Drie slimme badkamer inspiratie tips

Ben je uitgekeken op je badkamer, is deze aan een renovatie of zelfs helemaal aan vervanging toe? Dan is het tijd voor een nieuw badkamerontwerp! Je kunt namelijk niet zomaar alles uit de badkamer halen om de ruimte vervolgens opnieuw in te richten. Of je badkamer budget, dit nu wel of niet toelaat! Wil je het slim aanpakken, dan is het verstandig eerst een ontwerp te maken. Lees verder badkamer inspiratie tips!

badkamer inspiratie tips

We geven je drie handige badkamer inspiratie tips die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer of je “oude” badkamer binnen jouw budget meteen opfrist!

Wat is je badkamer budget

Voordat je begint is het slim te kijken naar het budget dat je hebt voor de nieuwe of gerenoveerde badkamer. Je moet niet halverwege het inkopen merken dat je niet voldoende geld hebt. Maar het is ook niet leuk om na de installatie van de nieuwe badkamer tot de conclusie te komen dat je nog geld over hebt voor die luxe regendouche of fraaie kranen die je toch graag had willen hebben. Met een badkamer budget weet je precies waar je aan toe bent en kun je binnen het bedrag kijken naar wat je echt moet hebben, en wat een beetje extra luxe is.

Hoeveel ruimte heb je

De één heeft een ruime badkamer, de ander heeft net ruimte voor een douche en een toilet. Kijk dus goed naar wat er al in de badkamer staat en je wilt houden, en wat je nieuw wilt kopen. Maak een plattegrond op schaal en teken alles in, zo heb je jouw badkamerontwerp goed voor ogen. Heb je voldoende bewegingsruimte zonder dat je de voeten stoot? Dan heb je voldoende ruimte. Is het krap? Dan kun je kiezen voor ‘zwevende’ elementen, zoals een toilet dat niet op de grond, maar aan de muur bevestigt is. Ook zwevende kastjes zijn een uitkomst, omdat je dan meer loopruimte hebt en je voeten minder snel stoot.

badkamer inspiratie tips badkamer budget badkamerontwerp

Waar komt het licht vandaan

Een lichtplan is een belangrijk onderdeel van je huis en helemaal van een badruimte. Je wilt jezelf goed in de spiegel kunnen zien, bijvoorbeeld voor het opmaken, scheren of het stijlen van je haar, dus één of meerdere spotjes rond de spiegel zijn een absolute must. Dimbare verlichting is een verstandige en budgetvriendelijke keuze. Met dimbare verlichting kun je namelijk alle kanten op. Je hebt fel licht om je bij aan te kleden, en dimt het licht als je lekker ontspannen in bad zit. Met verstelbare spotjes zorg je er voor dat er geen donker hoekje in de badkamer is.

Natuurlijk daglicht is ook fijn in een badkamer, maar je wilt natuurlijk geen inkijk van de buurman hebben. Kies daarom voor een goede raamdecoratie, die ook tegen vocht bestand is. Een rolgordijn kan hier een fijne toevoeging in zijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en graden van doorschijnendheid, van lichtdoorlatend tot verduisterend. Bovendien kun je met dit gordijn goed zelf de mate van lichtinval bepalen door het gordijn in een bepaalde stand vast te zetten. Als je aangekleed bent gooi je dat rolgordijn lekker omhoog en zo niet, dan glijd je hem gemakkelijk naar beneden!

Ben jij blij met je badkamerontwerp? Of heb je iets aan deze badkamer inspiratie tips!?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!