinke lading aan beledigingen. Hoewel de bediening er alles aan doet om je de slechtste recensie ooit te ontlokken, geldt daarop één uitzondering: de keuken. Hier vind je, geheel in het thema, de lekkerste gerechten ‘geroast’. Zin in een bizarre avond uit? Zet dan Roasted by Beurs bovenaan je lijstje.

Roasted by Beurs, Kruiskade 55

Bonza

Ook Bonza opende onlangs de deuren. Dit fijne koffietentje serveert alles wat je verwacht; heerlijke koffietjes, taartjes, broodjes you name it. Jorre de Jong staat achter de bar en dat is een oude bekende in de koffiewereld van Rotterdam, deze barista was al eerder al te vinden bij Meuk. De nieuwe hotspot Bonza it is dus! En laat dit grote pand nu ook de perfecte flexwerkplek zijn; grote tafels, lekkere koffie en gratis wifi – wat wil je nog meer.

Bonza, Zomerhofstraat 71

wijnbarrotterdam restaurants Rotterdam

En dan deze twee…

Over de volgende twee knappe spots hebben we al weleens geschreven hier bij The Daily Dutchy; TIWYA en Walsjérôt. Beide spiksplinternieuw, de ene een Indonesisch familiebedrijf met de lekkerste gerechten en de ander een wijnbar waar je zelf je wijntjes tapt. Benieuwd? Lees hier snel verder. Helaas nog even wachten dus tot we weer kunnen genieten, maar Rotterdam staat boven aan onze lijst!

Welke hotspots in Rotterdam ga jij bezoeken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Hotspots in Rotterdam – Eten in Rotterdam – Restaurants in Rotterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved