In de agenda | Sushi Festival Rotterdam

Afgelopen jaar werd er een sushi festival in Amsterdam georganiseerd, maar nu mag ook Rotterdam eraan geloven. Naast Amsterdam is Rotterdam een van de meest populaire steden in Nederland en de kans dat veel bezoekers op het festival zullen afkomen is groot. Iedere sushiliefhebber zal op dit festival afkomen en laten wij op de redactie nou ook erg dol zijn op sushi! Naast sushi eten zijn er ook genoeg andere dingen die je kunt doen op het festival. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder! 

Niet iedereen is dol op rauwe vis, maar voor degene die dol zijn op sushi is het Sushi Festival in Rotterdam zeker een bezoekje waard! Naast sushi eten zijn er ook genoeg andere leuke dingen te doen en kun je je zelfs laten masseren na een inspannende dag. Masseren? Ja, dat lees je goed! Mocht je naar huis gaan, dan kun je als herinnering leuke merchandise scoren bij een van de vele kraampjes.

Sushi voor iedereen

Er is sushi voor iedereen… Letterlijk! Naast normale sushi wordt sushi ook op de meest gekke en creatieve manieren verwerkt in bijvoorbeeld de vorm van een donut of een hamburger. Daarnaast kun je er ook terecht voor Japanse poffertjes en Japanse pannenkoeken. Mocht je na al dit lekkers nou enorme dorst hebben, dan is het ook mogelijk om Oosterse thee en koffie te scoren. Liever zin in iets met alcohol? Ook bij het Sushi Festival kun je terecht voor ijskoude cocktails. Loop met je cocktail langs de langste sushibar van Nederland of kijk gerust rond bij alle andere sushi trucks.

Japanse stijl  

Het hele festival is gegoten in een Japans sfeertje. Voor de geïnteresseerden is het mogelijk om een zogeheten sushi workshop te gaan volgen en zo je eigen sushi leren te maken. Er zijn leuke kraampjes aanwezig met merchandise, kunst, leuke goodies en je kunt je zelfs laten masseren mocht je hier behoefte aan hebben. Daarnaast zullen er ook andere Aziatische food stands aanwezig zijn voor de liefhebber van Oosters eten.

Nice to know

Voor de echte liefhebber is er een zogeheten vip arrangement voor het Sushi Festival. Hierbij krijg je vanzelfsprekend toegang tot het festival en toegang tot het vip deck. Vouchers voor eten, 10% korting op verschillende merchandise en kun je kosteloos gebruik maken van de garderobe. Dit allemaal terwijl je het beste uitzicht hebt over het sushi festival!

Good to know

Het Sushi Festival vindt plaats in het weekend van zaterdag 9 september en zondag 10 september in Ahoy Rotterdam. Voor het festival zijn verschillende tickets verkrijgbaar. Voor een reguliere ticket betaal je een schappelijke prijs van €9,50. Mocht je jezelf goed in de watten willen leggen, dan kun je een vip ticket aanschaffen voor €37,50. Gedurende het bestellen van je tickets kun je zelf de tijd aangeven wanneer jij het festival wilt bezoeken. Ahoy Rotterdam bevindt zich aan de Ahoyweg 10, 3084 BA te Rotterdam.

Ook lekker! Sushi bij Hotspot Sushilee Amstedam.

Kom jij ook de Japanse sfeer proeven bij het Sushi Festival?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved