Buitenbioscopen | 8x Films kijken in de buitenlucht

Een trend die overgewaaid is naar Nederland, waar we heel blij mee zijn! Het leven mag deze zomer namelijk weer gevierd worden in de buitenlucht en zo schieten de buitenbioscopen als paddenstoelen uit de grond. Waar je net als in Grease romantisch een filmpje pakt bij een buitenbioscoop in de buitenlucht? Wij zetten maar liefst 10 buitenlucht bioscopen in Nederland voor je op een rij, waar jij geniet van een openlucht film!

#1 Aloha in Wijk aan Zee

Een heerlijke strandtent in Wijk aan Zee en waar je met een Hawaiiaanse groet gedag zegt! Bij Aloha kun je tijdens de Sunset Movie Nights genieten van films in de buitenlucht aan het strand. Je bent hier op 4 augustus aan het juiste adres. De entree is GRATIS en parkeren, doe je hier ook gratis. Voeten in het zand en genieten.

Adres: Reyndersweg 7 – Wijk aan Zee

#2 Movies at the Hermitage

Als je het ons vraagt één van de meest romantische plekken voor buitenbioscopen in Nederland. In de binnentuin van de Hermitage in hartje Amsterdam bekijk je van 17 t/m 28 augustus prijswinnende films uit verschillende genres. Een aanbod, samengesteld door filmkenners, dus van een slechte film is eigenlijk nooit sprake van! Houd je van een spelletje? Dan ben je bij deze zwoele filmavonden ook aan het juiste adres. Jouw filmkennis wordt namelijk met een quiz op de proef gesteld. Tickets voor Movies at the Hermitage reserveer je via de website!

Adres: Amstel 51 – Amsterdam

#3 Bosbios in Hilversum

Bij buitenplaats de Hoorneboeg (een begrip) krijg je deze zomer de mogelijkheid om te genieten van een magische filmbeleving in de buitenlucht. Leuk om te combineren met een daghap bij aangelegen restaurant de Tuinman. De ingrediënten komen namelijk van eigen moestuin. Voor de filmagenda verwijzen wij je graag naar de website van Bosbios! Je kijkt hier t/m 17 september film in de buitenlucht.

Adres: Hoorneboeg 5 – Hilversum

buitenbioscopen

#4 Pleinbios in Rotterdam

Wellicht roept de naam wat verwarring op met de locatie, maar deze openluchtbioscoop vind je op de Wilhelminapier in Rotterdam. Dat is nog eens films kijken in de buitenlucht op een locatie, waar je u tegen zegt. Aan de Maas, met het Rotterdamse stadslicht en de Euromast als view. Erg romantisch! Van 10 t/m 28 augustus bekijk je hier films in de buitenlucht. Neem een kijkje op de agenda via pleinbioscooprotterdam.nl.

Adres: Wilhelminapier – Rotterdam

#5 Cinema Centraal in Utrecht

Ook Utrecht kon niet achterblijven in dit rijtje met buitenbioscopen in Nederland. In de tuin van het Centraal Museum kun je van 22 t-m 27 augustus terecht om een film in de buitenlucht te kijken. Zo vind je hier guilty pleasures als ´Dirty Dancing`, maar vind je in de agenda nog veel meer geweldige films. Leuk om te combineren met een etentje bij één van deze hotspots in Utrecht!

Adres: Nicolaaskerkhof 10 – Utrecht

#6 De Verkadefabriek in Den Bosch

De hele zomer kun je bij de Verkadefabriek in Den Bosch terecht voor films kijken in de buitenlucht. Ze spelen hier leuk in op verschillende thema´s. Zo geniet je op Throwback Thursday van een echte klassieker en op de woensdag van het nieuwste van het nieuwste. Openlucht films kijken in Brabant doe je hier!

Adres: Boschdijkstraat 45 – Den Bosch

buitenbioscopen buiten film
Amsterdamse Bos

#7 Forest Filmfestival in Amsterdam

Een populaire openlucht bioscoop locatie in Amsterdam. Bij het Forest Filmfestival ben je de hele zomer aan het juiste adres voor jouw romantische zwoele zomeravond. Het Amsterdamse Bos is namelijk omgetoverd tot een buiten bioscoop, waar jij de nieuwste en oude bekende kastkrakers kunt bekijken onder de sterrenhemel van Amsterdam. Koop hier je tickets!

#8 Focus op het Dak in Arnhem

Zoals de naam al zegt, kijk je hier in Arnhem films op het dak! In de openlucht ben je hier nog tot 5 september aan het juiste adres voor films in de buitenlucht. Of je nu liefhebber bent van muziekfilms, klassiekers of een goed thriller. Klik hier voor meer informatie.

Adres: Audrey Hepburnplein 1

Bij welke buitenbioscoop wil jij een film kijken?

openlucht bioscoop – buitenbioscopen in Nederland -buitenbioscoop – openlucht film