10x De leukste schaatsbanen van Nederland

Zin om je volledig onder te dompelen in winterse sferen? Dan is de schaatsbaan de plek waar je moet zijn! Want wat bezorgd meer winter vibes dan een flinke schaatstocht en een dampende kop warme choco na afloop? Door het hele land vind je deze winter de leukste schaatsbanen. Van schaatsen in een regenboog verlichte tunnel tot een drijvende ijsbaan, je kunt het zo gek niet bedenken. Haal je schaatsen dus maar uit het vet, want wij hebben de leukste ijsbanen van Nederland voor je verzameld.

schaatsbanen nederland, leukste schaatsbaan

#1 Schaatsbaan Rotterdam

Om maar gelijk te beginnen met de grootste en ook gelijk een van de leukste schaatsbanen van ons land. Met een 400 meter lange tunnel is Schaatsbaan Rotterdam de grootste ijsbaan van Nederland. En dat is niet het enige noemenswaardige aan deze ijsbaan, want naast de 400 meter lange tunnel vind je hier ook nog eens een met regenboog verlichte funbaan van maar liefst 1600 vierkante meter. Van jong tot oud en van bambi op het ijs tot ware professional, Schaatsbaan Rotterdam is geschikt voor iedereen.

Naast het vrij schaatsen worden hier ook met regelmaat events georganiseerd, zoals silent ice skate disco’s en curling toernooien. Honger gekregen van al dat schaatsen? Op het overdekte Winterplein kun je je honger stillen en nog even gezellig na borrelen.

De 400-meter baan is van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 22.00 uur geopend, op vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 23.00 uur en op zondag van 7.00 tot 22.00 uur. De funbaan is van zondag t/m donderdag van 9.00 tot 22.00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur.

Entree: €7,50
Adres: Toepad 95, Rotterdam

https://www.instagram.com/p/ClRf_EoDPaN/

#2 Schaatsbaan rondom de Goudse Kerk

Uiteraard mag ook de Goudse IJsbaan niet in het rijtje met leukste ijsbanen ontbreken. Na twee winters zonder is de Goudse IJsbaan deze winter eindelijk weer terug. Van 21 december 2022 t/m 15 januari 2023 kun je weer rondjes schaatsen om de Goudse Kerk. Omringd met prachtige bouwwerken en gezellige kerstversiering ervaar je hier je de ultieme winter vibes.

De schaatsbaan is dagelijks geopend van 9.00 tot 23.00 uur.

Entree: €6
Adres: Markt Gouda

#3 ICE Amsterdam

Zeg je schaatsen, dan zeg je Museumplein. Ieder jaar verandert het Museumplein in een waar wintersprookje, genaamd ICE Amsterdam. De sfeervolle lichtjes, het schattige bruggetje en op de achtergrond het Rijksmuseum maken dit niet alleen de bekendste ijsbaan van het land, maar ook zeker een van de meest romantische. Naast vrij schaatsen kun je bij ICE Amsterdam ook ijshockeyen, curlen en dansjes doen tijdens de silent disco. En wil je na het schaatsen even opwarmen? Trakteer jezelf dan op warme chocolademelk of een glaasje glühwein.

Zelf ervaren? ICE Amsterdam is geopend van 12 november 2022 tot 5 februari 2023 tussen 10.00 en 22.00 uur. Op vrijdagen en zaterdagen is dit zelfs nog een uurtje langer.

Entree: €7,50
Adres: Museumplein, Amsterdam

#4 Schaatsen tijdens Magisch Maastricht

Minstens net zo gezellig als ICE Amsterdam zijn de schaatsbaan en kerstmarkt van Magisch Maastricht. Van 1 t/m 30 december 2022 verandert het Vrijthof is een waar winterparadijs, met een hoop fonkelende lichtjes, een grote reuzenrad, knusse chalets en een maar liefst 900 vierkante meter grote schaatsbaan.

En ook van het weer ben je niet afhankelijk, want dit jaar is de schaatsbaan namelijk volledig overdekt, waardoor je je ook door regen en wind niet tegen hoeft te laten houden. En houd je het schaatsen na een tijdje wel weer voor gezien? Dompel je dan onder in de gezelligheid van de kerstmarkt.

De schaatsbaan van Magisch Maastricht is op maandag t/m donderdag geopend van 10.00 tot 00.00 uur en op vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 01.00 uur.

Entree: €12,- (inclusief schaatshuur)
Adres: Vrijthof, Maastricht

#5 Winter Village Laren

Van 25 november 2022 tot 8 januari 2023 is het weer tijd voor Winter Village Laren. Met een schaatsbaan van 450 vierkante meter, knusse kersthuisjes en een gezellige buitenbar mag ook deze ijsbaan niet in het overzicht van leukste ijsbanen ontbreken. Na het schaatsen warm je op onder het genot van een glühwein en een kaasfondue.

De ijsbaan is op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 21.00 uur geopend, op woensdag van 12.00 tot 18.30 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Entree: €8
Adres: De Brink, Laren

#6 De ijsbaan van Cool Event Scheveningen

Op het Scheveningse Kurhausplein vind van 13 november 2022 t/m 22 januari 2023 het Cool Event plaats. Op de 600 vierkante meter overdekte ijsbaan kun je niet alleen je schaatskunsten showen, maar worden ook met regelmaat silent disco’s georganiseerd. Wat het schaatsen bij Cool Event extra leuk maakt, zijn de ijssculpturen langs het strand. Op het Pierplein en de Noord Boulevard zijn namelijk twee grote zeecontainers met ijssculpturen te vinden. Deze ijssculpturen zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Let our future grow’ en ‘Stowaway’. Tel hier de versierde bomen, gezellige restaurants en het prachtige uitzicht op het Kurhaus bij op en je begrijpt waarom je hierheen wilt. Cool Event is dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur geopend.

Entree: €7,50
Adres: Kurhausplein, Den Haag

#7 Schaatsen op een drijvende ijsbaan in Leiden

Drijvend op de Nieuwe Rijn kun je van 9 december 2022 t/m 8 januari 2023 weer terecht op de enige drijvende ijsbaan van Nederland. Alleen al het zien van deze sprookjesachtige ijsbaan roept de ultieme winter vibes op. Na het schaatsen warm je op onder het genot van een warme choco met slagroom bij de op de ijsbaan gelegen chalet. De Drijvende IJsbaan is van maandag t/m zondag tussen 9.00 en 22.00 uur geopend. Toe aan een lekkere lunch in Leiden? Hier moet je zijn!

Entree: €8,75
Adres: Nieuwe Rijn t.h.v. Stadhuisplein, Leiden

schaatsbanen, schaatsbaan, ijsbanen, ijsbaan

#8 Het Amsterdamse Winterparadijs

Last but nog least is ook Het Amsterdamse Winterparadijs een absolute must visit voor het ervaren van de ultieme winter vibes. Van 15 december 2022 t/m 1 januari 2023 wordt de RAI weer omgetoverd tot winterparadijs, waar uiteraard ook een schaatsbaan niet aan mag ontbreken. Naast de standaard schaatsbaan vind je hier ook een ijsrace-track en een aparte kinderschaatsbaan. De ijsbaan op Het Amsterdamse Winterparadijs is dagelijks tussen 9.00 en 22.00 uur geopend.

Entree: vanaf €16 (entree Amsterdamse Winterparadijs)
Adres: RAI, Amsterdam

#9 De Jaap Eden Schaatsbaan Amsterdam

Uiteraard mag deze schaatsbaan in Amsterdam niet ontbreken in het lijstje met de leukste schaatsbanen van Nederland. Bij de Jaap Eden Baan kun je namelijk echt goed leren schaatsen. Op de 400-meter baan leer jij als een pro schaatsen en pootje over gaan in de bochten. Zo vind je op deze baan de echte pro’s, maar ook gewoon beginners en kinderen. Na afloop kun je een gezellig drankje doen bij Cafe Jaap en lekker bijkomen in de warmte.

Je kunt hier een rittenkaart kopen vanaf €9
Adres: Radioweg 64 Amsterdam

#10 IJsbaan Haarlem

Onder de leukste ijsbanen van Nederland mag ook IJsbaan Haarlem zeker niet ontbreken. Leuk om te combineren met een uitje naar de Kerstmarkt. Van 1 oktober t/m 26 maart kun je hier veel schaatsplezier beleven. Of je nu komt voor schaatslessen of lekker vrij wilt komen schaatsen op de ijsbaan. Ook kun je hier wedstrijdschaatsen of shorttracken! Niet zo’n fan van schaatsen en te angstig om te vallen? Dan kun je hier ook je lol op met curling.

Volwassen entree €7,70
Adres: IJsbaanlaan 2 Haarlem

Veel schaatsplezier!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

leukste schaatsbanen – leukste ijsbanen – Schaatsbanen in Nederland

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.