Biodermal | Zo moeder, zo dochter

Als klein meisje was ik al gefascineerd van de verzorgingsrituelen van mijn moeder. Ik herinner mij nog goed dat zij mij vergaste met haar haarlak en met verschillende potjes en tubetjes te werk ging op haar gezicht als ik in bad zat. Iets wat ik dan ook van mijn moeder meekreeg is om nooit de deur uit te wandelen zonder deze rituelen aandachtig uit te voeren. Ik ben nu net 24 geworden en merk al gauw met deze leeftijd dat huidverzorging belangrijk is en dat je hier niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Benieuwd naar de beautyrituelen van twee generaties? Lees dan snel verder!

biodermal3

Mijn moeder (51) en ik (24) hebben allebei sprekende en grote ogen. Iets wat als je het ons vraagt, goed laat zien dat wij dochter en moeder zijn. Een leuk handelsmerk, maar vermoeidheid is bij ons beide dus al snel zichtbaar. Denk aan, dikke ogen bij het wakker worden en hangende wallen bij een te korte nacht. Zo heb ik dus meegekregen van mijn moeder om je huid altijd goed te reinigen voor het slapen gaan en hierbij het gebied rondom de ogen extra aandacht te geven. Niet te hard boenen en poetsen, maar met aandacht en beleid deze tere huid te verzorgen. Bijvoorbeeld met een anti-age serum speciaal voor de ogen.

Helaas begreep de moeder van mijn moeder, oftewel mijn oma, het ritueeltje van het insmeren nog niet zo goed… Zo verbrande mijn moeder meerdere keren haar huid na een dagje strand, met pigmentvlekjes in haar gezicht tot gevolg. Wij gaan dus ook nooit de deur uit zonder een factor op onze snoet. Een lekker kleurtje op je gezicht vinden wij beide belangrijk, maar het is essentieel om dit kleurtje te krijgen zonder te verbranden en je huid te beschadigen. Zo starten wij de dag met een fijne dagcrème op een schone huid en eindigen wij de dag met een hydraterende en voedende nachtcrème. Ons beautyslaapje nemen wij graag serieus!

biodermal2

Van een maskertje of een scrub zijn wij ook fan. Heerlijk in een warm bad met de kaarsjes aan. Een romantisch momentje voor jezelf. Helaas heb ik geen bad meer in Amsterdam, dus maak ik hier graag gebruik van als ik logeer bij moeders.

Iets wat ik mijn moeder heb geleerd is om open te staan voor nieuwe producten. Zowel make-up gerelateerd als verschillende verzorgingsproducten. Hier zitten veel ontwikkelingen in en ik vind dat iedereen mee moet gaan met de tijd. Blijven experimenteren en het juiste product vinden voor jouw huid is goed. Zo is mijn moeder groot fan van de P-CL-E Crème geworden van Biodermal.

Ook hebben wij beide een gemengde en af en toe vettige huid. Fijn, want de huid is vrijwel nooit droog, maar ook soms vervelend want je voorhoofd gaat er zo van shinen. Lang leven poedertjes! Iets wat ik elke ochtend mijn moeder nog in mijn hoofd hoor roepen is; “Ga nooit zonder een likje mascara de deur uit.” Dit doe ik dan ook ‘elke’ dag heel trouw hoor mam… Oh en “Goed in je vel zitten, dat straal je uit!”

Biodermal Anti Age
Wist je dat je huid al rond je 25ste de eerste tekenen van veroudering begint te vertonen? De celdeling verloopt trager en de aanmaak van jonge elastische weefsels neem langzaam af. Om huidveroudering te voorkomen is het dus essentieel om de juiste producten te gebruiken. Benieuwd naar de producten die onze Vivian en haar moeder gebruikt hebben? Maak dan vooral hier kennis met de producten en vind alle uitleg.

zomoederzodochter

Biodermal Winactie
Hebben jij en je moeder ook een fijn verzorgingsritueel? Doe dan mee met de #zomoederzodochter actie en win een Biodermal Naturel Mooi Kerstpakket voor jou en je moeder. Neem vooral snel hier een kijkje hoe je mee kunt doen!

Wat zijn jouw verzorgingsrituelen en tips?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

* Dit is een gesponsord artikel
© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.